Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

La Luz - It's Alive (2013)


Οι  La Luz είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Seattle και παίζει surf-rock. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελείται αποκλειστικά από κοπέλες. Τα μέλη είναι οι Shana Cleveland (κιθάρα), Marian Li Pino (ντραμς), Abbey Blackwell (μπάσο) και Alice Sandahl (πλήκτρα), και στα φωνητικά όλες.
Το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν ένα ΕΡ με τίτλο Dump Face.

Στις 15 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε από την Hardly Art, το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ  με τίτλο “It’s Alive”, που περιέχει και 2 κομμάτια από το ΕΡ, τα Call Me In The Day και Sure As Spring. Το “It’s Alive” αποτελείται συνολικά από 11 κομμάτια, γεμάτα surf-rock riffs, δόσεις ψυχεδέλειας  και  άψογες, εύθραυστες  τετραμερείς αρμονίες που είναι και η «υπογραφή» του συγκροτήματος.

Στα Ισπανικά La Luz σημαίνει «φως» και είναι το τέλειο όνομα για να προκαλέσουν μιας και  τα τραγούδια τους  δίνουν την αίσθηση  του αντίθετου.
Όμως  με μια πιο προσεκτική ματιά στους στίχους,  βλέπουμε πως ο πόνος της αγάπης και της απώλειας,  το να ζεις σε έναν κόσμο  όπου τίποτα δεν είναι σταθερό και ακλόνητο, αντισταθμίζεται από μια δόση  αγαλλίασης που έρχεται στον κατάλληλο χρόνο, για να μας πει ότι όλο αυτό άξιζε εντέλει.

Εν ολίγοις το “It’s Alive” είναι ένα πολύ καλό πρώτο άλμπουμ. Θα ξεχωρίσω το δυναμικό Sure As Spring που ανοίγει και το άλμπουμ,  το Sunstroke που  θυμίζει κάπως το Misirlou στην εκτέλεση του Dick Dale, και τα πιο ψυχεδελικά στον ήχο Call Me In The Day και What Good Am I.
Τα κορίτσια το κατέχουν το θέμα και  μας εξέπληξαν ευχάριστα!
Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!


 SURE AS SPRING


WHAT GOOD AM I?


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)