Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

I Am Kloot - Let It All In (2013)

Το 1999 τρία παιδιά στο Μάντσεστερ της Αγγλίας δημιουργούν ένα συγκρότημα με το όνομα I Am Kloot. Μορφή του συγκροτήματος ο τραγουδιστής και κιθαρίστας John Bramwell που πλαισιώνεται από τον μπασίστα Peter Jobson και τον ντράμερ Andy Hargreaves. Για τον ήχο και το στυλ της μουσικής τους κατηγορήθηκαν από μερίδα του αγγλικού τύπου ότι είναι ένα γκρουπ που ανήκει στο νέο-ακουστικό κίνημα κάτι που οι ίδιοι απέκρουσαν και αρνήθηκαν πολλές φορές σε συνεντεύξεις τους.
Είναι όμως γεγονός ότι το μουσικό τους στυλ περιφέρεται γύρω από την ακουστική κιθάρα του John. Το μπάσο σε συνδυασμό με τον flat ήχο των τύμπανων έρχονται να συμπληρώσουν τις αργές, ρυθμικές, μελαγχολικές και απλές μελωδίες τους. Σε όλα αυτά η εφηβική αλλά βελούδινη φωνή του Bramwell ερμηνεύει συγκλονιστικά τον πλούσιο λυρισμό των στίχων τους.
Πραγματικά αξίζει να ψάξετε τα προηγούμενα άλμπουμ τους και να τα ακούσετε.
O John Peel γρήγορα τους ξεχώρισε και το 2006 τους φιλοξένησε στη εκπομπή του, υπάρχει και  το σχετικό άλμπουμ "I Am Kloot - BBC Radio 1 John Peel Sessions" που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά
Με τον προηγούμενό τους δίσκο "Sky At Night" (2010), οι I Am Kloot ήταν υποψήφιοι για το Mercury Prize. Στο καινούργιο έκτο της άλμπουμ, η folk μπάντα από το Μάντσεστερ συνεργάζεται με τον Guy Carvey των Elbow στην παραγωγή.
Από το άλμπουμ αυτό διαλέγω να σας παρουσιάσω το τραγούδι "Hold Back the Night", το ξεχώρισα ανάμεσα στα πολλά καλά τραγούδια που υπάρχουν  σε αυτό, όπως τα "Bullets", "Let It All In", "Mouth On Me" και "These Days Are Mine".

...στο Manchester τραγουδάνε ακόμα...!!!




Lyrics

Hold back the night
The streets are filled with laughter
She'll not be after you once again
Come to my house and say we're friends
I can't help but see

Gone are the days
We tripped the light fantastic
Illusion's more drastic
Running wild, where did you go to, my little child
I cannot help but see

Fill up your days
And your pockets with plenty
Soon they'll be empty
Once again, someone has sent me
To you my friend
We just can't keep on running

Hold back the tide
And the waves of reason
Guilty of treason
Once again, stop all the seasons
The sun and the rain
Until you stop believing

Turn on the light
I can't see where I'm running
(?) keeps coming

Σχόλια

  1. Το γκρουπ είναι πρώτο! Και το "Sky At Night" και το "Let It All In" είναι εξίσου καλά, για όποιον θέλει κάτι παραπάνω προτείνω το ομώνυμο "I Am Kloot" του 2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)