Ήθελα αυτό το τραγούδι να συνδεθεί με τους θαυμαστές των B-52. Είναι ένα τραγούδι disco που φέρνει στο νου μια νεότερη Kate την εποχή που ανυπομονούσα να μπω σε club. Με πάει πίσω στο παρελθόν μου στο “Party Girl”! Το ιδρυτικό μέλος των B-52 Kate Pierson, στα 76 της παρακαλώ, κυκλοφορεί στις 20 του Σεπτέμβρη το νέο solo album της με τίτλο "Radios and Rainbows". Δύο μόλις κομμάτια απο αυτό το album έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το αριστουργηματικό "Evil Love", μια 60ς ρεπλίκα τραγουδάρα που χαρωπά μιλά για εκδίκηση στα χνάρια του A lover spurned και το club τραγούδι “Take Me Back To The Party”, το οποίο έγραψε μαζί με τον Jimmy Harry, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Madonna, την Pink και πολλούς άλλους. Το βίντεο σκηνοθέτησε η Eleanor Greene και επιμελήθηκε ο John Stapleton. Γι αυτό το κομμάτι η ίδια έχει δηλώσει: "Ήθελα αυτό το τραγούδι να συνδεθεί με τους θαυμαστές των B-52. Είναι ένα τραγούδι disco που φέρνει στο νου μια νεότερη
Οι Echo Tattoo είναι ελληνικό συγκρότημα ροκ μουσικής που ξεκίνησε την πορεία του στην Αθηναϊκή Σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του '90 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σχήματα της Ελληνικής Ανεξάρτητης Σκηνής. Ο ήχος τους προδίδει επιρροές από συγκροτήματα των δεκαετιών του '60 και του '70, και μουσικά είδη όπως η 60's Psychedelic, η Soul, η Pop, η Progressive, η Hard Rock, η Power Pop, η Electronica, η Trip Hop κ.α.
Ο πυρήνας του συγκροτήματος, η τραγουδίστρια (performer, συνθέτρια/στιχουργός & παραγωγός του συγκροτήματος) Εύη Χασαπίδου Watson και ο κιθαρίστας (συνθέτης, backing vocalist και ενορχηστρωτής) Πάνος Κουρτσούνης, γνωρίστηκαν όταν τo 1988 ο Κουρτσούνης έγινε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέλος των No Man's Land, του πρώτου συγκροτήματος του οποίου ιδρυτικό μέλος υπήρξε η Χασαπίδου. H Χασαπίδου και ο Κουρτσούνης υπήρξαν ζευγάρι στη ζωή, από την αρχή της δημιουργίας του συγκροτήματος και για τέσσερα χρόνια, ενώ μετά το χωρισμό τους ανέπτυξαν ισχυρό δεσμό φιλίας ο οποίος υπήρξε σημαντικός παράγοντας για την μακροβιότητα του συγκροτήματος. Ο Κουρτσούνης είχε έρθει από τη Σπάρτη στην οποία έζησε μέχρι τα 17 του χρόνια και στην οποία είχε δημιουργήσει με φίλους από το σχολείο το πρώτο του συγκρότημα, τους Super Nova.
Οι Super Nova έπαιζαν ροκ με έντονη την παρουσία της σόλο κιθάρας, ενώ τα πλήκτρα φανερά επηρεασμένα από τους Gong, έδιναν ένα ιδιαίτερο ύφος στο συνολικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό του συγκροτήματος εκτός από την Space Rock μουσική τους, ήταν το γεγονός ότι έκαναν πρόβες στο λεγόμενο "καλύβι", ένα μικρό παλιό πλήνθινο οίκημα που βρισκόταν στον ευρύτερο χώρο ενός πορτοκαλεώνα. To καλύβι αποτελούσε πόλο έλξης για τους φίλους του συγκροτήματος, που περνούσαν ώρες εν τω μέσω των ατελείωτων αυτοσχεδιασμών του γκρουπ και παρόλο που μοιράζονταν το χώρο με τις οχιές που ήταν κουλουριασμένες στην εσωτερική επένδυση της οροφής και ενίοτε έπεφταν από εκεί. Σε αυτόν τον χώρο έγιναν και αρκετές από τις πρώτες πρόβες των Echo Tattoo, πριν ακόμα καταλήξουν στο όνομα με το οποίο έγιναν γνωστοί.
Στα 20 και πλέον χρόνια της παρουσίας τους στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή οι Echo Tattoo έχουν αποκτήσει ένα πιστό κοινό που έχει γίνει επανειλημμένα μάρτυρας των πολυάριθμων αλλαγών μελών που έχουν επηρεάσει τον ήχο αλλά και την πορεία του συγκροτήματος.
