Translate this page

Editor's Choise

Still Corners - Slow Air (2018)

Εικόνα
...back to shoegaze sound...!!!

Οι Still Corners είναι ένα essential synth και dream pop duo  που δημιουργήθηκε το 2008 στο Λονδίνο και αποτελείται από την Tessa Murray (φωνητικά) και τον Greg Hughes (παραγωγός και multi-instrumentalist). Από το 2008 προστέθηκαν στο σχήμα οι Leon Dufficy (κιθάρα) και Luke Jarvis (μπάσο) για τις ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ. Αργότερα και συγκεκριμένα το 2013 προστέθηκε στο ζωντανό σχήμα και ο Jack Gooderman στα τύμπανα.
Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο απο το ποίημα "New Hamshire" του Robert Frost, εκεί ο Greg διάβασε τη φράση "still corners" που αιχμαλώτισε το πνεύμα της μουσικής τους πολύ όμορφα.

Άρχισαν να ηχογραφούν το 2007, κυκλοφορώντας το EP "Remember Pepper" και αργότερα το 2010, κάποια singles, όπως το 7ιντσο "Do not Fall In Love / Wish", το "Great Pop Supplement" και το "Haunting Endless Summer" δείχνοντας τη μοναδική ικανότητα τους να δημιουργούν ηχητικά διαμαντάκια, όπου αποκρυστα…

Blood, Sweat and Tears - I Love You More Than You'll Ever Know (1968)Με αφορμή τα γενέθλια  του Al Kooper , ιδρυτή των Blood Sweat and Tears, που γίνεται σήμερα  68 χρόνων, μου ήρθε η ιδέα για αυτή την ανάρτηση.
O Kooper γεννήθηκε στο Brooklyn και μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης. Στην ηλικία των 14 μετέχει σαν κιθαρίστας στους Royal Teens. Το 1960 γράφει το "This Diamond Ring", που έγινε hit με τους  Gary Lewis and the Playboys.

Το 1965 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Bob Dylan, έπαιζε μαζί του σε συναυλίες, αλλά και στο studio. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έπαιξε το Hammond organ στο "Like a Rolling Stone" του Dylan. Κατά τη διάρκεια αυτών των ηχογραφήσεων γνωρίστηκε με τον Mike Bloomfield με τον οποίο συνεργάστηκε πολλά χρόνια. Με τον Dylan συνεργάστηκε και πάλι το 1981 στην παγκόσμια περιοδεία του.
Ο Kooper ήταν κιμπορντίστας στους The Blues Project από το 1965 ως το 1967 που σχημάτισε τους Blood, Sweat and Tears, αν και έφυγε μετά το πρώτο τους άλμπουμ Child Is Father To The Man, λόγω καλλιτεχνικών διαφορών.
To 1968 ηχογραφεί το Super Session με τους Bloomfield και Stills.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες συμμετέχοντας στα άλμπουμ τους ως μουσικός, όπως οι Rolling Stones, B. B. King, The Who, The Jimi Hendrix Experience, Alice Cooper και Cream.  Το 1972 μετακομίζει στην Atlanta, όπου ανακαλύπτει τους Lynyrd Skynyrd, συμμετέχει και κάνει την παραγωγή στα τρία πρώτα τους άλμπουμ.

Οι Blood, Sweat & Tears ήταν ένα jazz-rock σχήμα που άκμασε στα τέλη της δεκαετίας του 60 μέχρι τις αρχές του 70. Αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν ήταν ο συνδυασμός των rock οργάνων με τα «χάλκινα».
O Al Kooper έδωσε αυτό το όνομα στο συγκρότημα, από το άλμπουμ του Johnny Cash Blood Sweat and Tears” του 1963.
Το πρώτο άλμπουμ τους Child Is Father to the Man, ηχογραφήθηκε το Νοέμβρη και Δεκέμβρη του ’67 και κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του 1968. Συνδυάζει jazz, rock and roll, ψυχεδέλεια και κλασσική μουσική, και θεωρείται ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες και με αντοχή στο χρόνο δουλειές του Al Kooper. Θα το λέγαμε επίσης καινοτόμο μιας και εισήγαγε για πρώτη φορά την ιδέα της Big Band στη ροκ μουσική, ανοίγοντας το δρόμο για συγκροτήματα όπως οι Chicago. O Kooper αποχώρησε μετά από αυτό το άλμπουμ, με αποτέλεσμα το στυλ του συγκροτήματος να αλλάξει.
Πληροφοριακά έφτασε το Νο.47 στο Billboard's Pop Albums chart, ενώ κανένα από τα κομμάτια δεν κατάφερε να μπει στο Top 40 singles των ΗΠΑ. Ξεχώρισαν τα "I Love You More Than You'll Ever Know" και "I Can't Quit Her" που παιζόντουσαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς του progressive rock.
Σήμερα θεωρείται ως ένα από τα 50 καλλίτερα άλμπουμ της ροκ μουσικής, από το οποίο επέλεξα να ακούσουμε το αριστουργηματικό I Love You More Than Youll Ever Know.
Απολαύστε το….!!!


Lyrics
 If I ever leave you
You can say I told you so
And if I ever hurt you babe
You know I hurt myself as well

Is that any way for a man to carry on
you think he wants his little loved one gone?
I love you Baby, more than you'll ever know
More than you'll ever know

When I wasn't makin' too much money
you know where my paycheck went
you know I brought it home to baby
and I never spent one red cent

Is that any way for a man to carry on
you think he wants his little loved one gone?
I love you Baby, more than you'll ever know
More than you'll ever know

I'm not tryin' to be
any kind of man
I'm tryin' to be somebody
you can love, trust, and understand
I know that I can be, yeah yeah
a part of you that no one else could see
I just gotta hear, to hear you say
It's all right
yeah, yeah, yeah!

I'm only flesh and blood
But I can be anything that you demand
I could president of General Motors baby, heh
or just a tiny little grain of sand

Is that any way for a man to carry on
you think he wants his little loved one gone?
I love you Baby, more than you'll ever know
More than you'll ever know

If I ever leave you
You can say I told you so
And if I ever hurt you baby
You know I hurt myself as well

Is that any way for a man to carry on
you think he wants his little loved one gone?
I try to told you I love you Baby,
I love you baby, yeah yeah yeah
I love you More than you'll ever know

I love you, I love you, I love you baby!
Well all right!
I told ya, so many times before
I love you
I love you!
If you don't know, then I'll tell ya one more time
I love you!
I love you!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)