Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

The Black Keys - Turn Blue (2014)

Τό νέο άλμπουμ των "Black Keys" με τίτλο "Turn Blue" αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Nonesuch στις 12 Μαΐου. Οι "Black Keys" δήλωσαν ότι ο δίσκος θα έχει επιρροές από συνθέτες των soundtrack των spaghetti western και συγκεκριμένα από τον Nico Fidenco. Μάλιστα, το κομμάτι "Year In Review" θα είναι, σύμφωνα με τον drummer Patrick Carney, το πρώτο κομμάτι στο οποίο θα κάνουν χρήση sample, "κολλώντας" απόσπασμα του διάσημου Ιταλού μουσικοσυνθέτη.

Το άλμπουμ θα περιέχει και το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια κομμάτι που έχει γράψει μέχρι τώρα η μπάντα. Πρόκειται για το "Weight Of Love" με διάρκεια περίπου επτά λεπτά και με τον ίδιο τον Auerbach να δηλώνει πως δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ σόλο σαν και αυτό.
Το συγκρότημα έχει δώσει ως τώρα στη δημοσιότητα τα video clip τριών κομματιών, πρόκειται για τα "Turn Blue", "Fever" και "Bullet In The Brain". Τη παράσταση μέχρι τώρα έχει κλέψει το clip του "Fever", με τον Dan Auerbach να πρωταγωνιστεί ως τηλε-ευαγγελιστής, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την σύγχρονη αμερικάνικη τηλεοπτική πραγματικότητα.
'Όμως οι "Black Keys" είχαν κρυμμένο και ένα μυστικό σε αυτό το video clip. Καλώντας το τηλεφωνικό νούμερο που εμφανίζεται στην οθόνη (ή κάνοντας κλικ πάνω στο νούμερο), σου αποκαλύπτεται μια ηχογραφημένη τηλεφωνική φάρσα του Patrick Carney, ο οποίος κάλεσε τη δισκογραφική εταιρεία Nonesuch παριστάνοντας τον Quartzazium, «έναν new age καλλιτέχνη από το Rhode Island, που θέλει να υπογράψει σε δισκογραφική».
Το κομμάτι όμως που με ξεσήκωσε κυριολεκτικά είναι το "In Time", με στοιχεία New Orleans jazz και βγαλμένο μάλλον μέσα από τη συνεργασία του Auerbach με τον Dr. John.
Σε γενικές γραμμές, το "Turn Blue" έρχεται σαν φυσιολογική συνέχεια των "Brothers" και "El Camino" επιβεβαιώνοντας πως οι "Black Keys" είναι το πιο "hot" rock-blues γκρουπ των τελευταίων ετών και ο Auerbach μια από τις σημαντικότερες μορφές του, θεωρώ δε πως ο ήχος της κιθάρας του κυριολεκτικά "σκοτώνει".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)