Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

The Dandelion - Seeds Flowers and Magical Powers of The Dandelion (2015)

Dandelion (το δόντι του λιονταριού), είναι η άλλη ονομασία για το ραδίκι του βουνού, γνωστό και σαν "πικραλίδα"

Οι Natalia de Silver, Rebecca Liston, Stella Rennex και Joshua White είναι οι "The Dandelion", ένα psychedelic folk γκρουπ από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Seeds Flowers and Magical Powers of The Dandelion".
Στο άλμπουμ αυτό οι "Πικραλίδες" υφαίνουν έναν ιστό μαγικό χρησιμοποιώντας μουσικά ξόρκια ίδια με εκείνα της δεκαετίας του 60 και πιστέψτε με, το κάνουν εξαιρετικά καλά! Η χρήση του οργάνου και οι fuzzy κιθάρες μας φέρνουν στο νου σπουδαία garage group περασμένων δεκαετιών.Ηχογραφημένο σε τρία διαφορετικά home studios σε ένα διάστημα πάνω από 12 μήνες το "Seeds Flowers and Magical Powers of The Dandelion" είναι μια συλλογή όπου ανακατεύονται μουσικές των 60's, εικόνες από γαλαξιακά ταξίδια, ειδωλολατρική μαγεία, αγάπη, αιθέριες ενέργειες και ήχοι της Ανατολής που έρχονται να ανταμώσουν με εκείνους της Δύσης.
Ο ακροατής μπορεί να απολαύσει όλο το άλμπουμ ευχάριστα, χωρίς να κουραστεί, όλες οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές και οι εκτελέσεις άψογες. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια κομμάτια αυτά είναι: Το σοφιστικέ "I Stole The Medicine" που ανοίγει το δίσκο καθώς και τα "In The Shadow Of Light", "So What Do You Think Of Space?", "Ode To Love", "A Sweet Death Song" και "Spring Dance".
Οι The Dandelion έχουν ηχογραφήσει ακόμα ένα άλμπουμ, το 2013 με τίτλο "Strange Case Of The Dandelion".Περισσότερα για τους The Dandelion θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)