Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Anika - In The City (2013)

Η Anika Henderson πριν ξεκινησει τη καριερα της στο τραγουδι ηταν πολιτικη δημοσιογραφος και περνουσε το χρονο της αναμεσα στο Βερολινο και το Μπριστολ. Γνωρισε τον Geoff Barrow των Portishead που σαν παραγωγος εψαχνε μια γυναικα τραγουδιστρια για να συνεργαστει με τη μπαντα του "Beak". H Anika μπηκε στο στουντιο και εγραψε 9 τραγουδια με το γκρουπ, συμπεριλαμβανομενης και μιας διασκευης του "Yang Yang" της Yoko Ono, ολα μεσα σε 12 μερες...!!!

Το αποτελεσμα ηταν να κυκλοφορησει το πρωτο της αλμπουμ με τιτλο "Anika", απο την εταιρια Invada του Barrow στην Ευρωπη και την Stone Throw Records στις Η.Π.Α. και την Ιαπωνια τον Οκτωβριο του 2010.
Το αλμπουμ πηρε θετικες κριτικες και συμφωνα με την εκθεση του Metacritic συγκενρωσε 65/100, το αλμπουμ περιελαμβανε ακομα διασκευες του "Terry" απο Lynn Ripley, "End Of The World" απο Skeeter Davis, "Masters of War" απο Bob Dylan και "I Go To Sleep" των Kings.
Ο John MInton  που ειχε σκηνοθετησει στο παρελθον μουσικα βιντεο για τους Portishead, τον Robert Plant και τους Amusement Parks On Fire, σκηνοθετησε το διαφημιστικο μουσικο βιντεο για τη διασκευη του "Yang Yang". Το κομματι αργοτερα προσφεροταν ως δωρεαν MP3 of the day στο Spinner.
Την επιλογη της να διασκευασει το τραγούδι για το αλμπουμ της, η Anika εξηγησε, "μου αρεσε ο τροπος που οι λεξεις ακουγονται και ως πρωην φοιτητρια πολιτικης και πολιτική δημοσιογράφος, πιστεψα οτι το τραγουδι θα γινει ενα καλο cover. Η Yoko Ono ειναι γνωστη για τις πολιτικες της αποψεις, αλλα νομιζω οτι υπηρχε μια σκοτεινη πλευρα στους στιχους, οτι η αρχικη εκδοχη δεν ειχε διερευνηθει πληρως". Αυτος ηταν και ο λογος που το Drowned In Sound περιελαβε το "Yang Yang" στη λιστα με τα καλυτερα singles της χρονιας για το 12010.
Αρκετα κομματια απο το "Anika" εκαναν επιτυχια στο iTunes, το "End of the World" εφτασε στο νουμερο 78 στο iTunes Japan Top 100 Alternative Songs, ενω το "Yang Yang" στο νουμερο 64 στο iTunes Spain Top 100 Alternative Songs.
Η Anika επιλεχθηκε απο τους Portishead και παρουσιασε τη δουλεια της στο "ATP I'll Be Your Mirror festival" που επιμεληθηκαν, τον Ιουλιο του 2011 στο London's Alexandra Palace και το Σεπτεμβριο του 2011 στο Asbury Park του New Jersey.
Η Anika επιστρεφει με ενα καινουργιο EP τον Aπριλιο, παλι σε παραγωγη Geoff Barrow, στο οποίο θα περιέχονται διασκεύες σε Kinks, Chromatics, Shocking Blue, Chrystals, καθώς και dub εκτελέσεις σε μερικά κομμάτια απο το πρώτο αλμπούμ. Απο το EP αυτο σας παρουσιαζω το "In The City".





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)