Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Television Personalities - Live at Chocolat Art (1984)




Οι Television Personalities είναι αναμφισβήτητα ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα των τελευταίων είκοσι χρόνων και αναμφίβολα η μπάντα που έχει γράψει τους ομορφότερους και πιο δυνατούς στίχους στην μουσική ιστορία με τον Dan Tracey – ηγέτη της μπάντας να θεωρείται δικαίως από τους σημαντικότερους ποιητές των τελευταίων 30 χρόνων.
Αν και ποτέ δεν έκαναν την μεγάλη επιτυχία που θα τους ανέβαζε στα charts – κάτι που ειλικρινά ποτέ δεν τους ενδιέφερε – κατάφεραν εν τούτοις να επηρεάσουν πλήθος μεταγενέστερων καλλιτεχνών συντηρώντας έτσι τον underground μύθο τους. Μεγάλοι θαυμαστές δηλώνουν οι Joe Strummer – The Clash, Paul Heaton η ψυχή των Housemartins και Beautiful South (με εμφανέστατες μουσικές επιρροές), Bob Stanley – Saint Etienne, Kid Loco, Jimmy Reid - Jesus and Mary Chain, Jarvis Cocker – Pulp, DJ Hell να αναφέρουμε μερικούς. Με τραγούδια που σημάδεψαν την κιθαριστική pop σκηνή έχτισαν αργά αλλά σταθερά τον δικό τους μύθο. If I could write poetry, Silly Girl, Happy all of the time, I know where Syd Barret lives, Part time punks, Magnificent Dreams, Geoffrey Ingram, είναι μόνο μερικά από τα διαμάντια που δεν χάσουν ποτέ την λάμψη τους.
Η ιστορία ξεκινάει από το Chelsea στο Λονδίνο στα μέσα της δεκαετίας του 70’ μέσα στην έκρηξη του punk οι συμμαθητές τότε Dan Treacy, Edward Ball, Joe Foster και John Bennett στον ελεύθερο τους χρόνο αρχίζουν τις πρόβες διασκευάζοντας Who και Pink Floyd. Σαφώς επηρεασμένοι από το punk ηχογραφούν τα κλασσικά πια ’14 Floor’ και ‘Oxford Street’ και ο Dan στέλνει για πλάκα μια κόπια στον διάσημο dj John Peel. Αυτός θα τους λατρέψει και τα υπόλοιπα είναι μία τρελή cult ιστορία. Μαζεύουν έτσι κάποια χρήματα για να μπορέσουν να τυπώσουνε άλλες 867! κόπιες!!!
Το 1978 κυκλοφορούν το θρυλικό ‘Part Time Punks” και γίνονται οι επίσημοι αγαπημένοι του John Peel δημιουργώντας ένα underground αλλά και πολύ πιστό κοινό.
Στην συνέχεια ο Edward Ball εγκαταλείπει τους Personalities για να ακολουθήσει προσωπική καριέρα με τους O’Level, Teenage Film Stars και φυσικά τους πολύ μεγάλους TIMES και εν συνεχεία με τους Boo Radleys.
To 1980 ο Dan κα ο Εd ξανασμίγουν για να ηχογραφήσουν τα εκπληκτικά δύο πρώτα τους άλμπουμ στην ιστορική Rough Trade (And don’t the kids just love it, Mummy you’re not watching me). Εξώφυλλα και art work υψηλής αισθητικής με έντονες 60’ς αναφορές συμπληρώνουν τον μύθο και λόγω και των περιορισμένων αντίτυπων που κυκλοφορούν οι δίσκοι τους είναι περιζήτητοι και οι συλλέκτες πολλές φορές αναγκάζονται να τους πληρώσουν πολύ ακριβά. Τα διαμάντια όμως είναι παντοτινά... H τρίτη τους κυκλοφορία με τον τίτλο THEY COULD HAVE BEEN BIGGER THAN BEATLES αν και ήταν αυτοσαρκαστικός ήταν τόσο αληθινός. Ακολουθεί πλήθος άλλων LP και singles pop κομψοτεχνήματα. Το 1996 κάνουν της τελευταία τους συναυλία και έκτοτε ακολουθεί μία παύση 8 χρόνων όπου κάθε μέλος έκανε τα προσωπικά του projects. O Edward Ball μαζί με τον Alan Mac Gee – ιδιοκτήτη της Creation Records και ηγέτη των Biff Bang Pow, κάνουν παραγωγές σε συγκροτήματα όπως οι Oasis και οι Primal Scream.
Ξανασμίξανε πριν 2 χρόνια με την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου My Dark Places – στην Domino Records, εταιρεία των Franz Ferdinand και των Arctic Monkeys, μια εκπληκτική δουλειά που δικαίως συγκαταλέγεται στα κορυφαία της χρονιάς, δείγμα ότι το ταλέντο και το συναίσθημα παραμένουν ανεξίτηλα στον χρόνο.

Οι Television Personalities το 1984, κυκλοφορήσαν το Chocolat Art, που περιέχει ζωντανά παιγμένα μερικά τραγούδια - διαμάντια της μπάντας. Μπάσο, μία κιθάρα, ντράμς, φωνή και ποιότητα ηχογράφησης που μοιάζει με bootleg. Τόσο απλά, μπορούν να γίνουν αριστουργήματα εάν διατίθεται το χάρισμα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)