Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

The High Nines - Rainman (2013)

Οι The High Nines είναι ένα indie rock συγκρότημα που συγκροτήθηκε στα τέλη του 2011 και με βάση τις επιρροές τους από μπάντες σαν τους The Music, Kasabian και Black Rebel Motorcycle Band, σύντομα άρχισαν να γίνονται γνωστοί στην Βορειοδυτική Αγγλία.
Το Μάιο του 2012 κυκλοφόρησαν ένα demo με τίτλο "Let the People Decide..." το οποίο παρουσίασαν ζωντανά σε μουσικές σκηνές του Manchester όπως Ruby Lounge, Night and Day Café , The Roadhouse , FAC251 και Dry Bar.
Ακολούθησαν live sessions στο Our House channel για το Youtube, καθώς και στο Beatwolf Radio και μια ζωντανή συνέντευξη στο ALL FM's Drivetime Show.
Το demo έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από τους μουσικόφιλους και τα music blogs ενώ έλαβε επίσης εξαιρετικές κριτικές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο από ALL FM, North Manchester FM και Salford City Radio, καθώς και ακόμη πιο μακριά σε net radio stations των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης.
Η μπάντα κυκλοφόρησε το debut single "Kiss Me , I'm Up" τον Δεκέμβριο σε iTunes , Amazon κλπ μέσω της δικής της δισκογραφικής  Lindsay Road Music και φιλοξένησε 160 φίλους σε μια εκρηκτική νύχτα  στο club Attic του Manchester ολοκληρώνοντας έτσι ένα φανταστικό 2012.
Σε ένα μόλις χρόνο μετά τη πρώτη τους συναυλία, οι The High Nines έχουν πια κερδίσει ένα πολύ μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί μέσω Reverbnation, Twitter και Facebook με αποτέλεσμα να γεμίζουν πάντα τους χώρους που εμφανίζονται. Έτσι, μετά και από την επιτυχία του πρώτου τους single, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το νέο κομμάτι "Rainman", σε εντελώς δωρεάν download, Μια κίνηση που περιγράφεται από το συγκρότημα σαν "a song for the fans".
Το "Rainman" έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε συναυλίες και παίζεται συνέχεια στο τοπικό αλλά και εθνικό ραδιόφωνο της Μ. Βρετανίας ενώ στα πλάνα είναι να εμφανιστεί η μπάντα στο ημίχρονο κάποιου αγώνα της Manchester United στο Old Trafford.
Δείτε το θαυμάσιο videoclip του "Rainman" σε παραγωγή της Media Lab, Manchester.

Οι The High Nines είναι:
Dean Ashton ( Vocals),
Steve Cornell ( κιθάρα / φωνητικά ),
Paul McLaughlin (Μπάσο / Φωνητικά ),
Nathan Lowe ( τύμπανα ), και
Trevor Curley ( Lead Guitar ).


Περισσότερες πληροφορίες για τους The High Nines μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)