Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Temples - Keep In The Dark (2013)

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δημιουργοί επιστρέφουν στο παρελθόν για λίγη έμπνευση. Η ψυχεδελική φάση της δεκαετίας του ’60 είχε μια τεράστια παραγωγή και ακόμα υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια που περιμένουν να τα ανακαλύψει κάποιος πεισματάρης μουσικόφιλος. Το κίνημα της Νέο-Ψυχεδέλειας υφίσταται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και σε κάθε χρονική περίοδο είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά και σκοπό έχει να συνεχίσει τον ιδιαίτερο αυτό ήχο του παρελθόντος μπολιάζοντας τον με διάφορα στοιχεία (ανάλογα με τις επιρροές του συγκροτήματος κάθε φορά).




Οι Βρετανοί Temples παίζουν την δική τους μουσική αντλώντας έμπνευση απ’ ευθείας από τα ψυχεδελικά γκρουπ του ’60. Για αυτό, ακούγοντας τους ίσως τους περάσεις για συγκρότημα της εποχής, μα στην πραγματικότητα το πρώτο τους 7ιντσο κυκλοφόρησε μόλις τον Νοέμβριο του 2012! Στην Α πλευρά του βινυλίου βρίσκεται το Shelter Song για το οποίο γυρίστηκε και ένα βίντεοκλιπ. Σε αυτό, καλειδοσκόπια και ζεστά χρώματα μπλέκονται με ήχους από 12χορδες κιθάρες και τοίχους από υπνωτισμένα φωνητικά. Η σύνθεση θύμισε κάτι από τα παλιά, όμως υπήρχαν οι ενδείξεις ότι κάτι καλό γεννιέται, κάτι φρέσκο που θα αποκτήσει μια ξεχωριστή ταυτότητα. Τον Ιούνιο του 2013 ηχογράφησαν ένα session για το daytrotter και εκει θα βρούμε το καταπληκτικό "Sun Structures" ακριβώς για να μας το επιβεβαιώσει.


Ακολούθησαν 2 ακομα singles, "Colours to Life" (Ιουλιος 2013) και "Keep in the Dark" (Αυγουστος 2013).


The lineup: James Bagshaw (vocals, guitar), Thomas Warmsley (bass, backing vocals), Sam Toms (drums), Adam Smith (keyboards).




Σχόλια

  1. Άκουσα προσεκτικά τα άπαντα του συγκροτήματος και δηλώνω ενθουσιασμένη!
    Το δε "Keep In The Dark" έχει έντονο άρωμα από τους Beatles του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.
    Θα αναφέρω τα Shelter Song και Prism που δεν ακουσαμε εδώ, ως επίσης εξαιρετικά ακούσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)