Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Stoop Kids - Already Out of Time (2015)

"A love letter between doo-wop and hip-hop"

Οι Stoop Kids είναι μια παρέα φίλων από το γυμνάσιο που μέσα από πειραματικά jam sessions συγκροτήθηκαν σε μπάντα το 2007 στην Νέα Ορλεάνη. Αρχικά άλλαξαν πολλά ονόματα, όπως "Three-Eight-SLICK", "Black Light District" και "The Hownies", μέχρι να καταλήξουν στο Stoop Kids. Οι ίδιοι περιγράφουν τη μουσική τους σαν psychedelic jukebox.
'Έχουν επιρροές από The Talking Heads, Amy Winehouse, Daft Punk, A Tribe Called Quest, The Velvet Underground κ.α. και στα τραγούδια τους έχουν καταφέρει να παντρέψουν την ψυχεδέλεια με το hip hop δημιουργώντας έναν άκρως ενδιαφέροντα ήχο.
Η αρχή έγινε το 2013 με το πρώτο τους άλμπουμ που είχε τίτλο "What A World" και το κομμάτι "Stoop Life" να ξεχωρίζει. Στα τέλη του περασμένου μήνα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Already Out of Time". Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά όπου εκτός από τη ψυχεδέλεια και το hip hop, έντονη είναι η χροιά της Νέας Ορλεάνης στα χορωδιακά φωνητικά και το σαξόφωνο.
Κομμάτια που ξεχωρίσαμε είναι τα "Padiddle", "Happy Birhday", "Look Around" και το πιο ψυχεδελικό από όλα, "Me".

Οι Stoop Kids είναι:

Griffin Dean - Lead Vocals & Guitar
Thomas Eisenhood - Baritone Sax & Vocals
Joe Tontillo - Drums
Patrick DeHoyos - Bass Guitar
David Paternostro - Keys & Guitar




Περισσότερα για το άλμπουμ "Already Out of Time" των Stoop Kids θα βρείτε στο link που ακολουθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)