Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Alvin Lee (Ten Years After) - (1944-2013)



Ο Alvin Lee κιθαρίστας, τραγουδιστής  και αρχηγός των Ten Years After γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1944 και άφησε την τελευταία του πνοή  στις 6 Μαρτίου του 2013, από επιπλοκές μετά από επέμβαση που είχε χαρακτηριστεί ως "ρουτίνας".
Από τα πιο γνωστά κομμάτια των Ten Years After ) ήταν τα "I'd Love to Change the World",  "I'm Going Home", "Hear Me Calling" και "Love Like a Man".


Το τελευταίο άλμπουμ του Lee, με τίτλο “Still On The Road To Freedom”, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2012.
Ήταν ανήσυχο πνεύμα και βαθιά πολιτικοποιημένο, προσωπικά είχα τη χαρά να τον δω live με τους Ten Years After σε φεστιβάλ  πολιτικής νεολαίας στο Άλσος της Καισαριανής, αξέχαστη εμπείρια…!!!
Θα τον θυμηθούμε ακούγοντας το αριστουργηματικό I'd Love To Change The World, αλλά και έναν απο τους ύμνους της ροκ μουσικής, το αξεπέραστο "I'm Going Home".
Καλη ακρόαση!!

I'D LOVE TO CHANGE THE WORLD


I'M GOING HOME



Σχόλια

  1. συγχαρητηρια για το ποστ του Μεγαλου Alvin Lee, θα ηθελα να προσθεσω και εγω ενα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κομματι του που οσες φορες και να το ακουσω , ειναι σαν να το ακουω πρωτη φορα. απλα το The Bluest Blues.
    θα μεινει αθανατος στην μνημη μας!!!!!!!

    μετα τιμη

    JimAfrica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάθηκε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς κιθαρίστες, να προσθέσω ότι είχε ολοκληρώσει τον περασμένο Αύγουστο το 14ο άλμπουμ του με τίτλο «Still on the road of freedom», που περιλάμβανε πολλά διαφορετικά μουσικά στιλ, από μπλουζ μέχρι ροκ και από τζαζ μέχρι φανκ, το οποίο θα παρουσίαζε στο Παρίσι στις 7 Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας ενας ολοι οι μεγαλοι φευγουν...κριμα το κενο δεν αναπληρωνετε...katsaprokos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)