Translate this page

Editor's Choise

Λέσχη Γονεοκτόνων του Ambroche Bierce

Εικόνα
Η πρώτη metal μουσική θεατρική παράσταση...!!!

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων», η αμφιλεγόμενη και καυστική συλλογή διηγημάτων του Ambrose Bierce (1842-1913) παρουσιάζεται δραματοποιημένη για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Ανδρέου.

Οι Okwaho, ζωντανά επί σκηνής, επενδύουν το αλλόκοτα υπέροχο κείμενο με doom sludge metal μουσική σε πρωτότυπη σύνθεση.
Ο “Bitter Bierce” ανεβαίνει στη σκηνή
O πικρός Bierce. Έτσι αποκαλούσαν τον Ambrose Bierce, πρωτοπόρο του horror fiction και του αμερικανικού weird, ο οποίος έμεινε στη λογοτεχνική ιστορία ως ένας από τους πατεράδες του ψυχολογικού θρίλερ. Γράφει ιστορίες βίαιης σάτιρας σε μια πρόζα ξηρή και με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ. Το Nothing matters του ταιριάζει γάντι.
Η παράσταση είναι μια σπονδυλωτή ανατομία της βίας. Μια cult, γκροτέσκα, βιτριολική, παρανοϊκή, αλλά στέρεα αλλόκοτη μαύρη αλληγορία για το τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο κακό (και σ…

Karin Elisabeth Dreijer Andersson


Η Karin κατάγεται από την Σουηδία και ήταν παλιό μέλος της εναλλακτικής ροκ μπάντας Honey Is Cool. Σήμερα είναι γνωστή και ως Fever Ray – ένα solo project από την ίδια. Η μουσική της ακροβατεί μεταξύ electronic, ambient και trip hop αφήνοντας την πρώτη να κυριαρχεί στο αυτί του κάθε ακροατή. Το χαρακτηριστικό ύφος και η ιδιόμορφη προφορά της είναι δύο στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή.Τα τραγούδια της όμως σπάνια έχουν έντονες εξάρσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις ένα ξέσπασμα. Συνήθως σε αφήνουν να τρώγεσαι με τα ρούχα σου ώς το τέλος.
Χρησιμοποιεί multitracked φωνητικά με διάφορα είδη τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα σύνθετο και μυστηριώδες αποτέλεσμα σε κάθε τραγούδι. Για την εμφάνισή της, της αρέσει να χρησιμοποιεί μάσκες, μακιγιάζ προσώπου και σώματος,περίτεχνα κοστούμια και άλλα θεατρικά αντικείμενα στις φωτογραφήσεις, τα βίντεο και τις ζωντανές εμφανίσεις της.

Η Karin δεν σταματά εδώ καθώς είναι ένα εκ των δύο μελών των The Knife που δημιούργησε η Karin σε συνεργασία με τον αδελφό της Olof Dreijer. Οι Knife αποτελούν μια από τις πιο αξιόλογες μπάντες της Σουηδίας τα τελευταία χρόνια. Στις παρυφές της electronica φτιάχνουν μια δύστροπη μουσική που καταφέρνει να αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Επίσης έχει συνεργαστεί με την Νορβηγική μπάντα Royksopp χαρίζοντας την σαγηνευτική φωνή της στα κομμάτια τους “what else is there”,”this must be it” και “tricky tricky”.

Αναμφίβολα είναι μια μεγάλη καλλιτέχνις στο είδος της και δεν μένει παρά να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Καλή ακρόαση!


Πηγη: peopleandideas.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)