Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Guana Batz - Brand New Cadillac (1998)


Οι Guana Batz είναι μια αγγλική μπάντα psychobilly που ιδρύθηκε το 1982 στο Feltham, Middlesex. Ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα psychobilly και θεωρείται ότι επηρέασαν έντονα την σκηνή του. Η μπάντα είναι πιο γνωστή για τις συχνές εμφανίσεις της στο Foot Klub, ένα πρώιμο club psychobilly.
Τα αρχικά μέλη του γκρούπ ήταν ο Pip Hancox (φωνητικά), Stuart Osborne (κιθάρα), Dave "Diddle" Turner (τύμπανα) και Mick Wigfall (κοντραμπάσο).
Ο Wigfall αφαιρέθηκε νωρίς από τον Osborne, ο οποίος προτίμησε να προσθέσει έναν μπασίστα για το συγκρότημα. Ο Mick White σύντομα εντάχθηκε στο συγκρότημα ως μπασίστας.
 Ωστόσο, από το 1984, οι Guana Batz αποφάσισαν να διαθέτουν και πάλι όρθιο μπάσο, κι έτσι ο White αντικαταστάθηκε με τον Sam White Sardi.
Ο Turner εγκαταλείψει το συγκρότημα το Μάιο του 1987, το φορτωμένο πρόγραμμα περιοδειών ήταν πολύ βαρύ γι 'αυτόν, και επέλεξε να αφιερώσει το χρόνο του στη φίλη του και τη δουλειά του. Αντικαταστάθηκε από τον πρώην ντράμερ Johnny Bowler. Όταν o Sardi έφυγε από το συγκρότημα, o Bowler άλλαξε σε κοντραμπάσο, και o John Buck πλαισίωσε τη μπάντα στα τύμπανα. Ο Mark Pennington των Caravans έπαιξε κοντραμπάσο για την μπάντα μετά την φυγή του  Sam Sardi και πριν από την μετακίνηση του Johnny Bowler στο μπάσο.
Ο Staffordshire Hancox αναφέρεται ως «πέμπτο μέλος» της μπάντας.
Οι Guana Batz χώρισαν το 1990, αλλά επανενώθηκαν το 1996. Ακόμα και σήμερα η μπάντα περιοδεύει. Ο Osborne εξακολουθεί να ζει στο Λονδίνο, και επίσης παίζει για τους "The Unknows". Οι Hancox, Bowler, και Buck έχουν μετ εγκατασταθεί σε Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. Έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη νότια περιοχή της Καλιφόρνια μαζί με πρώην μέλη των Stray Cats χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι "Guana Cats". Το 2001, ο Turner πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η μπάντα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, έχοντας πια πλαισιωθεί πρόσφατα με 2 μέλη από τις ΗΠΑ, τους Gino Meregillano στην κιθάρα και Alex Pappas στα τύμπανα.

Το κομμάτι που ακολουθεί είναι το γνωστό "Brand New Cadillac" του Vince Taylor που έγινε βέβαια πιο γνωστό από τους Clash. Βρίσκεται στο album "Guana Batz - Peel Sessions" που κυκλοφόρησε το 1998 και περιέχει τα κομμάτια που ακούστηκαν στο show του BBC "Peel Sessions" με παρουσιαστή τον πολύ γνωστό dj, John Peel.


Lyrics

Drive, drive 
My baby drove up in a brand new Cadillac, yes she did 
My baby drove up in a brand new Cadillac 
She said, "Hey, come here Daddy" 
"I ain't never comin' back" 
Baby, baby won't you hear my plea? 
C'mon sugar, just come on back to me 
She said, "Balls to you Big Daddy" 

Baby, baby won't you hear my plea? 
Oh c'mon just hear my plea 
She said, "Balls to you Daddy" 
She ain't coming back to me 
Baby, baby drove up in a Cadillac 
I said, "Jesus christ, where'd you get that Cadillac?" 
She said, "Balls to you Daddy" 
She ain't never coming back 
She ain't, she ain't coming back 
She ain't never coming back 
She ain't never coming back 
She ain't never coming back




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)