Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Στιχόβολη - Στιχόβολη (2015)

...αν αναλύσουμε το «στιχόβολη» στην ουσία λεκτικά είναι η βολή των στίχων, αλλά αν απλά το αφουγκραστούμε, είναι «στη χόβολη» που ψήνουμε τον καφέ κάτι από παράδοση όπως και η μουσική μας που αντλεί στοιχεία από την παράδοση. Ένα λογοπαίγνιο που παίζει λεκτικά και ηχητικά...

Οι "Στιχόβολη" μπήκαν στη ζωή μας το καλοκαίρι του 2014 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο "Η Βόλτα". Μια βόλτα που από τότε την περπατήσαμε αμέτρητες φορές, ξεκινώντας από τα Βαλκάνια φτάνοντας μέχρι πέρα από την Ανατολή, με οδηγό τις "μαγικές" φωνές της Μαρίας και της Χρυσαυγής και όχημα την μουσική των Στιχόβολη και ήχους folk, ηλεκτρονικούς, ψυχεδελικούς και stoner.

Το γκρουπ από τα Ιωάννινα δεν σταμάτησε από τότε να εμφανίζεται σε μαγαζιά της πόλης αλλά και σε συναυλίες στην Ήπειρο και την Μακεδονία παρουσιάζοντας συχνά υλικό από το άλμπουμ που ετοίμαζαν. Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία "Καθρέφτης Ήχων Αληθινών".
Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα κομμάτια, εννέα δικές τους συνθέσεις και μια διασκευή στο παραδοσιακό τραγούδι της Μακεδονίας "Γαλανή - Γαλαζιανή", ενώ οι στίχοι έχουν γραφτεί από τους ίδιους και από δυό ποιητές, φίλους της μπάντας, τον Δημήτρτη Ζ. και τον Κώστα Σφεντουράκη. Ο ήχος είναι μία «αποτύπωση» των ζωντανών τους εμφανίσεων, ηλεκτρικά όργανα σε μία μίξη με τα παραδοσιακά όργανα άλλα και πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία, κάτι που έχει να κάνει με τις μουσικές επιρροές των μελών του συγκροτήματος που είναι πάρα πολλές για τον καθένα και ξεκινούν από τα παραδοσιακά και τα λαϊκά τραγούδια φτάνοντας μέχρι την rock, pop, jazz, πειραματική και άλλα πολλά είδη μουσικής.
Μετά τις πρώτες ακροάσεις και πέρα από τα ήδη γνωστά σε μένα, "Η βόλτα", "Γαλανή - Γαλαζιανή" και "Άψυχος - Άξιοι", ξεχώρισα το "Άσωτος" ένα μπλούζ κομμάτι με ψυχεδελικές νότες, το εξ Ανατολών ερχόμενο "Ότι η ψυχή μου ονειρευτεί" και το "Ταξίδι στα ψηλά".

Οι «Στιχόβολη» :

Μαρία Μανιφάβα - Φωνή
Χρυσαυγή Γιάμαρη - Φωνή
Κώστας Μπασδάνης - Φωνή, Ακουστική Κιθάρα
James Μπασδάνης - Ηλεκτρική Κιθάρα
Χρήστος Ζήνδρος - Σάζι, Ούτι, Κρουστά
Γιώργος Δουλιάκας - Ηλεκτρικό Μπάσο
Αλέξανδρος Δόσης - Πλήκτρα
Τάσος Μουσπούλης - Τύμπανα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)