Translate this page

Editor's Choise

Ioanna Gika - Thalassa (2019)

Εικόνα
...το "Roseate" δεν σου δημιουργεί μόνο αισθήσεις, αλλά σε κάνει να θες να περάσεις σε πράξεις, όπως «να ανάψεις ένα τσιγάρο» ή να βρεις κάποιον «να σε αγκαλιάσει»...!!!
(Roling Stone Magazine)

Η Ioanna Gika γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνα πατέρα, αλλά μεγάλωσε σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και βέβαια και για λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Η Ioanna Gika είναι ένα κορίτσι του κόσμου, κοσμοπολίτισσα αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένη χάρη στην οικογένειά της, ενώ ο παππούς της είχε λάβει μέρος και στη Σύσκεψη της Γενεύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ.

Το ταλέντο της στη μουσική φάνηκε από τα παιδιά της χρόνια όπου συμμετείχε και σε διάφορα μιούζικαλ όπως το West Side Story και το Guys and ladys, όπου όμως επέμενε να αλλάζει τους στίχους των τραγουδιών. Δεν είναι τυχαίο ότι απόκτησε τη δική της μπάντα, τους Io Echo μαζί με τον Leopold Ross, κατορθώνοντας με το πρώτο τους άλμπουμ Ministry of Love να τραβήξει το ενδιαφέρον της Αμερικής, και όχι μόνο.

Penny & the Swinging Cats - Retro (2013 Mini Album)


Οι Penny & The Swingin’ Cats, το γκρουπ που εμφανίστηκε στο μουσικό μας περιβάλλον το 2009 αναλαμβάνοντας την αναβίωση των χρυσών εποχών του swing, της jazz και του rockabilly, έρχεται για πρώτη φορά στη δισκογραφική σκηνή με ένα ολοκληρωμένο mini album, το “Retro”. Το άλμπουμ αυτό με 6 τραγούδια, συνθέσεις της leader του γκρουπ Πέννυ Μπάλτατζη, αποτελεί προπομπό του πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014.

Η μπάντα ξεκίνησε τη μουσική της πορεία το Νοέμβρη του 2009 και έγινε ευρύτερα γνωστή συμμετέχοντας ως τώρα σε πάρα πολλά φεστιβάλ και live events. Η μουσική τους είναι κοντά στους ήχους των swing του '30 και του '40 και όπως λένε οι ίδιοι, η απλότητα και η ειλικρίνεια της εποχής η οποία αντικατοπτρίζεται από τα αντίστοιχα τότε μουσικά δημιουργήματα, οι νοσταλγικές μελωδίες και ο έντονος ρυθμικός παλμός ο οποίος σε κάνει να λικνίζεσαι και να χορεύεις είναι αυτό που τους εκφράζει.

Η σύνθεση της μπάντας μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν με το καιρό, είναι σήμερα η εξής:
Τύμπανα παίζει ο Δημήτρης Γρηγοριάδης,
Κοντραμπάσο ο Στάθης Παρασκευόπουλος,
Πλήκτρα ο Ορέστης Μπενέκας,
Ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά ο Γιώργος Ζερβός,
Τενόρο σαξόφωνο ο Μάριος Βαληνάκης
και τραγουδά η Πέννυ Μπαλτατζή.
Επίσης, όποτε είναι εφικτό παίζει τρομπόνι ο Γιώργος Ζαρέας και τρομπέτα ο Βαγγέλης Κατσαρέλης.

Τα τραγούδια του "Retro" είναι όλα σε μουσική και στίχους της Πέννυ και μας καλούν να χορέψουμε στο "Γυφτάκι" και το "Χορεύοντας", να ονειρευτούμε και να θυμηθούμε παλιές αγάπες στο "Μικρό Καφέ" και να 'κάνουμε κεφάλι' στο "Πειρασμός - Απάτη". Ο δίσκος κλείνει με το πολύ δυνατό "Rocket to my Heart" και το υπέροχο, ερωτικό, "Retro".

Το άλμπουμ  ηχογραφήθηκε live, με τον παλιό καλό τρόπο, μπήκαν δηλαδή οι μουσικοί στο studio και ηχογράφησαν όλοι μαζί... γιατί αυτή η παρέα είναι retro σε όλα και το αποδεικνύει...


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)