Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Kurt Vile - Wakin On A Pretty Daze (2013)

Κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου το καινούργιο άλμπουμ του Kurt Vile, Wakin On A Pretty Daze. Εδώ ο 33χρονος lo-fi ψυχεδελοροκάς από τη Φιλαδέλφεια προχωράει ακόμη περισσότερο το στυλ που δημιούργησε με το προηγούμενο πολύ καλό Smoke Ring For My Halo (2011), που θα του ταίριαζε χαλαρά η ετικέτα «ακουστικό-φολκ grunge», δημιουργώντας μια σειρά από πλουσιότερα αλλά και πιο εσωστρεφή ηχοτοπία.
Οι κατά κανόνα μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις δίνουν στον δίσκο έναν επικό τόνο, ούτε στιγμή όμως δεν χάνεται η αίσθηση του βαθιά προσωπικού χαρακτήρα τούτων των τραγουδιών, που προδίδει ότι η μεγαλύτερη επιρροή του Vile δεν είναι άλλη από τον Neil Young.

Στο άλμπουμ τον συνοδεύουν όπως πάντα οι Violators, η προσωπική του μπάντα που σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει τον κιθαρίστα Jesse Trbovich, τον μπασίστα Rob Laakso και τον ντράμερ Vince Nudo, καθώς και μια πλειάδα μουσικών και φίλων που συμπράττουν στο τελικό αποτέλεσμα. Την παραγωγή έχει κάνει ο John Agnello (γνωστός από τη συνεργασία του, μεταξύ πολλών άλλων, με τους Sonic Youth, Dinosaur Jr, Screaming Trees, Buffalo Tom και Madrugada) και το ίδιο το γκρουπ.

Δεν κυκλοφόρησε κανένα single από τον δίσκο –δεν το συνηθίζει άλλωστε ο Vile–, οπότε εμείς θα ακούσουμε το ζωηρό "Snowflakes Are Dancing", που συν τοις άλλοις περιέχει τον φοβερό στίχο "Comfort of codeine, and Springsteen pristine..." (άλλη μια «υπόγεια» επιρροή του καλλιτέχνη).




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)