Translate this page

Editor's Choise

Yuma, ένα folk ντουέτο από την Τυνησία.

Εικόνα
"It was vital, imperative, natural, instinctive. Perhaps we arrived at 
musical universe, or perhaps we created it" Ramy Zoghlemi.

O Ramy Zoghlemi και η Sabrine Jenhani αποτελούν το folk ντουέτο Yuma απο την Τυνησία.

Η μουσική των Yuma είναι υπέροχη. οικεία, μελωδική, μελαγχολική, δυναμικά απλή. Συνδυάζουν την τυνησιακή διάλεκτο με στοιχεία δυτικών, σχεδόν κέλτικων μελωδιών κάνοντας έτσι τον ήχο τους να είναι προσβάσιμος σε όλους.Ένα μείγμα τοπικών διαλέκτων και ηχητικών, διαχυτικών μελωδιών, ίσως απλά η πρωτοτυπία της μουσικής.

Η φωνή της Sabrine είναι εντελώς συγκινητική, δυναμική αλλά εύθραυστη. Ο Ramy συνοδεύει με βαθιά, ασταθή φωνητικά, ενώ παίζει ακουστική κιθάρα.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα για τους Yuma. Δημιουργήθηκαν μόλις πριν από τρία περίπου χρόνια, στα τέλη του 2015. Η αναγνώρισή τους ήρθε το καλοκαίρι του 2016, όταν έπαιξαν στο φεστιβάλ μουσικής του Hammamet, θεωρούμενο ως το σημαντικότερο μουσικό γεγονός της Τυνησίας.

Έχουν ως τώρα κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ, "…

URBS - Toujours Le Meme Film... (2005)


Ο Urbs είναι  ένας DJ και παραγωγός με έδρα τη Βιέννη. Οι πρώτες του παραγωγές κυκλοφόρησαν από την Uptight Records ως Urbs and Chaoz τη δεκαετία του ενενήντα. Αργότερα συνεργάστηκε με τον παραγωγό Cutex, oι Urbs and Cutex κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ όταν ξεκίνησε να γίνεται γνωστή η HipHop, albums που θεωρούνται ακόμα ως κλασικά σε εκείνο το ύφος και τώρα ζητούνται από πολλούς cratediggers σε όλο τον κόσμο.
Η πρώτη δουλειά του ως σόλο καλλιτέχνης ήταν το 2005 με τίτλο «Toujours le meme film..." στην G-Stone Recordings, με παραγωγό τον Peter Kruder και σηματοδότησε μια αλλαγή κατεύθυνσης προς τις κινηματογραφικές instrumental συνθέσεις, όμως ακόμα βαθιά επηρεασμένη αισθητικά σε samplebased HipHop. Το album ήταν μια μεγάλη επιτυχία και μερικά από τα τραγούδια έχουν συμπεριληφθεί σε αμέτρητες συλλογές και οι μουσικές του έχουν "ντύσει" πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Ανάμεσα στα κομμάτια αυτού του album υπάρχει και μια διασκευή του "The Chauffeur" των Duran Duran με συμμετοχή του Αυστριακού εξαιρετικού μπασίστα Rodney Hunter. Ακολούθησε μια περιοδεία με εξαμελή μπάντα σε όλη την Ευρώπη. Ποτέ όμως δεν εγκατέλειψε την Hip Hop, εξακολουθεί να κάνει remixes και παραγωγές για πολλές παραγωγές HipHop και Dancehall. Σαν DJ παίζει ως επί το πλείστον δικές του παραγωγές, remixes του και επεξεργασίες από τις οποίες υπάρχουν περίπου εκατό μέχρι σήμερα. Ο Urbs εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα άλμπουμ συνεργασιών με διάφορους τραγουδιστές και MCs από όλο τον κόσμο. Εκτός από αυτό παράγει μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Αυτό που έχω εγώ να παρατηρήσω είναι πως η μουσική του album αυτού θα σας θυμίσει το Ballroom Stories των Waldeck και αυτο απο μόνο του αρκεί για να σας πω πως αξίζει να το ακούσετε...!!!Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)