Translate this page

Editor's Choise

The Calm - from Act III: This City Made Us by The Protomen

Εικόνα
Το Act III: This City Made Us είναι το τρίτο άλμπουμ (concept / rock opera) του συγκροτήματος The Protomen. Είναι συνέχεια των δύο προηγούμενων “Act” άλμπουμ που έχουν αφήγημα βασισμένο χαλαρά στην ιστορία του βιντεοπαιχνιδιού Mega Man, αλλά με ισχυρή δόση δυστοπίας, θεατρικής αφήγησης και ροκ / 80s αισθητικής. Η κυκλοφορία ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου 2025 με τις δύο πρώτες διαθέσιμες μουσικές συνθέσεις. Ο πλήρης δίσκος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 9 Ιανουαρίου 2026. Σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει ανακοινωθεί, τα υπόλοιπα κομμάτια θα κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα ή με κανονικό ρυθμό, πριν από την τελική κυκλοφορία. Οι δύο πρώτες κυκλοφορίες του άλμπουμ είναι τα κομμάτια “The Calm” και “Hold Back The Night”.  Έχουν επίσης ήδη κυκλοφορήσει τα τραγούδια “This City Made Us” και “Hold Back The Night” ως single 10″ βινύλιο που περιλαμβάνει ψηφιακή λήψη των tracks.  Η αφήγηση αναμένεται να συνεχίσει ή να ολοκληρώσει τη “ιστορία” των Act I / II, εξερευνώντας το πώς οι ήρωες,...

Small Blues Trap

Εχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια...Χειμώνας του 2004 πρέπει να ήταν όταν έπεσε στα χέρια μου εντελώς τυχαία μια κόπια του παρθενικού ομόνυμου άλμπουμ των Small Blues Trap. Θυμάμαι ακόμα πως από το πρώτο κιόλας τραγούδι με ξάφνιασε και με κράτησε καθηλωμένη σχεδόν με κομμένη την ανάσα..Εκτοτε παρακολουθώ στενά τη δουλειά τους ή καλυτερα τις δημιουργίες τους καθώς τέτοια δαμαντάκια σπανιζουν στις μέρες μας..


Βιογραφία
Οι Small Blues Trap δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2004 από τον Παύλο Καραπιπέρη(φωνή,φυσαρμόνικα,steel guitar) τον Παναγιώτη Δάρα(κιθάρα) και τον Λευτέρη Μπέσιο(μπάσο) έχοντας ως έδρα τους τα χωριά Μαλεσίνα και Μαρτίνο του νομού Φθιώτιδος.Στην πορεία και για μικρο σχετικά διαστημα προστέθηκε στην μπάντα ο Γιώργος Πούλος ως ντράμμερ ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα τα ντραμς τα κατέχει ο Στάθης Ευαγγελίου. 

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Blues, Παράφωνο, Nosotros, Jazz Point, Στον Αέρα, Double Trouble κ.α) αλλα και εκτός Αθηνών (Cafe Americain, Καφωδείο, Road House Blues κ.α)
Επίσης 'εχουν συμμετάσχει σε διάφορα festival (Blues festival 2008, Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα-Θέατρο Βράχων , Egaleo Blues festival , Ευρωπαική γιορτη της Μουσικής-Τεχνόπολη, Crescent Moon blues festival - θέατρο Αλσος Βεικού, M.M.A. Fest-Θέατρο Κρυας, Bicycle festival) 

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις ερμηνεύουν κυρίως δικά τους τραγούδια, αλλά και διασκευές σε blues standards. Μουσικοί όπως ο Willie Dixon, ο Howlin' Wolf, ο Little Walter, ο Albert King, ο Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο Sonny Boy Williamson, ο Jimmy Reed, ο T-Bone Walker, ο Elmore James, ο Tampa Red, ο Son House, ο Robert Johnson, ο Bo Diddley, ο Freddie King, ο Paul Butterfield, ο Peter Green, ο Tom Waits, ο Captain Beefheart... στοιχειώνουν πάντα το συναυλιακό σταυροδρόμι τους.

Δισκογραφια
Small Blues Trap 2004
Our Trap 2005
Crossroad Ritual 2006
Red Snakes & Cave Bats 2010
The Longest Road I Know 2013

«Οι Small Blues Trap αγαπούν τα μπλουζ. Αναντίρρητα. Μαζί όμως αγαπούν και τους ήχους του κόσμου και της καρδιάς, την αχλύ των βάλτων της Λουιζιάνα, τα ξεκούρδιστα πιάνα, τις ασπρόμαυρες ταινίες, τη μυρωδιά του Αιγαίου, τις βροχερές νύχτες στους αυτοκινητόδρομους, τις μεταλλικές κιθάρες, τα φορεμένα ρούχα και τα ροζιασμένα χέρια. Και πάνω απ’ όλα αγαπούν να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να δημιουργούν. Παιδιά σαν τους Small Blues Trap, ζώντας στην ελληνική επαρχία, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες, είναι οι αληθινοί ήρωες της προσπάθειας για κάτι καλύτερο στη μουσική μας πραγματικότητα. Από τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο και τη Λιβαδειά υψώνουν τη φωνή τους ν’ ακουστεί ανάμεσα στις θορυβώδεις, χυδαίες τηλεοράσεις και την ηχορύπανση των δούλων της σκυλάδικης νοοτροπίας στις μεγαλουπόλεις. Φωνή καθάρια, με άποψη. Δική τους».
Ηλίας Ζάικος

Και μια ιδέα από την νέα τους δισκογραφική  δουλεια..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

LP - Lost On You (2016)

Kate Pierson - Radios and Rainbows - new album (2024)

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

The Renegades - Matelot (1965)

Depeche Mode - Memento Mori (2023)