Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Δημήτρης Δημητράκας

Ο Δημήτρης Δημητράκας ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική περίπου το 1969, σαν  μέλος ενός συγκροτήματος με το όνομα "The Rosebuds". Η μπάντα είχε ένα ζωγραφισμένο μπουμπούκι από τριαντάφυλλο στην κάσα της ντραμς. Τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος, βρήκαν τον Δημήτρη και του ζήτησαν να μάθει κιθάρα και να μπει στο γκρουπ επειδή τραγουδούσε.
Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι "The Rosebuds" πρωτόπαιξαν σε κάποια πάρτι, στη γειτονιά του Αγίου Παύλου κάπου ανάμεσα στον Σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Βάθης.
Λίγα χρόνια αργότερα γνωρίζει τον Θανάση Ντέρη και έρχονται οι πρώτες σοβαρές συναυλίες με ένα γκρουπ που ονόμασαν "Φαίακες". Εμφανίσεις με Socrates και με τους "Ακρίτας" του Σταύρου Λογαρίδη ακολουθούν, όλα πάνε πολύ καλά, ώσπου ένα ατύχημα δεν του επιτρέπει να ξαναπαίξει κιθάρα. Τότε αποφασίζει να ξεκινήσει τα ντραμς, οπότε αναγκαστικά λόγω θέσης, σταματάει και το τραγούδι. Πρώτο γκρουπ σαν ντράμερ ήταν οι "Θαρσειν Χρει", κάποιες συναυλίες, κάποιες ηχογραφήσεις και η διάλυση. Επόμενο συγκρότημα οι "Skull Damage". Αρχίζει και δουλεύει σε λαϊκά και σε ξενοδοχεία παράλληλα με κάποιες διάσπαρτες συναυλίες στην περίοδο 1975-1978. Κάπου εκεί ανάμεσα διοργανώνει και κάποιες συναυλίες με σχήματα της στιγμής όπως "Paradise Viza" και "Resus 2000" φτιαγμένα από φίλους χωρίς στόχους.
Το 1979 ήταν μια χρονιά πολύ σημαντική για τη πορεία του σαν μουσικός, έγινε μέλος στο πρώτο σοβαρά οργανωμένο γκρουπ, το οποίο μάλιστα έπαιζε μόνο δικά του κομμάτια, ήταν οι "Schmetterling". Παράλληλα γνωρίζεται με τον Λήτη και ανοίγουν μαζί το πρώτο κατάστημα με μεταχειρισμένα μουσικά όργανα στην Αθήνα το "Τρομπόνι". Το 1982 γίνεται μέλος στους "T.V.C.". Το 1985 μπαίνει στους "Panx Romana" και το 1987 στους "Ριφιφί". Λίγο πριν (1985) έχει φορμάρει ένα γκρουπ που το βαφτίζει "Σρίμανση" και βγαίνει ως τραγουδιστής, ενώ το 1988 δημιουργείται η "Συμμορία". Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια από το 1983 μέχρι το 1990 περίπου παίζει στο Bobby's στη Γλυφάδα με τους "Αίολος"  και τους "Αλιγάτορες", καθώς και με τους "Λήτης + Τρυκ"  και τους Ephapax Blues Band σε πολλές συναυλίες. Πλήρης δραστηριότητα και πολύ δουλειά σε πρόβες και τρέξιμο γενικώς που θα ήταν και άδικο να μην είχε κάποιο αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Δημητράκας έχει πλέον καταξιωθεί στο χώρο της ελληνικής ρόκ μουσικής
Η επόμενη δεκαετία κυλάει με τους "Panx Romana" και τους "Ριφιφί" να βρίσκουν το δρόμο τους και να πετυχαίνουν τους όποιους στόχους είχε το κάθε γκρουπ. Στα 1993 και 1995 κάνει παραγωγή σε δύο συλλογές νέων συγκροτημάτων που τις ονομάζει "Rock 'n' Roll Βοήθειες" και συμμετέχει σ' αυτές με το γκρουπ ''Δούρειος Ίππος'' ενώ κατά τη διάρκεια όλης της δεκαετίας κάνει παραγωγές σε άλλα συγκροτήματα, συμμετέχει σε δίσκους φίλων παίζοντας τύμπανα, και ασχολείται με το ραδιόφωνο και την αρθρογραφία σε ροκ περιοδικά. Το 2004 κυκλοφορεί ένα LP με τις παλιές ηχογραφήσεις των "Θαρσείν Χρει", ενώ έχει προηγηθεί το 2001 ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο "Εστραγκόν" και ακολούθησε το 2005 ένα μίνι cd με τέσσερα τραγούδια και τίτλο "Μητέρα Κλείνω" και το 2007 το cd ''Ο Δρόμος της Στέψης - 10 Τραγούδια για το Θεό και τον Άνθρωπο'' και το 2009 το cd "Αντιστέκομαι", που είναι και ό,τι πιο πρόσφατο έχει κάνει σε προσωπικό επίπεδο.
Ο νέος δίσκος του Δημήτρη Δημητράκα σε συνεργασία με τους Ανδρέα Τριανταφυλλίδη και Μάκη Πολλάκη με γενικό τίτλο ''Μάντης και Φονιάς'' θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2014.
To clip που ακολουθεί είναι από το άλμπουμ  "Αντιστέκομαι", του 2009.


Πηγή: http://dimitrisdimitrakas.gr/personal/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)