Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

Penny & the Swinging Cats - Retro (2013 Mini Album)


Οι Penny & The Swingin’ Cats, το γκρουπ που εμφανίστηκε στο μουσικό μας περιβάλλον το 2009 αναλαμβάνοντας την αναβίωση των χρυσών εποχών του swing, της jazz και του rockabilly, έρχεται για πρώτη φορά στη δισκογραφική σκηνή με ένα ολοκληρωμένο mini album, το “Retro”. Το άλμπουμ αυτό με 6 τραγούδια, συνθέσεις της leader του γκρουπ Πέννυ Μπάλτατζη, αποτελεί προπομπό του πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014.

Η μπάντα ξεκίνησε τη μουσική της πορεία το Νοέμβρη του 2009 και έγινε ευρύτερα γνωστή συμμετέχοντας ως τώρα σε πάρα πολλά φεστιβάλ και live events. Η μουσική τους είναι κοντά στους ήχους των swing του '30 και του '40 και όπως λένε οι ίδιοι, η απλότητα και η ειλικρίνεια της εποχής η οποία αντικατοπτρίζεται από τα αντίστοιχα τότε μουσικά δημιουργήματα, οι νοσταλγικές μελωδίες και ο έντονος ρυθμικός παλμός ο οποίος σε κάνει να λικνίζεσαι και να χορεύεις είναι αυτό που τους εκφράζει.

Η σύνθεση της μπάντας μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν με το καιρό, είναι σήμερα η εξής:
Τύμπανα παίζει ο Δημήτρης Γρηγοριάδης,
Κοντραμπάσο ο Στάθης Παρασκευόπουλος,
Πλήκτρα ο Ορέστης Μπενέκας,
Ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά ο Γιώργος Ζερβός,
Τενόρο σαξόφωνο ο Μάριος Βαληνάκης
και τραγουδά η Πέννυ Μπαλτατζή.
Επίσης, όποτε είναι εφικτό παίζει τρομπόνι ο Γιώργος Ζαρέας και τρομπέτα ο Βαγγέλης Κατσαρέλης.

Τα τραγούδια του "Retro" είναι όλα σε μουσική και στίχους της Πέννυ και μας καλούν να χορέψουμε στο "Γυφτάκι" και το "Χορεύοντας", να ονειρευτούμε και να θυμηθούμε παλιές αγάπες στο "Μικρό Καφέ" και να 'κάνουμε κεφάλι' στο "Πειρασμός - Απάτη". Ο δίσκος κλείνει με το πολύ δυνατό "Rocket to my Heart" και το υπέροχο, ερωτικό, "Retro".

Το άλμπουμ  ηχογραφήθηκε live, με τον παλιό καλό τρόπο, μπήκαν δηλαδή οι μουσικοί στο studio και ηχογράφησαν όλοι μαζί... γιατί αυτή η παρέα είναι retro σε όλα και το αποδεικνύει...


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)