Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Sma Rag Da - Take Your Time (New Single - 2013)


Συνθέτει, γράφει, ενορχηστρώνει και τραγουδάει τα δικά της τραγούδια. Είναι ένα φρέσκο πρόσωπο, είναι καλλιεργημένη- παρά το νεαρό της ηλικίας της- και πάνω απ' όλα είναι εξαιρετική μουσικός. Ο λόγος για τη 17χρονη Σμαράγδα Αλεξανδρή ή αλλιώς Sma Rag Da, η οποία μας συστήθηκε με το πρώτο της single το «Take Your Time» που σκαρφάλωσε στην πρώτη δεκάδα των i-tunes charts από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Tο ντεμπούτο- άλμπουμ της «Queen Of The Surreal», θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη από τη δισκογραφική εταιρία Mayahana Records. Η νεαρή μουσικός έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους όλων των συνθέσεων που ακούγονται στο δίσκο, ενώ επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση. «Είναι η μετουσίωση όλων των συναισθημάτων που έχω βιώσει τα τελευταία χρόνια, σε στίχο και μουσική» λέει η ίδια.
Με επιρροές από τη βρετανική εναλλακτική ποπ ροκ σκηνή, αγαπά ιδιαίτερα την κλασική μουσική και ιδιαίτερα την περίοδο του ρομαντισμού και υστερορομαντισμού. Αγαπημένες της μουσικές μπάντες είναι οι: Beirut, The Foals, Metronomy, Florence + The Machine, Kate Nash, Woodkid, Fiona Apple, Poolside, Kasabian, The Heavy, Arctic Monkeys, Bombay Bicycle Club, Jet, Maia Vidal, Lily Allen.
Η πολλά υποσχόμενη Σμαράγδα, έχει ήδη προγραμματίσει εμφανίσεις για το χειμώνα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Βόλο και φυσικά την Αθήνα.





Σχόλια

  1. xmxmx Ενδιαφερον μεγαλον παρουσιασει η Σμα-ρα-γδα
    για να βρουμε Υλικο της να την εχουμε???
    Μπραβο πανο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πού στην ευχή ξεφυτρώνουν όλες αυτές οι χαριτωμένες υπάρξεις με τις ωραίες φωνές και τα ωραία τραγούδια; Στην Αγγλία είμαστε; Συγχαρητήρια στον Πάνο με τις σωστές διασυνδέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)