Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Indus Valley Kings - Indus Valley Kings (2021)


 ...under your skin, whisper in your ear, I know your true fear, this can be our little secret...

Οι Indus Valley Kings είναι ο Billy Fridrich (κιθάρα / φωνητικά), ο Jonathan Lesley Habers (μπάσο / φωνητικά) και ο Dan Lofaro (ντραμς). Σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 2018 από τους Fridich και Lofaro, δύο έμπειρους μουσικούς που είχαν εμπλακεί με μια σειρά από μπάντες και παραγωγές στην πατρίδα τους στο Long Island και ήθελαν να κάνουν κάτι μαζί. Ένα χρόνο αργότερα στο συγκρότημα προστέθηκε ο μπασίστας Habers και έτσι η μπάντα οδηγήθηκε στο στούντιο και στην ηχογράφηση του debut album τους με τίτλο "Indus Valley Kings". Ο ήχος των Indus Valley Kings έχει επιρροές από Kyuss, Corrosion of Conformity, Helmet και Black Sabbath.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το "Angels", ένα κομμάτι που είναι ένας καλός δείκτης για την ποικιλομορφία της μουσικής προσέγγισης των IVK, αρχικά αναδεικνύει ατμοσφαιρική desert rock και σιγά σιγά περνάει σε doom διαδρομές αλλά και μια αίσθηση post rock και blues καθώς ο Fridrich μας λέει με τόνους καθαρούς και δυνατούς για "descent into darkness" και "divinity erased".

Ακολουθεί το "Cactus People" που με τη σειρά του γίνεται desert rock, proto doom και blues torch τραγούδι, όλα αυτά μέσα σε 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ενώ το "The Method" ακολουθεί τις ίδιες διαδρομές αλλά συνδυάζει αυτά τα είδη με λίγο περισσότερη λεπτότητα.

Το "Remains of Yesterday" είναι το επόμενο, ένας συναισθηματικός τόνος με νότια απόχρωση που δίνει στον Fridrich την τέλεια δικαιολογία για να αφήσει το κιθαριστικό ταλέντο του να τρέξει ελεύθερα και τα σόλο του να ανυψώνονται και να ουρλιάζουν με φόντο το βαρύ μπάσο και τα συμπαγή industrial κρουστά.

Μια πιο doomic δυναμική είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα τραγούδι με τίτλο "Devil" και οι IVK δεν θα σας απογοητεύσουν σε αυτό, το τραγούδι ξεκινά με τον Habers να δίνει βαθιές ηχητικές νότες από το μπάσο του συνοδευόμενες από αραιά κρουστά από τον Lofaro πριν ο Fridrich ενταχθεί και το συγκρότημα ξεσπάσει αρχικά σε μια χαμηλών τόνων proto doom έκρηξη με τον τραγουδιστή να μας λέει "can’t escape the soul taker", και αυτό να ακούγεται φυσικά αληθινό πριν το τραγούδι εκραγεί σε ένα bluesy hard rock groove με τη κιθάρα του Fridrich για άλλη μια φορά να ανεβαίνει στην στρατόσφαιρα.

Οι εναλλαγές συνεχίζονται και στα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ, "Phoenix", "Scapegoat", "Rest In Waste" έως το φινάλε με το  "1000 Wicked Souls", η μπάντα συνεχίζει με την ίδια δυναμική και κινείται μεταξύ doom, desert rock, grunge και blues συχνά μέσα στο ίδιο κομμάτι.

Οι λάτρεις της hard rock της δεκαετίας του 70 και των heavy blues, οι λάτρεις της doom αλλά και της stoner και desert rock θα βρουν όλοι κάτι για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους στο debut album των IVK που είναι γεμάτο μουσικές απολαύσεις, ανακαλύψτε το στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)