Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

The Dandelion - Seeds Flowers and Magical Powers of The Dandelion (2015)

Dandelion (το δόντι του λιονταριού), είναι η άλλη ονομασία για το ραδίκι του βουνού, γνωστό και σαν "πικραλίδα"

Οι Natalia de Silver, Rebecca Liston, Stella Rennex και Joshua White είναι οι "The Dandelion", ένα psychedelic folk γκρουπ από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Seeds Flowers and Magical Powers of The Dandelion".
Στο άλμπουμ αυτό οι "Πικραλίδες" υφαίνουν έναν ιστό μαγικό χρησιμοποιώντας μουσικά ξόρκια ίδια με εκείνα της δεκαετίας του 60 και πιστέψτε με, το κάνουν εξαιρετικά καλά! Η χρήση του οργάνου και οι fuzzy κιθάρες μας φέρνουν στο νου σπουδαία garage group περασμένων δεκαετιών. Ηχογραφημένο σε τρία διαφορετικά home studios σε ένα διάστημα πάνω από 12 μήνες το "Seeds Flowers and Magical Powers of The Dandelion" είναι μια συλλογή όπου ανακατεύονται μουσικές των 60's, εικόνες από γαλαξιακά ταξίδια, ειδωλολατρική μαγεία, αγάπη, αιθέριες ενέργειες και ήχοι της Ανατολής που έρχονται να ανταμώσουν με εκείνους της Δύσης.
Ο ακροατής μπορεί να απολαύσει όλο το άλμπουμ ευχάριστα, χωρίς να κουραστεί, όλες οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές και οι εκτελέσεις άψογες. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια κομμάτια αυτά είναι: Το σοφιστικέ "I Stole The Medicine" που ανοίγει το δίσκο καθώς και τα "In The Shadow Of Light", "So What Do You Think Of Space?", "Ode To Love", "A Sweet Death Song" και "Spring Dance".
Οι The Dandelion έχουν ηχογραφήσει ακόμα ένα άλμπουμ, το 2013 με τίτλο "Strange Case Of The Dandelion".





Περισσότερα για τους The Dandelion θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)