Translate this page

Editor's Choise

Λέσχη Γονεοκτόνων του Ambroche Bierce

Εικόνα
Η πρώτη metal μουσική θεατρική παράσταση...!!!

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων», η αμφιλεγόμενη και καυστική συλλογή διηγημάτων του Ambrose Bierce (1842-1913) παρουσιάζεται δραματοποιημένη για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Ανδρέου.

Οι Okwaho, ζωντανά επί σκηνής, επενδύουν το αλλόκοτα υπέροχο κείμενο με doom sludge metal μουσική σε πρωτότυπη σύνθεση.
Ο “Bitter Bierce” ανεβαίνει στη σκηνή
O πικρός Bierce. Έτσι αποκαλούσαν τον Ambrose Bierce, πρωτοπόρο του horror fiction και του αμερικανικού weird, ο οποίος έμεινε στη λογοτεχνική ιστορία ως ένας από τους πατεράδες του ψυχολογικού θρίλερ. Γράφει ιστορίες βίαιης σάτιρας σε μια πρόζα ξηρή και με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ. Το Nothing matters του ταιριάζει γάντι.
Η παράσταση είναι μια σπονδυλωτή ανατομία της βίας. Μια cult, γκροτέσκα, βιτριολική, παρανοϊκή, αλλά στέρεα αλλόκοτη μαύρη αλληγορία για το τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο κακό (και σ…

The Black Keys - Turn Blue (2014)

Τό νέο άλμπουμ των "Black Keys" με τίτλο "Turn Blue" αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Nonesuch στις 12 Μαΐου. Οι "Black Keys" δήλωσαν ότι ο δίσκος θα έχει επιρροές από συνθέτες των soundtrack των spaghetti western και συγκεκριμένα από τον Nico Fidenco. Μάλιστα, το κομμάτι "Year In Review" θα είναι, σύμφωνα με τον drummer Patrick Carney, το πρώτο κομμάτι στο οποίο θα κάνουν χρήση sample, "κολλώντας" απόσπασμα του διάσημου Ιταλού μουσικοσυνθέτη.

Το άλμπουμ θα περιέχει και το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια κομμάτι που έχει γράψει μέχρι τώρα η μπάντα. Πρόκειται για το "Weight Of Love" με διάρκεια περίπου επτά λεπτά και με τον ίδιο τον Auerbach να δηλώνει πως δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ σόλο σαν και αυτό.
Το συγκρότημα έχει δώσει ως τώρα στη δημοσιότητα τα video clip τριών κομματιών, πρόκειται για τα "Turn Blue", "Fever" και "Bullet In The Brain". Τη παράσταση μέχρι τώρα έχει κλέψει το clip του "Fever", με τον Dan Auerbach να πρωταγωνιστεί ως τηλε-ευαγγελιστής, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την σύγχρονη αμερικάνικη τηλεοπτική πραγματικότητα.
'Όμως οι "Black Keys" είχαν κρυμμένο και ένα μυστικό σε αυτό το video clip. Καλώντας το τηλεφωνικό νούμερο που εμφανίζεται στην οθόνη (ή κάνοντας κλικ πάνω στο νούμερο), σου αποκαλύπτεται μια ηχογραφημένη τηλεφωνική φάρσα του Patrick Carney, ο οποίος κάλεσε τη δισκογραφική εταιρεία Nonesuch παριστάνοντας τον Quartzazium, «έναν new age καλλιτέχνη από το Rhode Island, που θέλει να υπογράψει σε δισκογραφική».
Το κομμάτι όμως που με ξεσήκωσε κυριολεκτικά είναι το "In Time", με στοιχεία New Orleans jazz και βγαλμένο μάλλον μέσα από τη συνεργασία του Auerbach με τον Dr. John.
Σε γενικές γραμμές, το "Turn Blue" έρχεται σαν φυσιολογική συνέχεια των "Brothers" και "El Camino" επιβεβαιώνοντας πως οι "Black Keys" είναι το πιο "hot" rock-blues γκρουπ των τελευταίων ετών και ο Auerbach μια από τις σημαντικότερες μορφές του, θεωρώ δε πως ο ήχος της κιθάρας του κυριολεκτικά "σκοτώνει".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)