Translate this page

Editor's Choise

George Avramidis ft. Alexandra Sieti - Phoenix (2021 single)

Εικόνα
  ...hope the dust I left behind could make you see I  was here too... Ο τρομπετίστας και συνθέτης George Avramidis, μετά την κυκλοφορία του “Blind Week”, που γνώρισε την επιτυχία στα ελληνικά Radio Airplays, παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο “Phoenix” σε nu pop αισθητική. Τον στίχο έγραψε η Ελίνα Τασιούλα, ενώ το κομμάτι ερμηνεύει η τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Σιετή, η οποία ξεχώρισε στο φετινό “The Voice”. Το Phoenix χαρακτηρίζεται από έναν nu pop – ατμοσφαιρικό ήχο. Η νοσταλγική τρομπέτα του Γιώργου Αβραμίδη, σε συνδυασμό με το ταλέντο του γνωστού βιολονίστα Φώτη Σιώτα, αλλά και τους πολυτάλαντους Σάκη Αζά (B movies, Sleepin Pillow) σε κιθάρες και πλήκτρα και Χρυσόστομο Σακελαρόπουλο (Vocults) στον προγραμματισμό τυμπάνων και πλήκτρα , δημιουργούν μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ενώ η εκφραστική ερμηνεία της Αλεξάνδρας Σιετή καθηλώνει τον ακροατή. Ο Γιώργος Αβραμίδης είναι μουσικός και παίζει με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Polkar ενώ παράλληλα δημιουργεί τις δικές του μουσικές. Το 20

Small Blues Trap

Εχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια...Χειμώνας του 2004 πρέπει να ήταν όταν έπεσε στα χέρια μου εντελώς τυχαία μια κόπια του παρθενικού ομόνυμου άλμπουμ των Small Blues Trap. Θυμάμαι ακόμα πως από το πρώτο κιόλας τραγούδι με ξάφνιασε και με κράτησε καθηλωμένη σχεδόν με κομμένη την ανάσα..Εκτοτε παρακολουθώ στενά τη δουλειά τους ή καλυτερα τις δημιουργίες τους καθώς τέτοια δαμαντάκια σπανιζουν στις μέρες μας..


Βιογραφία
Οι Small Blues Trap δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2004 από τον Παύλο Καραπιπέρη(φωνή,φυσαρμόνικα,steel guitar) τον Παναγιώτη Δάρα(κιθάρα) και τον Λευτέρη Μπέσιο(μπάσο) έχοντας ως έδρα τους τα χωριά Μαλεσίνα και Μαρτίνο του νομού Φθιώτιδος.Στην πορεία και για μικρο σχετικά διαστημα προστέθηκε στην μπάντα ο Γιώργος Πούλος ως ντράμμερ ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα τα ντραμς τα κατέχει ο Στάθης Ευαγγελίου. 

Έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Blues, Παράφωνο, Nosotros, Jazz Point, Στον Αέρα, Double Trouble κ.α) αλλα και εκτός Αθηνών (Cafe Americain, Καφωδείο, Road House Blues κ.α)
Επίσης 'εχουν συμμετάσχει σε διάφορα festival (Blues festival 2008, Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα-Θέατρο Βράχων , Egaleo Blues festival , Ευρωπαική γιορτη της Μουσικής-Τεχνόπολη, Crescent Moon blues festival - θέατρο Αλσος Βεικού, M.M.A. Fest-Θέατρο Κρυας, Bicycle festival) 

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις ερμηνεύουν κυρίως δικά τους τραγούδια, αλλά και διασκευές σε blues standards. Μουσικοί όπως ο Willie Dixon, ο Howlin' Wolf, ο Little Walter, ο Albert King, ο Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο Sonny Boy Williamson, ο Jimmy Reed, ο T-Bone Walker, ο Elmore James, ο Tampa Red, ο Son House, ο Robert Johnson, ο Bo Diddley, ο Freddie King, ο Paul Butterfield, ο Peter Green, ο Tom Waits, ο Captain Beefheart... στοιχειώνουν πάντα το συναυλιακό σταυροδρόμι τους.

Δισκογραφια
Small Blues Trap 2004
Our Trap 2005
Crossroad Ritual 2006
Red Snakes & Cave Bats 2010
The Longest Road I Know 2013

«Οι Small Blues Trap αγαπούν τα μπλουζ. Αναντίρρητα. Μαζί όμως αγαπούν και τους ήχους του κόσμου και της καρδιάς, την αχλύ των βάλτων της Λουιζιάνα, τα ξεκούρδιστα πιάνα, τις ασπρόμαυρες ταινίες, τη μυρωδιά του Αιγαίου, τις βροχερές νύχτες στους αυτοκινητόδρομους, τις μεταλλικές κιθάρες, τα φορεμένα ρούχα και τα ροζιασμένα χέρια. Και πάνω απ’ όλα αγαπούν να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να δημιουργούν. Παιδιά σαν τους Small Blues Trap, ζώντας στην ελληνική επαρχία, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες, είναι οι αληθινοί ήρωες της προσπάθειας για κάτι καλύτερο στη μουσική μας πραγματικότητα. Από τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο και τη Λιβαδειά υψώνουν τη φωνή τους ν’ ακουστεί ανάμεσα στις θορυβώδεις, χυδαίες τηλεοράσεις και την ηχορύπανση των δούλων της σκυλάδικης νοοτροπίας στις μεγαλουπόλεις. Φωνή καθάρια, με άποψη. Δική τους».
Ηλίας Ζάικος

Και μια ιδέα από την νέα τους δισκογραφική  δουλεια..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)