Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Hozier – Take Me To Church (2013 EP)

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής Andrew Hozier δείχνει έτοιμος να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στη καριέρα του. ¨Έρχεται από το Δουβλίνο και μπλέκει αρμονικά μια αισθαντική gospel μουσική μαζί με rock blues που μας παραπέμπουν στον ήχο των Black Keys. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο "Take Me to Church" και το ομότιτλο κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το blues του εικοστού πρώτου αιώνα, γεμάτο πάθος και με άψογους στίχους.

Ενα μείγμα jazz, soul και rock ακολουθεί στο επόμενο κομμάτι "Like Real People Do", ένα hipster wedding soundtrack με όμορφη gospel να το συνοδεύει και "γρατζουνισμένα" φωνητικά.
Το "Angel of Small Death & The Codeine Scene" μοιάζει να είναι τοπ hit του EP, μια ταραχώδη, ακατέργαστη υπόθεση με μια πιασάρικη χορωδία να ακολουθεί και έξυπνα τύμπανα να ταρακουνούν το ρυθμό.
Τέλος το "Cherry Wine" που κλείνει το EP, ηχογραφήθηκε ζωντανά σε μια ταράτσα ενός εγκαταλελειμένου ξενοδοχείου στις 6 το πρωί και πέρα από την απαλή κιθάρα και την ζεστή φωνή είναι φανερό πως κάτι έσπρωξε τον Andrew πέρα από τα όρια του.
Ακούγοντας το άλμπουμ αρκετές φορές σήμερα το πρωί μπορώ να πω πως αγάπησα και τα τέσσερα κομμάτια του και περιμένω να ακούσω και τη συνέχεια..


Περισσότερα για τον Hozier θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)