Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Tijuana Panthers - Wayne Interest (2014)

West Coast, Καλιφόρνια, σημαίνει μεταξύ άλλων και καλή μουσική...!!! Γι αυτό φρόντισαν τα παλαιότερα χρόνια σπουδαία ονόματα όπως: The Beach Boys, The Byrds, The Doors, Jefferson Airplane, Captain Beefheart, Love κ.α. Τα χρόνια πέρασαν αλλά σημαντικά ονόματα και συγκροτήματα εξακολουθούν να δημιουργούν σπουδαίες μουσικές, χαρακτηριστικά αναφέρω τους Red Hot Chili Peppers και τους Brian Jonestown Massacre.
Σήμερα εκεί δραστηριοποιείται μια νέα δισκογραφική εταιρεία, η Innovative Leisure. Από αυτή γνωρίσαμε, τους Allah-Las, Bass Drum Of Death, Nick Waterhouse κ.α. Η νέα πρόταση της I. L. είναι οι Tijuana Panthers και το άλμπουμ τους "Wayne Interest" που κυκλοφόρησε πριν τρεις μέρες.
Η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί garage, punk η surf αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορεί να μπει σαν ταμπέλα στο είδος που παίζουν.Η αλήθεια είναι ότι γράφουν κλασικά τραγούδια που δεν εξαρτώνται άμεσα από κάποιο είδος μουσικής, δημιουργούν έτσι τέλειο pop και μας το παρουσιάζουν με πολύ ενέργεια και αμεσότητα. Η πραγματική μαγεία αυτής της μπάντας είναι η παραξενιά της.
Ακόμα και στις ηλιόλουστες ακτές της Καλιφόρνια τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως δείχνουν. Πίσω από τα γραφικά πορτραίτα της καθημερινότητας υπάρχει μια πονεμένη απόγνωση. Αυτή η λεπτή αντίθεση δημιουργεί μια απόκοσμη ένταση μεταξύ του ιδανικού, του πραγματικού και του εξωπραγματικού.
Για το "Wayne Interest" οι πάνθηρες συνεργάστηκαν  με τον παραγωγό Richard Swift. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Swift στο Όρεγκον, όπου η μπάντα πήρε αναμφισβήτητα κάποια ρίσκα στην απόδοση και την παραγωγή. Με τις κατευθύνσεις όμως του Swift και με αναβάθμιση στη πιστότητα, το άλμπουμ ακούγεται εξίσου συναρπαστικό με τα ακουστικά, όπως θα ήταν σε ένα πάρτι σε κάποιο σπίτι στο Ανατολικό Λος Άντζελες. Ακόμα βοηθάει τον ακροατή να έχει μια πιο προσεκτικη ματιά στις ιδιαιτερότητες των Tijuana Panthers καθιστώντας σαφές πως κάτι τρέχει μ'αυτούς. Η παραξενιά τους; η τολμηρότητά τους; ότι κι αν είναι σίγουρα κάνει αυτο το γκρουπ σπουδαίο, πρόκειται γιά μιά σπάνια ποιότητα και σίγουρα όσο περισσότερο τους ακούσουμε τόσο περισσότερα θα αναρωτηθούμε για αυτούς...!!!

Tip: Απόψε 6/6 παίζουν στο Plissken festival...!!!


Περισσότερα για το άλμπουμ "Wayne Interest" των Tijuana Panthers θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)