Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Neil Gaiman and Amanda Palmer - An Evening With Neil Gaiman and Amanda Palmer (2013)

Για όσους δεν μπορούν να τους ανεχθούν, η προοπτική τριών ωρών με ζωντανή μουσική, τραγούδια και ιστορίες από τον Neil Gaiman και την Amanda Palmer είναι υπερβολή, για τους ένθερμους οπαδούς τους όμως δεν είναι αρκετό.
Ο Neil Richard Gaiman, γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου του 1960, είναι ένας  Άγγλος συγγραφέας φανταστικών μυθιστορημάτων, comics, graphic novels, ακουστικού θεάτρου και κινηματογραφικών σεναρίων.

Πιο γνωστά του έργα είναι η κωμική σειρά βιβλίων "The Sandman" και τα μυθιστορήματα "Stardust", "American Gods", "Coraline" και "Graveyard". Έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως  Hugo, Nebula, και  Bram Stoker Awards καθώς και τα μετάλλια Newbery και Carnegie. Είναι ο πρώτος συγγραφέας που κέρδισε το Newbery και το Carnegie για το ίδιο έργο και συγκεκριμένα για το βιβλίο "Graveyard" (2008).

Η Amanda MacKinnon Gaiman Palmer γεννημένη στις 30 Απρίλη του 1976, γνωστή και ως Amanda Palmer είναι μια Αμερικανίδα καλλιτέχνης που έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια, πιανίστας και στιχουργός/συνθέτης των "Dresden Dolls". Είχε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα και είναι επίσης μέρος του δίδυμου "Evelyn Evelyn" και η βασική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός των "Amanda Palmer and the Grand Theft Orchestra".

Οι δυο τους είναι παντρεμένοι και πριν δυο χρόνια πραγματοποίησαν μια περιοδεία στην Αμερική στο West Coast, όλες οι βραδιές ηχογραφήθηκαν και το υλικό αυτό με μουσική, τραγούδια, ποιήματα και ιστορίες κυκλοφόρησε σε ένα τριπλό cd. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο ένα πιάνο, ένα ukalele, και ίσως κάποια άλλα περίεργα μουσικά όργανα, το ταλέντο όμως των δύο καλλιτεχνών ξεχειλίζει σε κάθε σημείο της ζωντανής αυτής ηχογράφησης και την κάνει εξαιρετική και ενδιαφέρουσα όσο λίγα άλμπουμ που άκουσα τελευταία. Την Palmer την γνωρίζαμε ήδη σαν τραγουδίστρια και έτσι η έκπληξη έρχεται από τον Gaiman, ο οποίος αφού μας πείθει ακόμα μια φορά για το πόσο καλός "παραμυθάς" είναι, μας εντυπωσιάζει τραγουδώντας. Η φωνή του μπορεί να μην έχει "έκταση" αλλά είναι ευαίσθητη και ανησυχητική. Ακούστε τον στο "I Google You" αλλά και το ντουέτο στη διασκευή του "Makin' Whoopee!". Υπέροχη και η Amanda στη διασκευή του "I Want You, But I Don't Need You" του Momus (Nicholas Currie). Ξεχώρισα ακόμα τα "Gaga, Palmer, Madonna: A Polemic", "I Will Follow You Into The Dark", "Judy Blume" και το συγκινητικό "Look Mummy, No Hands".
Σαν quests ακούγονται οι Αμερικανοί folk μουσικοί και τραγουδιστές Jason Webley στο "Electric Blanket", μαζί με την Amanda, Lance Horne στο "I Don't Care Much", σε ακόμα ένα ντουέτο με την Amanda και Jonathan Coulton στο "Creepy Doll" ντουέτο με τον Neil.

Μεγάλο μέρος του τριπλού άλμπουμ αποτελείται από ποιήματα του Neil και ίσως αυτό να ακούγεται κουραστικό, είναι όμως εξαιρετικά ενδιαφέρον, ακούστε τα "The Man Who Forgot Ray Bradbury" και "My Last Landlady".

Περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ θα βρείτε εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)