Translate this page

Editor's Choise

Ioanna Gika - Thalassa (2019)

Εικόνα
...το "Roseate" δεν σου δημιουργεί μόνο αισθήσεις, αλλά σε κάνει να θες να περάσεις σε πράξεις, όπως «να ανάψεις ένα τσιγάρο» ή να βρεις κάποιον «να σε αγκαλιάσει»...!!!
(Roling Stone Magazine)

Η Ioanna Gika γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνα πατέρα, αλλά μεγάλωσε σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και βέβαια και για λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Η Ioanna Gika είναι ένα κορίτσι του κόσμου, κοσμοπολίτισσα αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένη χάρη στην οικογένειά της, ενώ ο παππούς της είχε λάβει μέρος και στη Σύσκεψη της Γενεύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ.

Το ταλέντο της στη μουσική φάνηκε από τα παιδιά της χρόνια όπου συμμετείχε και σε διάφορα μιούζικαλ όπως το West Side Story και το Guys and ladys, όπου όμως επέμενε να αλλάζει τους στίχους των τραγουδιών. Δεν είναι τυχαίο ότι απόκτησε τη δική της μπάντα, τους Io Echo μαζί με τον Leopold Ross, κατορθώνοντας με το πρώτο τους άλμπουμ Ministry of Love να τραβήξει το ενδιαφέρον της Αμερικής, και όχι μόνο.

Team Ghost - Rituals (2013)

Οι Team Ghost δημιουργήθηκαν το 2007 από τον Nicolas Fromageau (συνιδρυτή και βασικό μέλος των Μ83 μέχρι το 2004). Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο συναυλιακό κύκλωμα του Παρισιού, το γκρουπ συμμετείχε ως support στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Καναδών Crystal Castles, ενώ από το 2010 εμφανίστηκε σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ της Αγγλίας και της Σκοτίας.
Επίσης το 2010 κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα ΕΡ τους You Never Did Anything Wrong To Me και Celebrate What You Can't See, στη βρετανική εταιρεία Sonic Cathedral. Τα υπόλοιπα μέλη εκτός του Fromageau (κιθάρα/φωνητικά) είναι οι Christophe Guérin (κιθάρα/φωνητικά), Benoit de Villeneuve (κιθάρα/φωνητικά/πλήκτρα), Pierre Blanc (μπάσο) και Félix Delacroix (ντραμς).

Το πρώτο τους άλμπουμ Rituals, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από τη γαλλική Disque Primeur, αποτελεί μια λίγο πιο σκληρή αλλά και, παραδόξως, πιο ποπ πρόταση σε σχέση με τα πρώτα ΕΡ, στο μουσικό ύφος των οποίων το ΝΜΕ είχε δώσει την περιγραφή «Coldgaze» (σύντμηση των coldwave και shoegaze). Οι κιθάρες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλοτε αργόσυρτες και υπνωτιστικές, άλλοτε ορμητικές και παραληρηματικές, άλλοτε κοφτές και στακάτες, περιδιαβαίνοντας όλη την γκάμα από Krautrock μέχρι indie pop, με ολίγον από '80s. Εξίσου σημαντικά όμως για την ελαφρώς dark αίσθηση του δίσκου είναι και τα πλήκτρα. Σε αρκετά κομμάτια το ηλεκτρονικό υπόστρωμα σε συνδυασμό με τον κιθαριστικό βόμβο σού δίνει την εντύπωση ότι ακούς ένα απίθανο υβρίδιο των Tangerine Dream με τους My Bloody Valentine, περασμένο από την κρησάρα των Cure εποχής 1983-1984. Με λίγα λόγια, ένα καθ' όλα αξιόλογο και όμορφο ντεμπούτο, που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Το πρώτο single από το άλμπουμ "Dead Film Star" κυκλοφόρησε το 2012, ενώ το 2013 βγήκε και το "Curtains" σε ΕΡ. Εμείς ξεχωρίσαμε ακόμη τα "Blood", "Pleasures That Hurt", "Team Ghost" και "We Won't Fail".

TEAM GHOST - CURTAINS


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)