Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Tomorrow’s World - Tomorrow’s World (2013)


Τι μπορούμε να έχουμε όταν ανακατέψουμε ένα μέρος των Air μαζί με το ένα πέμπτο των New Young Pony; ΄Eχουμε τους Tomorrow's World και το ομότιτλο debut album τους. Ο Jean-Benoit Dunckel των Air και η Lou Hayter, η οποίος παίζει πλήκτρα στους New Young Pony Club, μας παρουσιάζουν μια σκοτεινή, κινηματογραφική pop, όχι απαραίτητα χαρούμενη.

Το νωχελικό "A Heart That Beats For Me" ανοίγει το άλμπουμ, χλιδάτο κομμάτι, με αραιά αλλά πολύ καλά τοποθετημένα φωνητικά από την Lou. Το "Think Of Me" φέρνει τα πράγματα σε μια ισορροπία, έντονα συναισθηματικό τραγούδι με απόλυτα τέλεια φωνητική αντιστοίχιση μεταξύ αντρικής και γυναικείας φωνής.
Το παλλόμενο "Drive" είναι μια καλή επιλογή για το επόμενο single, είναι το είδος του κομματιού που θα παιχτεί πολύ, αργά το βράδυ. Μετά έρχεται το γαλλικό "Pleurer et Chanter", ένα κομμάτι που και να μην μπορείς να καταλάβεις σε τι αναφέρεται θα καταλάβεις εύκολα το ηχοτοπίο, λυπηρό, γλυκό, ρομαντικό.
Πολλά κομμάτια έχουν κολλήσει στο αποπνικτικό μείγμα των synths και των στεναγμών τόσο που μετά από λίγα ακούσματα θαρρείς πως το κάθε κομμάτι είναι ο καθρέφτης εκείνου που θα ακολουθήσει. Αλήθεια έχουν να μας δώσουν κάτι που θα ξεχωρίζει;
Το "Υou Taste Sweeter" έχει μια ρομποτική αίσθηση μα εξακολουθεί να είναι λίγο σέξι ενώ το "Life On Earth" έχει φανταστικές νότες πιάνου. Ακόμα και εδώ όμως υπάρχει ένα όριο όσον αφορά την ποικιλία.
Το "So Long My Love" είναι το πρώτο single απλό το άλμπουμ, με δυνατό beat και απλό ρυθμό, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του άλμπουμ, περίπου έξι λεπτά καλής electronica με τα φωνητικά της Lou να δεσπόζουν και σίγουρα ένα κομμάτι που θα αποκτήσει πολλά remix.
Σαν συνεργασία οι Tomorrow's World είναι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ίσως σαν πρώτο άκουσμα να μην σας ενθουσιάσουν, αλλά σίγουρα αξίζουν ένα καλύτερο δεύτερο. Το άλμπουμ μπορεί να μην έχει μια σαφή κατεύθυνση αλλά σαν συλλογή κινηματογραφικών τραγουδιών αγάπης αξίζει την προσοχή μας. Το δίδυμο αυτό εξάλλου ξεκίνησε να φτιάξει ένα μόνο τραγούδι και κατέληξε στα 11 και τη κυκλοφορία άλμπουμ. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν έχουν να μας δώσουν και κάτι άλλο στη συνέχεια.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)