Translate this page

Editor's Choise

JACART - "Θέλω να Ταξιδέψω" (2021)

Εικόνα
...όταν η παράδοση ανταμώνει με τη ροκ...    Οι jacart κυκλοφορούν το παρθενικό τους τραγούδι με τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Οι jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος. Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ.   Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είνα

La Luz - Weirdo Shrine (2015)

...Weirdo Shrine is a fog to get lost in...

Δύο χρόνια μετά από το debut album τους "It's Alive", τα τέσσερα κορίτσια από το Seattle επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ, "Weirdo Shrine" που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα. Η μουσική των La Luz συχνά κατηγοριοποιείται σαν surf rock και σε αυτόν τον δίσκο υπάρχουν αρκετά τέτοια στοιχεία με χαρακτηριστικότερο την εμπνευσμένη από τον Dick Dale κιθάρα τους, αυτό άλλωστε το διακρίναμε και στο πρώτο τους άλμπουμ.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η μπάντα έχει σημαδέψει την αναβίωση της surf-inspired rock μαζί με τους Wavves και Best Coast χωρίς ωστόσο να εμπίπτουν σε κλισέ του είδους και αυτό είναι που κάνει τη μουσική τους ξεχωριστή.
Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν πραγματικά μια εξαιρετική δουλειά, όμως εδώ οι La Luz κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Τα τραγούδια είναι πληρέστερα, πιο πλούσια και πιο περίπλοκα, με όλα τα όργανα να εναλλάσσονται αρμονικά και απόλυτα ισορροπημένα με τα χορωδιακά φωνητικά των κοριτσιών. Εδώ ίσως έχει βάλει το χεράκι του και ο εξαιρετικός παραγωγός, μηχανικός ήχου και κιθαρίστας Ty Segall (Fuzz), μαζί του ηχογράφησαν το άλμπουμ σε μια αποθήκη surf στο San Dimas της Καλιφόρνια. Η επιρροή του Ty είναι εμφανής παντού, ειδικά στην τραγουδίστρια και κιθαρίστα Shana Cleveland. Η πραγματική δύναμη όμως του δίσκου είναι τα ίδια τα τραγούδια που έγραψαν οι La Luz. Αν θα ξεχώριζα κάποια αυτά θα ήταν τα "Black Hole, Weirdo Shrine", "Sleep Till I Die", "I’ll Be True", και "True Love Knows".
Οι La Luz όχι μόνο λειτουργούν σε υψηλότερο επίπεδο από όσο η surf επηρέασε τους συγχρόνους τους αλλά έχουν μετακινηθεί σε μια τελείως διαφορετική φάση. Το "Weirdo Shrine" είναι μια ομίχλη που χάνεσαι μέσα, για να επανέλθεις αφήνοντας τις μπερδεμένες μελωδίες της κιθάρας να ριζώσουν μέσα σου.
Οι La Luz είναι ένα φως στο σκοτάδι που μας καθοδηγεί σε νεότερους και πιο περίπλοκους χώρους.


Περισσότερα για τις La Luz  και το άλμπουμ τους "Weirdo Shrine" στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)