Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Ott - Fairchildren (2015)

Κάθε οργανικό synth, ρυθμός μελωδία, κομμάτι και τελικά ολόκληρο το άλμπουμ χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν μια αιθέρια εμπειρία που παρασέρνει τον ακροατή σε ένα απόκοσμο ταξίδι.

Ο Ott είναι ένας Βρετανός μουσικός και παραγωγός, γεννημένος στις 12 Απριλίου του 1968 στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί με Sinéad O'Connor, Embrace, The Orb, και Brian Eno, και έχει πετύχει την προσωπική του αναγνώριση από το 2002 για τα δικά του psychedelic dub κομμάτια και την συνεργασία του με τον Simon Posford.
Έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλά σημαντικά φεστιβάλ, όπως το Glastonbury, ενώ το Virtuals Festivals σε άρθρο του χαρακτήρισε την εμφάνισή του στο Glade Festival το 2011 σαν "the perfect opening act". Στην ίδια δημοσίευση ο Ott αναφέρεται σαν "Psy-dub maestro".
Μόλις χτες κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του από την εταιρεία Ottsonic, με τίτλο "Fairchildren". Έχει κυκλοφορήσει ακόμα, δύο άλμπουμ στην Twisted Records: Blumenkraft (2003), Skylon (2008) και ένα στην Ottsonic: Mir (2011).
Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω με λόγια το είδος των συναισθημάτων και την ενέργεια που ο Ott παρουσιάζει σε κάθε δημιουργία του. Κάθε οργανικό synth, ρυθμός μελωδία, κομμάτι και τελικά ολόκληρο το άλμπουμ χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν μια αιθέρια εμπειρία που παρασέρνει τον ακροατή σε ένα απόκοσμο ταξίδι.
Το "Fairchildren" θεωρώ πως είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του μέχρι τώρα. Πολύ ενέργεια βγαίνει από τα τρία πρώτα κομμάτια του άλμπουμ "A Gentle Place By Birth Is You", "16mm Summer Day" και "Coursing Batch" με τα παρατεταμένα γυναικεία φωνητικά να ξεχωρίζουν, ενώ το δεύτερο από αυτά νομίζω πως είναι ένας ύμνος της psych-dub. Όσο ο δίσκος προχωράει τόσο περισσότερο παρασυρόμαστε στη μαγεία του. Wompy μπάσο αναδύεται στο "Harwell Dekatron", ένα κομμάτι με κομψή αλλά χαοτική ροή. Τα επόμενα τρία κομμάτια, “Unit Delta Plus,” “Hello, My Name Is…,” και “The Bicycle Of The Sky” διαθέτουν μια περίπλοκη ύφανση με ρυθμούς πολλαπλών συχνοτήτων με εφήμερα φωνητικά. Το άλμπουμ πλησιάζει τη μαγεία στο “Ship Is Not A Child” Το κομμάτι μοιάζει σαν μια μικρογραφία της ενέργειας ολόκληρου του δίσκου. Ξεκινά με μια απαλή και κομψή ατμόσφαιρα, περνάει σε βαριές psy-dubby ροές, και σε επίπεδα με παρατεταμένα ψυχεδελικά synths που προκαλούν ανατριχιαστικές αισθήσεις σε όλο το σώμα σας. Σας παρουσιάζουμε εδώ το καταπληκτικό "16mm Summer Day".


Περισσότερα για τον Ott και το άλμπουμ "Fairchildren" στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)