Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

Kurt Vile - Wakin On A Pretty Daze (2013)

Κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου το καινούργιο άλμπουμ του Kurt Vile, Wakin On A Pretty Daze. Εδώ ο 33χρονος lo-fi ψυχεδελοροκάς από τη Φιλαδέλφεια προχωράει ακόμη περισσότερο το στυλ που δημιούργησε με το προηγούμενο πολύ καλό Smoke Ring For My Halo (2011), που θα του ταίριαζε χαλαρά η ετικέτα «ακουστικό-φολκ grunge», δημιουργώντας μια σειρά από πλουσιότερα αλλά και πιο εσωστρεφή ηχοτοπία.
Οι κατά κανόνα μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις δίνουν στον δίσκο έναν επικό τόνο, ούτε στιγμή όμως δεν χάνεται η αίσθηση του βαθιά προσωπικού χαρακτήρα τούτων των τραγουδιών, που προδίδει ότι η μεγαλύτερη επιρροή του Vile δεν είναι άλλη από τον Neil Young.

Στο άλμπουμ τον συνοδεύουν όπως πάντα οι Violators, η προσωπική του μπάντα που σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει τον κιθαρίστα Jesse Trbovich, τον μπασίστα Rob Laakso και τον ντράμερ Vince Nudo, καθώς και μια πλειάδα μουσικών και φίλων που συμπράττουν στο τελικό αποτέλεσμα. Την παραγωγή έχει κάνει ο John Agnello (γνωστός από τη συνεργασία του, μεταξύ πολλών άλλων, με τους Sonic Youth, Dinosaur Jr, Screaming Trees, Buffalo Tom και Madrugada) και το ίδιο το γκρουπ.

Δεν κυκλοφόρησε κανένα single από τον δίσκο –δεν το συνηθίζει άλλωστε ο Vile–, οπότε εμείς θα ακούσουμε το ζωηρό "Snowflakes Are Dancing", που συν τοις άλλοις περιέχει τον φοβερό στίχο "Comfort of codeine, and Springsteen pristine..." (άλλη μια «υπόγεια» επιρροή του καλλιτέχνη).Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)