Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

of Montreal - Aureate Gloom (2015)

“I went off on some sort of journey, living a bit recklessly, a bit wildly, and just sort of reestablishing my sense of identity,” Kevin Barnes.
Ξεπήδησαν το 1996 στην Αθήνα (όχι τη δική μας, την άλλη της Georgia) μέσα από τα σπλάχνα της θρυλικής δισκογραφικής κολεκτίβας Elephant 6. Δημιουργός τους ο χαρισματικός Kevin Barnes και το όνομα αυτών of Montreal, αφιερωμένο σε μια άδοξη αγάπη του. Το 2007 με τον 8ο δίσκο τους “Hissing Fauna, Are You the Destroyer?” κυκλοφόρησαν το επικό “The past is a grotesque animal”, τον δωδεκάλεπτο pop ύμνο που τους καθιέρωσε στις αυτοκρατορικές τάξεις του indie στερεώματος.

Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν απτόητοι να κυκλοφορούν δίσκους, έχοντας φτάσει πλέον αισίως τους 12, και να δίνουν live αχαλίνωτης θεατρικότητας και αστείρευτης ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το βοντβίλ στην ψυχεδέλεια, από την ανόθευτη ποπ στο glam rock, κάποτε funk, άλλοτε ηλεκτρονικοί, ισορροπούν με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στα είδη, διατηρώντας αμείωτη μέσα στα χρόνια την αγάπη τους για τις καλές τέχνες, τη λογοτεχνία, τη Σκανδιναβία και την αρχαία Ελλάδα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Aureate Gloom". Σε συνέντευξή του ο Barnes, δήλωσε πως τα τραγούδια του δίσκου είναι επηρεασμένα από τον πρόσφατο χωρισμό του και από την μουσική της Νέας Υόρκης των 70's.

Καλύτερες στιγμές του άλμπουμ είναι τα κομμάτια "Empyrean Abattoir", 'Monolithic Egress", "Estocadas", "Aluminum Crown" και το κορυφαίο "Bassem Sabry", τραγούδι που πήρε το τίτλο του από τον Αιγύπτιο δημοσιογράφο και ακτιβιστή Bassem Sabry, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ταραχών στην Αίγυπτο, προσέξτε ιδιαίτερα την εισαγωγή του κομματιού.


Περισσότερα για το άλμπουμ "Aureate Gloom" θα βρείτε στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)