Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Marc Almond - Mother Fist (1987)




O
Peter Mark Sinclair (γνωστός σε μας ως Marc Almond) γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1957 στο Southport της Αγγλίας. Πριν την solo καριέρα του τον γνωρίσαμε από τους Soft Cell και για λίγο από το βραχύβιο group του MarcThe Mambas. Μπορεί να περηφανεύεται, μιας και έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως… Όμως το μεγαλύτερό του κατόρθωμα είναι ότι έκανε φαν του μια ροκού σαν και μένα…. (εδώ γελάμε!!!)

Σαν παιδάκι ο Marc άκουγε προσεκτικά του δίσκους των γονιών του, από Chubby Checker μέχρι Eartha Kitt και Dave Brubeck ….

Όταν μεγάλωσε λίγο ακόμα άκουγε τον ιστορικό τότε πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Caroline και έγινε φαν των Free, Jethro Tull, The Who, The Doors, Van Der Graaf Generator….
Σε κάποια φάση άκουγε πολύ το John Peel Show , εκεί «γνώρισε»  τον Marc Bolan και τους T-Rex, κι απέκτησε μια εμμονή με αυτούς, όπως αργότερα με τη Dusty Springfield και το Jacques Brel, ειδικά ο τελευταίος ήταν τελικά μεγάλη επιρροή για τον κύριο Αμύγδαλο…. και φαίνεται ξεκάθαρα σε πολλά από τα τραγούδια του
Το album Mother Fist and Her Five Daughters είναι το τρίτο προσωπικό του, και κυκλοφόρησε το 1987, με κορυφαία κομμάτια και singles τα "Ruby Red", "Melancholy Rose", and "Mother Fist". Ο τίτλος  εμπνευσμένος από το διήγημα  του Truman Capote (στον οποίο αφιερώνει και το άλμπουμ)  Nocturnal Turnings or How Siamese Twins Have Sex”.
Το ομώνυμο κομμάτι είναι μια μουσική έμπνευση από τις λίγες, με ένα ακορντεόν που σε συνεπαίρνει, συνδυάζει τη Δύση και την Ανατολή  … όσο για τους στίχους… δεν έχω λόγια, θα τους διαβάσετε λίγο παρακάτω….
Αν και όλοι γνωρίζουμε λιγάκι το ρεφραίν και μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοεί ο δαιμόνιος Marc λέγοντας “μάνα χούφτα με τις πέντε κόρες σου» [που ποτέ δε θυμώνεις και ποτέ δε βαριέσαι]!!!
Καλή ακροαση!!!



Lyrics
Well now I've been on my own for many a year
Seems like I'll never get loved
Got me a hand on this brother of mine
And I'm gonna get me the rub
Turn me the lights down to a purple glow
Put Bessie Smith on the wail
Bring me the five young daughters
And help my ship to set sail

Mother Fist never gets angry
Mother Fist she never gets bored
I don't have to feed her
I just have to need her
She cries give me the word

When I'm downtown in Barcelona
When I'm pissed or when I'm pissed off
Mother Fist just gives me her tender kiss
And some of her sexy stuff
And I lock my door from the inside
Turn my mind to sweet sweet pain
And I wail just like Yma Sumac
Mother Fist she never complains

Mother Fist never gets angry
Mother Fist she never gets bored
I don't have to feed her
I just have to need her
She cries give me the word

Now I don't care if I'm in a prison
In confinement solitary
A soldier lost in the legion
Or a sailor out on the sea
A beggar, thief or a rich man
A gunman mercenary
A one legged crook
An Armenian cook
As long as my mother's with me

Mother Fist never gets angry
Mother Fist she never gets bored
I don't have to feed her
I just have to need her
She cries give me the word

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)