Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

The Stevens - A History of Hygiene (2013)

Οι "The Stevens" είναι ένα νέο Alternative, Punk Rock γκρουπ από τη Μελβούρνη και έχει σαν επίκεντρο τους κιθαρίστες Alex MacFarlane και Travis MacDonald. Το 2012 κυκλοφόρησαν ένα EP με 6 κομμάτια στην ανεξάρτητη εταιρεία Chapter Music, με το κομμάτι "Hindsight" να είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Chapter για εκείνη τη χρονιά, αρχικά σε CD-R και κασέτα και αργότερα σε 7" βινύλιο.
Η μπάντα ξεκίνησε το 2009 όταν ο Alex Macfarlane συναντήθηκε με τον Travis MacDonald, μετά τη μετακίνησή τους από τη κεντρική Αυστραλία προς τη Μελβούρνη. Είχαν κοινές μουσικές επιρροές, όπως Wire, Guided by Voices, R. Stevie Moore και κυκλοφορίες της Νεοζηλανδέζικης εταιρείας Flying Nun. Ξεκίνησαν να παίζουν και να γράφουν τραγούδια ζητώντας και τη βοήθεια δύο παλιών φίλων του Macfarlane από το σχολείο, των Tam Matlakowski και Callum Foley. Επίσημα συγχωνεύτηκαν σε γκρουπ το 2011 επιλέγοντας το όνομα "The Stevens".
Τόσο ο MacDonald όσο και ο Macfarlane είναι ακόμα στις αρχές των '20 τους, αλλά έχουν παίξει ήδη σε διάφορα σχήματα για σχεδόν μια δεκαετία . Ο Macfarlane είχε αξιοσημείωτη παρουσία σε σχήματα όπως Teen Archer, Cut Sick, Breaker Morant και Pets With Pets.
Στα τέλη του 2012 , οι Matlakowski και Foley αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από τους Gus Lord ( Boomgates , Teen Archer ) στο μπάσο και τον Matthew Harkin στα τύμπανα . Το νέο lineup έχει ήδη κάνει support στο Αμερικάνικο punk γκρουπ "The Men" και στο Βρετανικό indie γκρουπ, "Τhe Wedding Present".
Σήμερα 1 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το debut album τους, "A History of Hygiene" σε παραγωγή του Mikey Young ( Eddy Current, Total Control ) με 24 κομμάτια παρακαλώ και διάρκεια 44 λεπτά. Ξεχωρίσαμε ήδη τα "From Puberty to Success", "Red Ribbon", "Hindsight" και "Worse Everyday".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)