Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

The Horrors - Luminous (2014)


Φωτεινή επιγραφή λίγο πιο μακριά από τον πλανήτη Γη.

Μόλις πριν από λίγες μέρες (5/5) κυκλοφόρησε ο καινούργιος δίσκος των post psych electro rockers από το Εssex, φέρνοντας μας μια πιο ηλεκτρονική εκδοχή του παγερού βρετανικού Νότου για τα φωτεινά σημεία του ορίζοντα που διαφαίνονται πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές του υπαρκτού με το ονειρικό.

Ο κύριος Βadwan με την μπάντα του καταφέρνουν για μια ακόμα φορά να μην μας κάνουν να βαρεθούμε προσδοκώντας το αναμενόμενο.
Στην τέταρτη δισκογραφική τους απόπειρα αποδεικνύουν ότι δεν πατούν επάνω στο σκοτεινό hype των πρώτων εξαιρετικών συνθέσεων που τους έκαναν γνωστούς στην σκηνή της σκοτεινής γκαράζ των Black Rebel Motorcycle Club, ακροβατούν ανάμεσα σε indie noise ήχους και post punk ψυχεδελικούς παροξυσμούς, πειραματιζόμενοι επάνω σε ηλεκτρονικές νόρμες, επανασυστήνοντάς μας την παρανοϊκή ακμή των Soft Moon, αναμεμειγμένη με την φανταστική ηλεκτρονική πλευρά των Τame Impala.
Ξεκινώντας την ακρόαση οι  Horrors μας εισάγουν στους φουτουριστικούς απόκοσμους ήχους του Chasing Shadows , αναζωπυρώνουν τις πολύχρωμες φλόγες της άνοιξης με το First Day of Spring, την όμορφη ζεστή καλοκαιρινή καταιγίδα των synths του So Now You Know  που μαζί με την ψυχεδελική electronica του In and Out of Sight αποτελούν ίσως τις σημαντικότερες στιγμές αυτού του δίσκου, τις αστραφτερές κιθάρες του Jealous Sun, τα indie παγωμένα riff του Falling Star. Η πλέον ολοκληρωμένη σύνθεση αυτού του δίσκου, το 7-λεπτο Ι See You φαντάζει ως μια μαγική, ζωηρή, μελωδική αστρική παράσταση, η οποία κορυφώνεται το τελευταίο τρίλεπτο, η εισαγωγή του Change your Mind αφήνεται στην μελαγχολική νωχελικότητα των Smiths, μη φοβούμενοι να κρύψουν μερικές από τις βασικές επιρροές τους, οι οποίες τους οδηγούν στο επόμενο δημιουργικό μεταβατικό τους στάδιο, μη αγνοώντας βέβαια τις σκοτεινές πλευρές του σύμπαντός τους, που χάνονται σαν πέφτει ο ήλιος και απλώνεται το φως της νύχτας στο Μine is Yours και το Sleepwalk.
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει πλέον η έννοια του επόμενου smash hit για τους The Ηοrrors, ούτε θα ακούσουμε εντός του Luminous ένα Sea Within A Sea, ωριμάζοντας εξισορροπούν τους ήχους τους μακριά από την γκαράζ αισθητική του παρελθόντος προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα το new wave φλερτ τους, συλλέγοντας ακροατήριο που δεν θα γεμίσει μεγάλα στάδια, αλλά θα μοιραστεί τις μουσικές τους δίνοντας φως σε σκοτεινά σημεία της πόλης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)