Translate this page

Editor's Choise

Σαββέρια Μαργιολά - «Μες του Αιγαίου» (2022)

Εικόνα
  ...μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν... και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν... Μια νέα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Μες του Αιγαίου» κυκλοφορεί διά χειρός του Δημήτρη “James” Μπασδάνη με τη φωνή της Σαββέριας Μαργιολά.  Το «Μες του Αιγαίου» αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Πηλίου και Αιγαίου γωνία». Η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σαββέριας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική αφαιρετικότητα της ενορχήστρωσης του Δημήτρη έχουν ως αποτέλεσμα το ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης διασκευής.  Οι κιθαριστικές πινελιές μαζί με τις «πειραγμένες» μουσικές δένουν αρμονικά με τη χροιά της ερμηνεύτριας και τη διαχρονικότητα του αγαπημένου κομματιού. Το κόνσεπτ άλμπουμ θα περιέχει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τη γενέτειρα του δημιουργού το Πήλιο και από τραγούδια αγαπημένα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Music Art Lab σε ψηφιακή και φυσική μορφή στι

La Luz - Weirdo Shrine (2015)

...Weirdo Shrine is a fog to get lost in...

Δύο χρόνια μετά από το debut album τους "It's Alive", τα τέσσερα κορίτσια από το Seattle επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ, "Weirdo Shrine" που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα. Η μουσική των La Luz συχνά κατηγοριοποιείται σαν surf rock και σε αυτόν τον δίσκο υπάρχουν αρκετά τέτοια στοιχεία με χαρακτηριστικότερο την εμπνευσμένη από τον Dick Dale κιθάρα τους, αυτό άλλωστε το διακρίναμε και στο πρώτο τους άλμπουμ.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η μπάντα έχει σημαδέψει την αναβίωση της surf-inspired rock μαζί με τους Wavves και Best Coast χωρίς ωστόσο να εμπίπτουν σε κλισέ του είδους και αυτό είναι που κάνει τη μουσική τους ξεχωριστή.
Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν πραγματικά μια εξαιρετική δουλειά, όμως εδώ οι La Luz κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Τα τραγούδια είναι πληρέστερα, πιο πλούσια και πιο περίπλοκα, με όλα τα όργανα να εναλλάσσονται αρμονικά και απόλυτα ισορροπημένα με τα χορωδιακά φωνητικά των κοριτσιών. Εδώ ίσως έχει βάλει το χεράκι του και ο εξαιρετικός παραγωγός, μηχανικός ήχου και κιθαρίστας Ty Segall (Fuzz), μαζί του ηχογράφησαν το άλμπουμ σε μια αποθήκη surf στο San Dimas της Καλιφόρνια. Η επιρροή του Ty είναι εμφανής παντού, ειδικά στην τραγουδίστρια και κιθαρίστα Shana Cleveland. Η πραγματική δύναμη όμως του δίσκου είναι τα ίδια τα τραγούδια που έγραψαν οι La Luz. Αν θα ξεχώριζα κάποια αυτά θα ήταν τα "Black Hole, Weirdo Shrine", "Sleep Till I Die", "I’ll Be True", και "True Love Knows".
Οι La Luz όχι μόνο λειτουργούν σε υψηλότερο επίπεδο από όσο η surf επηρέασε τους συγχρόνους τους αλλά έχουν μετακινηθεί σε μια τελείως διαφορετική φάση. Το "Weirdo Shrine" είναι μια ομίχλη που χάνεσαι μέσα, για να επανέλθεις αφήνοντας τις μπερδεμένες μελωδίες της κιθάρας να ριζώσουν μέσα σου.
Οι La Luz είναι ένα φως στο σκοτάδι που μας καθοδηγεί σε νεότερους και πιο περίπλοκους χώρους.


Περισσότερα για τις La Luz  και το άλμπουμ τους "Weirdo Shrine" στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)