Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

Άγγελος Παύλος - Σε Κυνηγώ Ελευθερία (2021)

...σε κυνηγώ ελευθερία στης νέας πόλης τα στενά...

Βιολιά, κιθάρες και πιάνο χρησιμοποιεί στο ντεμπούτο του ο Άγγελος Παύλος για να συνθέσει, να ενορχηστρώσει και να μας τραγουδήσει «κυνηγώντας» την ελευθερία.

Μεστό και επίκαιρο, σε βάζει στο κυνηγητό της ελευθερίας με τον ταξιδιάρικο ρυθμό του, με ένα βιολί που δίνει έναν ελαφρώς ρετρό, νοσταλγικό και γλυκά αγωνιώδη τόνο σ' αυτή την αναζήτηση.

Η ερμηνεία του έχει το βάθος και την απλότητα του δημιουργού, χωρίς υπερβολές και στομφώδεις εξάρσεις, με την αθωότητα του παραμυθά να πατάει στο μουσικό χαλί που έχει στρώσει η μικρή ορχήστρα που ηχογράφησε ο ίδιος.

Γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος σε μουσική οικογένεια, ο Άγγελος Παύλος παίζει βιολί ήδη από τα 7 του χρόνια, ενώ αργότερα ασχολείται και με πιάνο, κιθάρες, κοντραμπάσο, κρουστά κ.α.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει επιλέξει συνειδητά να μη βιοπορίζεται από τη μουσική, για να του δίνεται η ελευθερία της επιλογής, ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει πλήθος συνεργασιών.

Το 2005 γίνεται συνιδρυτής των «In Vein» με πορεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αργότερα συμμετέχει ως μουσικός στους «Μόνο Γυμνό», στο «Αστικό Σύνδρομο», στους «La Moyo the band» καθώς και σε πολλά άλλα σχήματα.

Ασχολείται τόσο με τη σύνθεση, όσο και με την ενορχήστρωση μουσικών κομματιών, ενώ δεν αποφεύγει την συγγραφή στίχων.

Οι επιρροές του προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής και συχνά τολμά να πειραματίζεται με πιο "δύσκολα" ακούσματα.

Η εμπνευσμένη σύνθεση και ενορχήστρωση, καθώς και η γλυκιά ερμηνεία του «Σε κυνηγώ ελευθερία» στην παρθενική του εμφάνιση, σίγουρα αφήνει το υπονοούμενο ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμα... 

Θα βρείτε περισσότερα για τον 'Αγγελο Παύλο στους συνδέσμους:

Facebook: https://www.facebook.com/Angelos.Pavlos.G

Instagram: https://www.instagram.com/angelos_pavlos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)