Η πρώτη σύνθεσή τους περιελάμβανε εκτός από την Χασαπίδου και τον Κουρτσούνη, τρία μέλη των Super Nova: Την Γιούλα Καβούρη στα πλήκτρα, τον Σπύρο Βελίκα στο μπάσο και τον Γρηγόρη Ηλιόπουλο στα τύμπανα. Στην σύνθεση του συγκροτήματος έχουν βρεθεί κατά καιρούς αξιόλογοι μουσικοί, γνωστοί κυρίως από άλλα μουσικά σχήματα, όπως ο Βασίλης Σπυρόπουλος, του συγκροτήματος Σπυριδούλα (στο οποίο αρχικά τραγουδούσε ο Παύλος Σιδηρόπουλος), ο Κλέων Αντωνίου, των Mode Plagal και των Muhabet Mafia, ο Στάθης Καλυβιώτης που μαζί με την Κρίστη Στασινοπούλου αποτελούν το Greekadelia Folktronic duo κ.α.
Η Χασαπίδου έχει χαρακτηριστεί από διάφορους μουσικούς συντάκτες ως η "Βασίλισσα της Ελληνικής Ροκ Σκηνής" και "η κορυφαία τραγουδίστρια της εγχώριας σκηνής", ενώ θεωρείται μία από τις σημαντικότερες γυναικείες φυσιογνωμίες στην Ιστορία της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής και ο κιθαρίστας Πάνος Κουρτσούνης ένας από τους πιο ιδιόμορφους και αξιοσημείωτους κιθαρίστες.
Στο σύνολό του το στιχουργικό έργο του συγκροτήματος έχει πολιτικοποιημένη χροιά, ενώ οι στίχοι δημιουργούν έντονες αντιθέσεις εναλλασσόμενοι ανάμεσα στον ερωτικό και τον πολιτικοποιημένο λόγο συχνά ακόμα και μέσα στο ίδιο κομμάτι. Ο πολιτικοποιημένος λόγος του συγκροτήματος διακρίνεται και στα δελτία τύπου τους που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί στον τύπο.
Echo Tattoo, 1992.
Ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ομώνυμο του συγκροτήματος, ηχογραφήθηκε κατά το ήμισυ το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1992 μετά την πρώτη αλλαγή μελών. Κυκλοφόρησε το 1992, σε βινίλιο από την ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρία Studio II του Βλάσση Ερημάκη, ιδιοκτήτη του ομώνυμου στούντιο για πρόβες, στον αριθμό 1 της οδού Τραπεζουντίου, στα Εξάρχεια. Περιέχει εννέα κομμάτια και από πολλούς οπαδούς της ψυχεδέλιας και με κύριο υπέυθυνο το Βελγικό περιοδικό Crohinga Well, θεωρήθηκε ψυχεδελικό άλμπουμ, ενώ ήδη έδινε στοιχεία για την εισαγωγή ηλεκτρονικών χαρακτηριστικών στη μουσική του συγκροτήματος (Track, B2: Red). Το άλμπουμ θεωρείται σπάνιο και δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει επανέκδοσή του σε ψηφιακή μορφή, αν και κυκλοφορούν bootleg mp3s στο διαδίκτυο.
S.K.Y.P.E., 1996.
Tον Μάρτιο του 1996 και ενώ το συγκρότημα βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής του Star Channel Κομφούζιο, που παρουσίαζαν ο Αντώνης Κανάκης (Ράδιο Αρβύλα) ο Αντώνης Παραράς και ο Σωτήρης Καλυβάτσης, μέσω ραδιοσύζευξης των ευρωπαϊκών ραδιοφωνιών και της ΕΡΑ και με διοργανώτρια πόλη την Κοπεγχάγη, συμμετείχαν στον 2ο Διαγωνισμό Τραγουδιού για τα Προγράμματα Νεότητας της Ευρώπης S.C.Y.P.E. Με το τραγούδι τους "Over" και δια ψηφοφορίας των ακροατών, κέρδισαν το Α΄ Πανευρωπαϊκό Βραβείο και αμέσως μετά υπέγραψαν συμβόλαιο με την εγχώρια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία FM Records με την οποία κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους με τίτλο Room of Toys. To "Over" συμπεριλαμβάνεται μόνο στο ομώνυμο CD Single όμως όχι στην εκτέλεση που κέρδισε στον διαγωνισμό S.K.Y.P.E. αλλά από μεταγενέστερη ηχογράφηση και εκ νέου παραγωγή (Warehouse). Η ηχογράφηση που κέρδισε το διαγωνισμό είναι διαθέσιμη σε συλλογές της FM Records αλλά και σε μορφή video στο youtube.
