Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Vic Godard

Ο Vic Godard (John Victor Napper), είναι ένας Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός που γεννήθηκε στο Mortlake, στο Νοτιοδυτικό Λονδίνο και μεγάλωσε στο Barnes. Υπήρξε μέλος του punk συγκροτήματος Subway Sect και πλέον ακολουθεί σόλο καριέρα. To 1976, μαζί με τρεις ακόμα θαυμαστές των Sex Pistols και ύστερα από πρόταση του μάνατζερ των Sex Pistols, Malcolm McLaren σχημάτισαν το συγκρότημα Subway Sect.
Αυτό έγινε γιατί ο McLaren ήθελε ακόμα μια μπάντα για το line-up του 100 Club Punk Festival. Παρά την απειρία τους οι Subway Sect είχαν ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στο φεστιβάλ και αυτό έκανε τον μάνατζερ των Clash, Bernie Rhodes να τους πάρει μαζί του και να παίξουν με τους Clash στο White Riot Tour του 1977. Μαζί του κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους single με τίτλο "Nobody's Scared/Don't Split It", τον Μάρτιο του 1978.
Λίγο καιρό μετά και ενώ ηχογραφούσαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Ambition" στο Gooseberry Studios, ο Rhodes απέλυσε όλα τα μέλη του γκρουπ εκτός από τον Godard. Τελικά μόνο ένα κομμάτι από τις ηχογραφήσεις αυτές κυκλοφόρησε από την Rough Trade, ήταν το ομότιτλο "Ambition" και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα εναλλακτικά charts.
O Godard σχημάτισε ξανά τους Subway Sect με νέους μουσικούς το 1980 και υπέγραψε στην Oddbal, θυγατρική της MCA Records και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "What's The Matter Boy?". Ακολούθησε μια καλοκαιρινή περιοδεία με τους Buzzcocks και μετά η μπάντα διαλύθηκε ξανά. Ο κιθαρίστας Johhnny Britten σχημάτισε ένα συγκρότημα rockabilly αλλά σύντομα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και ο Godard πήρε τη θέση του. Ηχογράφησε με το σχήμα αυτό το άλμπουμ "Songs For Sale" το 1981 αλλά έντονα απογοητευμένος από το αποτέλεσμα διέλυσε αμέσως τη μπάντα και με κάποια από τα μέλη της έφτιαξε τους JoBoxers.
Τότε ηχογράφησε και ένα άλμπουμ στα Olympic Studios με τίτλο "Trouble". Για το άλμπουμ αυτό συνεργάστηκε με μια ομάδα μουσικών jazz από το Λονδίνο γνωστή ως "Working Week", το άλμπουμ κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά από την Rough Trade Records.
Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο Godard εγκατέλειψε την μουσική και έγινε ταχυδρόμος. Ήταν όμως πάντα ανήσυχος και δημιουργικός, έτσι το 1991 στο σπίτι ενός συναδέλφου του ταχυδρόμου, του Paul Baker, έφτιαξε αρχικά ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την νεκρολογία που διαβάστηκε στη κηδεία του κιθαρίστα των New York Dolls, Johnny Thunder με τίτλο Johhny Thunder's και αργότερα πρόσθεσε ακόμα 10 κομμάτια. Το υλικό αυτό κυκλοφόρησε σε άλμπουμ με τίτλο "The End of the Surrey People", από την Postcard Records, σε παραγωγή Edwyn Collins και με τον Paul Cook των Sex Pistols στα ντραμς.
Αργότερα κυκλοφόρησε και άλλα άλμπουμ, solo, "Long Term Side-Effect" (1998) και με τους ξανασχηματισμένους Subway Sect, "Sansend" (2002) και "1978 Now" (2007). Το τελευταίο περιλαμβάνει κάποια από τα τραγούδια που θα βρίσκονταν στο debut album του 1978 και στο Line-up βρίσκουμε τον αρχικό ντράμερ του γκρουπ Mark Laff καθώς και τον αρχικό μπασίστα Paul Myers.
Σήμερα ο Vic Godard παραμένει ένας πολυάσχολος και δημιουργικός καλλιτέχνης.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου τον Panalex, χάρη σε αυτόν ανακάλυψα τον Vic Godard, έναν καλλιτέχνη που ομολογώ ότι αγνοούσα αν και γνώριζα τους Subway Sect.
Το κομμάτι που σας παρουσιάζω είναι το ομότιτλο από το εξαιρετικό και σπάνιο άλμπουμ "T.R.O.U.B.L.E." (1986), Rough Trade.


Σχόλια

  1. Από τα κομμάτια που ερωτεύεσαι με την πρώτη νότα...!!!
    Μπράβο σας συνεργάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ και να 'στε καλά! Παρ' όλα αυτά, το "T.R.O.U.B.L.E." είναι δύσκολη περίπτωση... Το βινύλιο του 1986 δεν περιείχε ομότιτλο κομμάτι (!) και δεν βγήκε ποτέ αυτούσιο σε CD. Το 1998 κυκλοφόρησε το "In T.R.O.U.B.L.E. Again" από την Tugboat, το οποίο ήταν μια συλλογή με ηχογραφήσεις του 1982 και περιείχε όλα τα κομμάτια του αυθεντικού πλην ενός, καθώς και 4 επιπλέον, μεταξύ αυτών και το "Τ.R.O.U.B.L.E.". Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το βρει στο e-music.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)