Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Public Service Broadcasting - The Race For Space (2015)

...race is richly entertaining, immersive and evocative, orchestrated with fastidious care and feeling...!!! The Independent (UK)

Γνωρίσαμε τους Public Service Broadcasting πέρυσι το Μάιο, με τη κυκλοφορία του debut album τους με τίτλο, "Inform - Educate - Entertain" δίνοντας μία φρέσκια πνοή στην indietronica που πάσχει πλέον  από έμπνευση και δημιουργικότητα. Χαρακτηριστικό του δίσκου η χρήση οπτικοακουστικού υλικού όπως ηχογραφημένα ντοκουμέντα κυρίως από όσα μετέδιδε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (Public Service Broadcasting) στην Αγγλία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Λονδρέζικο δίδυμο των J. Willgoose, Esq και Wrigglesworth κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο "Race For Space", εστιάζοντας αυτή τη φορά στη διαστημική κούρσα ΗΠΑ - Σοβιετικής 'Ένωσης μεταξύ 1957 και 1972 και χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Μέσα από το υλικό αυτό και σε συνδυασμό με τη εξαιρετική μουσική των PSB γινόμαστε θεατές σημαντικών στιγμών εκείνης της περιόδου.
Παρακολουθούμε έτσι, στο πένθιμο "Fire in the Cockpit" τη τραγωδία του Απόλλων 1, το πλήρωμα του οποίου χάθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1967 μετά από πυρκαϊά στο εσωτερικό της κάψουλας κατά τη διάρκεια επίγειων δοκιμών.
Μια παλλόμενη ευφορία διακατέχει το "Go!" που περιγράφει την επιτυχή αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969.
Ακόμη πιο ισχυρή είναι η χειροπιαστή αγωνία του "The Other Side", καθώς ο Απόλλων 8 περιφέρεται γύρω από το φεγγάρι και χάνει επαφή μέσω ασυρμάτου στην αθέατη πλευρά ... πριν την επανακτήσει μετά από μια αγωνιώδη αναμονή.
Κορυφαία στιγμή του άλμπουμ το "Gagarin", μια αναφορά στον Ρώσο κοσμοναύτη Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν, που στις 12 Απριλίου του 1961, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Αν και οι ίδιοι δεν δέχονται ότι αποτελούν το μέλλον οποιαδήποτε σκηνής, φαίνεται ότι οι Public Service Broadcasting έχουν μεγάλη όρεξη και πολλές ιδέες για τη συνέχεια.



Περισσότερα για το άλμπουμ "Race For Space" των PSB θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)