Room of Toys, 1997
Το Room of Toys ηχογραφήθηκε σε διάστημα ενός μηνός στα studio Moles (στην μυστηριακή παλιά πόλη Bath, στην οποία έζησε και από την οποία εμπνεύστηκε η συγγραφέας Jane Austen) και Matrix (στο Λονδίνο), στην Αγγλία, με παραγωγό τον Bryan New που έχει στο ενεργητικό του παραγωγές και μίξεις για καλλιτέχνες όπως οι: The Cure, Sugarcubes, Neneh Cherry, Billy Ocean, Joan Armatrading, Paradise Lost, Will Smith, Dub War, Pop will eat Itself κ.α. Περιλαμβάνει 10 κομμάτια ανάμεσα στα οποία είναι και το Unconditional Love, κομμάτι που χρησιμοποίησε στην ταινία του Ο Κύριος με τα Γκρι, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου. O ήχος του συγκροτήματος έχει υποστεί ολοκληρωτική μεταμόρφωση με κύριο χαρακτηριστικό την εισαγωγή στοιχείων της electronica. Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία από την AFM και διανομή της Viva Records.
Mind your Step, 2008.
Το 2008, οι Echo Tattoo επέστρεψαν δισκογραφικά με το Mind Your Step που εκδόθηκε κάτω από τη στέγη της εταιρίας Music Mirror (Καθρέφτης Ήχων Αληθινών) του Μωυσή Ασσέρ, που ειδικεύεται στην έντεχνη ελληνική μουσική, και δια της θυγατρικής της Recycled Recordings που δημιουργήθηκε από τον Νίκο Παντουβάκη της εταιρείας Καθρέφτης.
Η Εύη Χασαπίδου ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ, με την βοήθεια των Άρη Χρήστου και Θοδωρή Ζεφκιλή παραγωγών στο Studio SCA όπου ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις το 2004. Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε το 2006, μετά από πολλά στάδια ηχογραφήσεων και επεξεργασίας. Στο δίσκο συμμετέχουν ο Αrgy των Nightstalker, η Tanya των Liquidust και οι Βαγγέλης Κουραστής, Στέφανος Στεφανίδης και Χρήστος (λείπει το επίθετο) μέλη του συγκροτήματος Bliss, με φωνητικά στο Caveman (track 11), και ο Alex K. των The Earthbound και The Last Drive στο Apocalypse (track 5). Συμμετέχουν επίσης: Σοφία Χουλιαρά (ζωγράφος, κόρη του ζωγράφου Νίκου Χουλιαρά), Κατερίνα Ασλανίδου, Νίκος Μασσαράς κ.α.
Στην ομάδα παραγωγής συμμετείχαν οι Άρης Χρήστου, Θοδωρής Ζεφκυλής, Νίκος Μασσαράς του SCA ενώ βοήθεια σε διάφορους τομείς προσέφεραν οι Rotting Christ, Matisse, Cyanna, Suave Gap, Fingers Crossed.
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα σε μορφή CD ενώ τα ηλεκτρονικά δικαιώματα και την διανομή του άλμπουμ μέσω διαδικτύου έχει αναλάβει η Αμερικανική εταιρία The Orchard.
Η Γεωργία Νταγάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικής λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής. Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο. Έπειτα από πολλές και αξιόλογες συνεργασίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ο Αντώνης Μίτζελος, ο Γιώργος Ανδρέου και πολλοί άλλοι, δημιούργησε την δική της ηλεκτρική και ακουστική μπάντα η και μόνο μ’ ένα πιάνο, παίζοντας σε όλη την Έλλάδα, σε μαγαζιά και σε καλοκαιρινές συναυλίες.
...let's raise a glass or two, to all the things I've lost on you ...!!! Η όψη της αρχικά σε ξεγελά καθώς με την πρώτη ματιά μοιάζει με 25χρονο αγόρι. Έχει κοντά σγουρά μαλλιά, είναι μικροκαμωμένη και νευρική. Η φωνή της όμως προδίδει αμέσως την ταυτότητα της. Πρόκειται για την 34χρονη Laura Pergolizzi, που έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομά της, LP. Η LP γεννήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης και μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 2010.
