Translate this page

Editor's Choise

Σαββέρια Μαργιολά - «Μες του Αιγαίου» (2022)

Εικόνα
  ...μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν... και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν... Μια νέα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Μες του Αιγαίου» κυκλοφορεί διά χειρός του Δημήτρη “James” Μπασδάνη με τη φωνή της Σαββέριας Μαργιολά.  Το «Μες του Αιγαίου» αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Πηλίου και Αιγαίου γωνία». Η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σαββέριας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική αφαιρετικότητα της ενορχήστρωσης του Δημήτρη έχουν ως αποτέλεσμα το ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης διασκευής.  Οι κιθαριστικές πινελιές μαζί με τις «πειραγμένες» μουσικές δένουν αρμονικά με τη χροιά της ερμηνεύτριας και τη διαχρονικότητα του αγαπημένου κομματιού. Το κόνσεπτ άλμπουμ θα περιέχει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τη γενέτειρα του δημιουργού το Πήλιο και από τραγούδια αγαπημένα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Music Art Lab σε ψηφιακή και φυσική μορφή στι

Up Up We Go! EP (2016)

 

...ένα πολύ σπάνιο άλμπουμ...!!!

Up Up WE Go!, ένα project που δημιουργήθηκε στην Νέα Ορλεάνη, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τον Salvatore Geloso (vocals, guitar, composer) και τους  Stephen J Gladney (saxophone, conjurer of the winds), Robin “Lizardo” Sherman (upright & electric bass) και Shawn “Cool Water” Myers (drums/percussion, heartbeat).

O Salvatore ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα σαν μουσικός του δρόμου και η Νέα Ορλεάνη ήταν η πόλη που προτιμούσε να παίζει. Άρχισε να γίνεται γνωστός όταν επιλέχτηκε το 2011 από το περιοδικό Rolling Stone για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό "From Street To Stage", ένας διαγωνισμός του περιοδικού που άνοιγε το δρόμο σε καλλιτέχνες σαν τον Salvatore ώστε να βρεθούν στις μεγάλες μουσικές σκηνές της Νέας Υόρκης. Μπορεί τελικά να μην κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού, όπου ξεχώρισαν σπουδαία ονόματα εκείνη τη χρονιά, (Keane, Nick Waterhouse, The Heavy) όμως αυτό τον βοήθησε να κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης έχοντας σχηματίσει την μπάντα του, με όνομα Up Up We Go!

Το 2016 το γκρουπ μπήκε στο studio και ηχογράφησε ένα εκπληκτικό EP με τίτλο το όνομά του. Η εγγραφή είναι αναλογική και ο ήχος των οργάνων σε ταξιδεύει κατευθείαν στους δρόμους της μαγικής πόλης της μουσικής και του μυστηρίου, τη Νέα Ορλεάνη.

Λίγους μήνες μετά τα ίχνη της  μπάντας χάθηκαν, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για κανέναν από τους μουσικούς. Το EP είναι τόσο εκπληκτικό που μπορεί να μην υπήρξε ποτέ (;). Περπατώντας μια νύχτα στην Bourbon Street ίσως μπορέσεις να νιώσεις τη μουσική του Salvatore και της παρέας του να γεμίζουν με ομορφιά τον ζεστό τροπικό αέρα.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια αυτά θα ήταν το "Scarlet Reef" που ανοίγει το άλμπουμ και φυσικά το αριστουργηματικό "Goodnight Miss Lulu White" που αναφέρεται στην σημαντικότερη γυναίκα επιχειρηματία, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο Storyville της Νέας Ορλεάνης, τη περίοδο 1897 με 1917.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)