Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Small Blues Trap

Εχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια...Χειμώνας του 2004 πρέπει να ήταν όταν έπεσε στα χέρια μου εντελώς τυχαία μια κόπια του παρθενικού ομόνυμου άλμπουμ των Small Blues Trap. Θυμάμαι ακόμα πως από το πρώτο κιόλας τραγούδι με ξάφνιασε και με κράτησε καθηλωμένη σχεδόν με κομμένη την ανάσα..Εκτοτε παρακολουθώ στενά τη δουλειά τους ή καλυτερα τις δημιουργίες τους καθώς τέτοια δαμαντάκια σπανιζουν στις μέρες μας..


Βιογραφία
Οι Small Blues Trap δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2004 από τον Παύλο Καραπιπέρη(φωνή,φυσαρμόνικα,steel guitar) τον Παναγιώτη Δάρα(κιθάρα) και τον Λευτέρη Μπέσιο(μπάσο) έχοντας ως έδρα τους τα χωριά Μαλεσίνα και Μαρτίνο του νομού Φθιώτιδος.Στην πορεία και για μικρο σχετικά διαστημα προστέθηκε στην μπάντα ο Γιώργος Πούλος ως ντράμμερ ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα τα ντραμς τα κατέχει ο Στάθης Ευαγγελίου. 

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Blues, Παράφωνο, Nosotros, Jazz Point, Στον Αέρα, Double Trouble κ.α) αλλα και εκτός Αθηνών (Cafe Americain, Καφωδείο, Road House Blues κ.α)
Επίσης 'εχουν συμμετάσχει σε διάφορα festival (Blues festival 2008, Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα-Θέατρο Βράχων , Egaleo Blues festival , Ευρωπαική γιορτη της Μουσικής-Τεχνόπολη, Crescent Moon blues festival - θέατρο Αλσος Βεικού, M.M.A. Fest-Θέατρο Κρυας, Bicycle festival) 

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις ερμηνεύουν κυρίως δικά τους τραγούδια, αλλά και διασκευές σε blues standards. Μουσικοί όπως ο Willie Dixon, ο Howlin' Wolf, ο Little Walter, ο Albert King, ο Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο Sonny Boy Williamson, ο Jimmy Reed, ο T-Bone Walker, ο Elmore James, ο Tampa Red, ο Son House, ο Robert Johnson, ο Bo Diddley, ο Freddie King, ο Paul Butterfield, ο Peter Green, ο Tom Waits, ο Captain Beefheart... στοιχειώνουν πάντα το συναυλιακό σταυροδρόμι τους.

Δισκογραφια
Small Blues Trap 2004
Our Trap 2005
Crossroad Ritual 2006
Red Snakes & Cave Bats 2010
The Longest Road I Know 2013

«Οι Small Blues Trap αγαπούν τα μπλουζ. Αναντίρρητα. Μαζί όμως αγαπούν και τους ήχους του κόσμου και της καρδιάς, την αχλύ των βάλτων της Λουιζιάνα, τα ξεκούρδιστα πιάνα, τις ασπρόμαυρες ταινίες, τη μυρωδιά του Αιγαίου, τις βροχερές νύχτες στους αυτοκινητόδρομους, τις μεταλλικές κιθάρες, τα φορεμένα ρούχα και τα ροζιασμένα χέρια. Και πάνω απ’ όλα αγαπούν να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να δημιουργούν. Παιδιά σαν τους Small Blues Trap, ζώντας στην ελληνική επαρχία, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες, είναι οι αληθινοί ήρωες της προσπάθειας για κάτι καλύτερο στη μουσική μας πραγματικότητα. Από τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο και τη Λιβαδειά υψώνουν τη φωνή τους ν’ ακουστεί ανάμεσα στις θορυβώδεις, χυδαίες τηλεοράσεις και την ηχορύπανση των δούλων της σκυλάδικης νοοτροπίας στις μεγαλουπόλεις. Φωνή καθάρια, με άποψη. Δική τους».
Ηλίας Ζάικος

Και μια ιδέα από την νέα τους δισκογραφική  δουλεια..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)