Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Το αντίο των Daft Punk


...hold on, if love is the answer, you are home...!!!

Άπό τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής στη Γαλλία, το δίδυμο των Daft Punk, που ιδρύθηκε το 1993, έβαλε τέλος στη συνεργασία του, όπως επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπεύθυνη τύπου τους, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο YouTube.

Οι Daft Punk φλερτάροντας πάντοτε με το "εκκεντρικό" και το εναλλακτικό επέλεξαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να ανακοινώσουν το τέλος της συνεργασίας τους, ανεβάζοντας στoυς προσωπικούς λογαριασμούς τους στα Social Media ένα video που ονομάζεται Epilogue.
Tο βίντεο, διάρκειας 8 λεπτών, παρουσιάζει αποσπάσματα της ταινίας τους Electrorama, που κυκλοφόρησε το 2006, με τους δύο καλλιτέχνες να εμφανίζονται ως δύο ανδροειδή στην έρημο, όπου σε κάποια φάση αρχίζει το ένα εξ' αυτών να ενεργοποιεί μία αντίστροφη μέτρηση στο σώμα του ενός... Το αποτέλεσμα είναι μέσα σε ένα λεπτό να ανατιναχθεί, σημαίνοντας έτσι τον επίλογο σε αυτή αυτή τη σχέση που κράτησε για σχεδόν 28 χρόνια. Η ένταση του ήχου κορυφώνεται μετά την έκρηξη ενός από τα δύο ρομπότ, προτού εμφανιστεί στην οθόνη το «1993-2021». To αποχαιρετιστήριο video ολοκληρώνεται με μια καθαρά Picturesque σκηνή και τους ήχους του Touch (με τo χαρακτηριστικό ρεφραίν: "Hold On, if love is the answer, you are home") να ακούγονται στο background. Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τους Daft Punk στον χωρισμό τους. Δείτε το Epilogue video που ακολουθεί και είμαστε σίγουροι ότι εάν ανήκετε στους fans καλό είναι να έχετε και μερικά χαρτομάντηλα πρόχειρα δίπλα σας...


Μπορεί στους περισσότερους από εμάς η σημερινή είδηση να φαίνεται σαν ψέμα, όμως όπως όλα δείχνουν είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς οι κατά κόσμον Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter αποφάσισαν να χωρίσουν για πάντα τους δρόμους τους. Το  δίδυμο που έμεινε στην ιστορία της μουσικής για τα χαρακτηριστικά ρομποτικά κράνη του, με τα οποία οι δύο μουσικοί κάλυπταν τα πρόσωπα τους, ξεκίνησε τη πορεία του το 1993 από τα underground club του Παρισιού και μέσα σε λίγα χρόνια έφτασαν στην κορυφή του παγκοσμίου μουσικού στερεώματος, δημιουργώντας δεκάδες επιτυχίες που θεωρούνται all-time classics για το είδος τους.

One More Time, Harder Better Faster Stronger, Around the World, Alive, Digital Love, Get Lucky είναι ορισμένα από τα εμβληματικά μουσικά κομμάτια που σου έρχονται στο μυαλό όταν αναφέρεσαι στους Daft Punk, το αγαπημένο ντουέτο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας για την ηλεκτρονική και house μουσική. Οι παραπάνω τίτλοι σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, μια εποχή που για τους άνω των 30 δυστυχώς δεν επιστρέφει...


Οι Daft Punk, το δίδυμο που δημιουργήθηκε στο Παρίσι, το 1993, επιβλήθηκαν ως οι πρωτοπόροι της γαλλικής house (French Touch) με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους Homework το 1997. Στον δίσκο περιλαμβανόταν το πρώτο τραγούδι τους «Around the world», το οποίο τους βοήθησε να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το δεύτερο άλμπουμ τους «Discovery» θα ανακύκλωνε τη δεκαετία του 1980, την pop και την disco, γράφοντας επιτυχία.


Πιο σκοτεινό, το τρίτο άλμπουμ τους «Human after all» (2005) θα είναι αντιθέτως μια αποτυχία, για κριτές και κοινό. Το τελευταίο άλμπουμ τους θα είναι το «Random Access Memories», το 2013. Εκεί, το τραγούδι τους «Get Lucky», μαζί με τον Φάρελ Ουίλιαμς, γίνεται παγκόσμια επιτυχία.


Από την αρχή, οι δύο Γάλλοι επέλεξαν να καλλιεργήσουν μια καλλιτεχνική εικόνα με κύρια χαρακτηριστικά τη σπανιότητα και το μυστήριο. Οι Daft Punk δεν έδειχναν ποτέ τα πρόσωπά τους, έκαναν ελάχιστες εμφανίσεις στην τηλεόραση και κυκλοφορούσαν λίγους δίσκους.

Au revoir les amis, votre musique nous manquera ... !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)