Translate this page

Editor's Choise

Kate Pierson - Radios and Rainbows - new album (2024)

Εικόνα
Ήθελα αυτό το τραγούδι να συνδεθεί με τους θαυμαστές των B-52. Είναι ένα τραγούδι disco που φέρνει στο νου μια νεότερη Kate την εποχή που ανυπομονούσα να μπω σε club. Με πάει πίσω στο παρελθόν μου στο “Party Girl”! Το ιδρυτικό μέλος των B-52 Kate Pierson, στα 76 της παρακαλώ, κυκλοφορεί στις 20 του Σεπτέμβρη το νέο solo album της με τίτλο "Radios and Rainbows". Δύο μόλις κομμάτια απο αυτό το album έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το αριστουργηματικό "Evil Love", μια 60ς ρεπλίκα τραγουδάρα που χαρωπά μιλά για εκδίκηση στα χνάρια του A lover spurned και το club τραγούδι “Take Me Back To The Party”, το οποίο έγραψε μαζί με τον Jimmy Harry, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Madonna, την Pink και πολλούς άλλους. Το βίντεο σκηνοθέτησε η Eleanor Greene και επιμελήθηκε ο John Stapleton. Γι αυτό το κομμάτι η ίδια έχει δηλώσει:  "Ήθελα αυτό το τραγούδι να συνδεθεί με τους θαυμαστές των B-52. Είναι ένα τραγούδι disco που φέρνει στο νου μια νεότερη

Στιχόβολη - Στιχόβολη (2015)

...αν αναλύσουμε το «στιχόβολη» στην ουσία λεκτικά είναι η βολή των στίχων, αλλά αν απλά το αφουγκραστούμε, είναι «στη χόβολη» που ψήνουμε τον καφέ κάτι από παράδοση όπως και η μουσική μας που αντλεί στοιχεία από την παράδοση. Ένα λογοπαίγνιο που παίζει λεκτικά και ηχητικά...

Οι "Στιχόβολη" μπήκαν στη ζωή μας το καλοκαίρι του 2014 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο "Η Βόλτα". Μια βόλτα που από τότε την περπατήσαμε αμέτρητες φορές, ξεκινώντας από τα Βαλκάνια φτάνοντας μέχρι πέρα από την Ανατολή, με οδηγό τις "μαγικές" φωνές της Μαρίας και της Χρυσαυγής και όχημα την μουσική των Στιχόβολη και ήχους folk, ηλεκτρονικούς, ψυχεδελικούς και stoner.

Το γκρουπ από τα Ιωάννινα δεν σταμάτησε από τότε να εμφανίζεται σε μαγαζιά της πόλης αλλά και σε συναυλίες στην Ήπειρο και την Μακεδονία παρουσιάζοντας συχνά υλικό από το άλμπουμ που ετοίμαζαν. Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία "Καθρέφτης Ήχων Αληθινών".
Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα κομμάτια, εννέα δικές τους συνθέσεις και μια διασκευή στο παραδοσιακό τραγούδι της Μακεδονίας "Γαλανή - Γαλαζιανή", ενώ οι στίχοι έχουν γραφτεί από τους ίδιους και από δυό ποιητές, φίλους της μπάντας, τον Δημήτρτη Ζ. και τον Κώστα Σφεντουράκη. Ο ήχος είναι μία «αποτύπωση» των ζωντανών τους εμφανίσεων, ηλεκτρικά όργανα σε μία μίξη με τα παραδοσιακά όργανα άλλα και πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία, κάτι που έχει να κάνει με τις μουσικές επιρροές των μελών του συγκροτήματος που είναι πάρα πολλές για τον καθένα και ξεκινούν από τα παραδοσιακά και τα λαϊκά τραγούδια φτάνοντας μέχρι την rock, pop, jazz, πειραματική και άλλα πολλά είδη μουσικής.
Μετά τις πρώτες ακροάσεις και πέρα από τα ήδη γνωστά σε μένα, "Η βόλτα", "Γαλανή - Γαλαζιανή" και "Άψυχος - Άξιοι", ξεχώρισα το "Άσωτος" ένα μπλούζ κομμάτι με ψυχεδελικές νότες, το εξ Ανατολών ερχόμενο "Ότι η ψυχή μου ονειρευτεί" και το "Ταξίδι στα ψηλά".

Οι «Στιχόβολη» :

Μαρία Μανιφάβα - Φωνή
Χρυσαυγή Γιάμαρη - Φωνή
Κώστας Μπασδάνης - Φωνή, Ακουστική Κιθάρα
James Μπασδάνης - Ηλεκτρική Κιθάρα
Χρήστος Ζήνδρος - Σάζι, Ούτι, Κρουστά
Γιώργος Δουλιάκας - Ηλεκτρικό Μπάσο
Αλέξανδρος Δόσης - Πλήκτρα
Τάσος Μουσπούλης - Τύμπανα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Madrugada - The Riverbed (1999)