Translate this page

Editor's Choise

Γνωρίστε την Katherine Aly...

Εικόνα
...I'm just a cloud over your head let it pour me down in your veins...  Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με ελληνική καταγωγή που έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς παραμένουν εντελώς άγνωστοι στο ευρύ ελληνικό κοινό όταν την ίδια στιγμή απολαμβάνουν πολύ μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς τους στη χώρα που ζουν. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Katherine Aly που σας παρουσιάζω σε αυτό το άρθρο, μια καλλιτέχνιδα που έχοντας σπουδάσει Arts & Culture στο University of Amsterdam, έχει αναπτύξει στο έπακρο όλες αυτές τις ευαισθησίες που τη βοηθούν να είναι διαρκώς ανήσυχη μέσα στη δημιουργικότητά της. Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, γεννημένη στη Κρήτη και μεγαλωμένη στην Κατερίνη την οποία η ίδια αναφέρει σαν τόπο καταγωγής της, η Katherine Aly από τη στιγμή που βρήκε τον εαυτό της περπατώντας τα πρώτα βήματα στα μουσικά μονοπάτια, είχε σαν όνειρο να βρεθεί στο UK. Η τύχη της χαμογέλασε και οι συγκυρίες την βοήθη

Team Ghost - Rituals (2013)

Οι Team Ghost δημιουργήθηκαν το 2007 από τον Nicolas Fromageau (συνιδρυτή και βασικό μέλος των Μ83 μέχρι το 2004). Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο συναυλιακό κύκλωμα του Παρισιού, το γκρουπ συμμετείχε ως support στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Καναδών Crystal Castles, ενώ από το 2010 εμφανίστηκε σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ της Αγγλίας και της Σκοτίας.
Επίσης το 2010 κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα ΕΡ τους You Never Did Anything Wrong To Me και Celebrate What You Can't See, στη βρετανική εταιρεία Sonic Cathedral. Τα υπόλοιπα μέλη εκτός του Fromageau (κιθάρα/φωνητικά) είναι οι Christophe Guérin (κιθάρα/φωνητικά), Benoit de Villeneuve (κιθάρα/φωνητικά/πλήκτρα), Pierre Blanc (μπάσο) και Félix Delacroix (ντραμς).

Το πρώτο τους άλμπουμ Rituals, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από τη γαλλική Disque Primeur, αποτελεί μια λίγο πιο σκληρή αλλά και, παραδόξως, πιο ποπ πρόταση σε σχέση με τα πρώτα ΕΡ, στο μουσικό ύφος των οποίων το ΝΜΕ είχε δώσει την περιγραφή «Coldgaze» (σύντμηση των coldwave και shoegaze). Οι κιθάρες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλοτε αργόσυρτες και υπνωτιστικές, άλλοτε ορμητικές και παραληρηματικές, άλλοτε κοφτές και στακάτες, περιδιαβαίνοντας όλη την γκάμα από Krautrock μέχρι indie pop, με ολίγον από '80s. Εξίσου σημαντικά όμως για την ελαφρώς dark αίσθηση του δίσκου είναι και τα πλήκτρα. Σε αρκετά κομμάτια το ηλεκτρονικό υπόστρωμα σε συνδυασμό με τον κιθαριστικό βόμβο σού δίνει την εντύπωση ότι ακούς ένα απίθανο υβρίδιο των Tangerine Dream με τους My Bloody Valentine, περασμένο από την κρησάρα των Cure εποχής 1983-1984. Με λίγα λόγια, ένα καθ' όλα αξιόλογο και όμορφο ντεμπούτο, που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Το πρώτο single από το άλμπουμ "Dead Film Star" κυκλοφόρησε το 2012, ενώ το 2013 βγήκε και το "Curtains" σε ΕΡ. Εμείς ξεχωρίσαμε ακόμη τα "Blood", "Pleasures That Hurt", "Team Ghost" και "We Won't Fail".

TEAM GHOST - CURTAINS


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)