Οι Άλφα Πέντε ξεκίνησαν ως το project δυο νέων Ελλήνων μουσικών, του Σταύρου (Ohmer) και του Σπύρου (Ναυαγός). Η μουσική τους είναι χιπ χοπ με ελληνικό στίχο και σίγουρα δεν είναι από τα ονόματα εκείνα που είναι πολύ γνωστά στο κοινό. Πήραν το όνομά τους από Το «Α», το οποίο είναι από τη λέξη άρθρο, που είναι το άρθρο 5 του συντάγματος, και λέει ότι «στην ελληνική επικράτεια όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, καταγωγή, θρησκευτικά πιστεύω, κοινωνικό στάτους, κλπ.».
Οι The National Fanfare of Kadebostany είναι... η ορχήστρα της Δημοκρατίας της Kadebostany. Genre: idm / electronica / noise / balkan / experimental / instrumental / πιάνο, τσέλο, ακορντεόν, μπάντζο, σαξόφονο, βιολί, φαγκότο... (ενίοτε ανατολίτικο, ενίοτε πομπώδες και εμβατηριακό, ενίοτε ακατάληπτος θόρυβος) Στην πραγματικότητα πρόκειται για το project του Ελβετού παραγωγού Kadebostan, σε συνεργασία με τους Rational Diet, ένα "ensemble ακουστικής μουσικής δωματίου", με έδρα του το Minsk της Λευκορωσίας.
Ένα υπέροχο, σπάνιο τραγούδι από τον Adrian John Loveridge . Κυκλ o φόρησε το 1981 στο επίσης δυσεύρετο άλπουμ του με τίτλο “ Square One ”. Ελάχιστες πληροφορίες μπόρεσα να βρω για αυτόν τον καλλιτέχνη, μόνο ότι γενήθηκε στο Lyme Regis της Αγγλίας γύρω στο 1950 και ζούσε στη Νέα Υόρκη το διάστημα που ηχογράφησε το album . Κάποιος από τη γενέτειρά του ενημέρωσε μέσω ενός σχολίου του στο youtube , ότι ο Loveridge απεβίωσε προ δεκαετίας. Το ίδιο άτομο ανέφερε ότι ο Loveridge είχε γράψει πολύ υλικό, αλλά η μόνη πραγματική του επιτυχία ήταν όταν έγραψε δυο τραγούδια για ένα άλμπουμ της Laura Branigan . Τέλος αναφέρω ότι το πρωτότυπο τραγούδι γράφτηκε το 1979 από ένα συγκρότημα ονόματι Thieves , για το οποίο επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία. Lyrics: 400 dragons it's gonna be rough six million soldiers of fortune I'd fight them all for a night in your love... 400 dragons and if that ain't enough send ten million Venus invaders I'd
Χθες και με καθυστερηση αρκετων μηνων ειναι η αληθεια, ειδα την ταινια του Ακι Καουρισμακι, Le Havre. Πολυ καλη ταινια, αλλα η χαρα ηταν διπλη γιατι ανακαλυψα ενα κομματι-διαμαντι απο το 1965. Το κομματι ειναι απο τους The Renegades και λεγεται Matelot, που σημαινει ναυτης χαμηλης βαθμιδας.
H Ikira Baru είναι μια κολομβιανή τραγουδίστρια. Είναι από την Μπαρανκίγια, στην Καραϊβική ακτή της Κολομβίας - την ίδια πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Shakira. Οι άνθρωποι στην Μπαρανκίγια είναι φιλόξενοι, αγαπούν τη διασκέδαση και τη μόδα και είναι μεγάλοι λάτρεις της μουσικής. Αυτή η ατμόσφαιρα άφησε το στίγμα στην Ikira από νωρίς στη ζωή της. Άρχισε να παίρνει μαθήματα τραγουδιού στην ηλικία των 5. Είχε διάφορους δασκάλους στο τραγούδι στην Κολομβία, την Αργεντινή και την Αυστραλία.
Ο «Σταυρός του Νότου» ξεκίνησε με τις χειρότερες προοπτικές για τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη αίσθηση στο κοινό μετά τη μεταπολίτευση με τους πρώτους του δίσκους (όπως τα «Τραγούδια της λευτεριάς» [1978] και η «Μουσική πράξη στον Μπέρτολτ Μπρέχτ» [1978]) και είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τη δουλειά του.
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο
Οι Madrugada ήταν ένα Νορβηγικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην πόλη Stokmarknes το 1992. Το συγκρότημα αρχικά αποτελούνταν από τα μέλη Σίβερτ Χόιεμ (φωνητικά), Ρόμπερτ Μπούρας (κιθάρα) και Frode Jacobsen (μπάσο). Οι Madrugada ήταν γνωστοί για τον χαρακτηριστικό νωχελικό και ελαφρά μελαγχολικό τους ήχο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου