Translate this page

Editor's Choise

Σαββέρια Μαργιολά - «Μες του Αιγαίου» (2022)

Εικόνα
  ...μες στου Αιγαίου τα νησιά άγγελοι φτερουγίζουν... και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν... Μια νέα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Μες του Αιγαίου» κυκλοφορεί διά χειρός του Δημήτρη “James” Μπασδάνη με τη φωνή της Σαββέριας Μαργιολά.  Το «Μες του Αιγαίου» αποτελεί το πρώτο single από τον επερχόμενο πολυσυμμετοχικό δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Πηλίου και Αιγαίου γωνία». Η ιδιαίτερη ερμηνεία της Σαββέριας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική αφαιρετικότητα της ενορχήστρωσης του Δημήτρη έχουν ως αποτέλεσμα το ιδιαίτερο ύφος της συγκεκριμένης διασκευής.  Οι κιθαριστικές πινελιές μαζί με τις «πειραγμένες» μουσικές δένουν αρμονικά με τη χροιά της ερμηνεύτριας και τη διαχρονικότητα του αγαπημένου κομματιού. Το κόνσεπτ άλμπουμ θα περιέχει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τη γενέτειρα του δημιουργού το Πήλιο και από τραγούδια αγαπημένα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.  Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Music Art Lab σε ψηφιακή και φυσική μορφή στι

Old Smile - Over This Wall (2015)

Η ανακάλυψη του δίσκου αυτού μοιάζει σαν το ξέθαμα ενός θησαυρού κρυμμένου στη άμμο, ανέγγιχτος, καθαρός και μαγικός...!!!

Ο Tom Herman jr. είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτόν τον μουσικό θησαυρό. Ο ίδιος κάνει τη παραγωγή, παίζει, μιξάρει και ηχογραφεί χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Old Smile. Πριν λίγο καιρό μας είχε απασχολήσει με το εξαιρετικό EP "Feeling This Pass" και τώρα έρχεται να μας μαγέψει με το τρίτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ που έχει τίτλο "Over This Wall".
Αν πρέπει να κατατάξουμε το άλμπουμ σε κάποια κατηγορία θα διαλέξουμε την "psychedelic pop" ή "lo-fi indie" με επιρροές από Tame Impala αλλά με έναν ήχο πιο "καθαρό" απαλλαγμένο από κάθε τι που θα μπορούσε να τον κάνει εμπορικό.
Ακούγοντας το "Over This Wall" θα καταλάβετε πως η τέχνη είναι κεντρικής σημασίας για το θέμα και την παραγωγή αυτού του άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει 15 κομμάτια και κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένη έκδοση 30 μόλις κασετών ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μία από αυτές τις κασέτες έχει μια μοναδική, ξεχωριστή φωτογραφία για εξώφυλλο.

Η χρήση του synth και τα απαλά κρουστά συγχωνεύονται και ανακατεύονται δημιουργώντας κάτι τόσο ρευστό και διαφανές που μοιάζει με ονειρικό πορτραίτο πάνω σε ακουαρέλα. Το "Over Τhis Wall" είναι πολύ ώριμο και συνάμα χαλαρό, μας προσεγγίζει χωρίς βιασύνη, είναι σχεδόν σαν να καθόμαστε σε διαλογισμό και κάτι μας παρασύρει μακριά, πάνω από τον τοίχο σε μια κατάσταση χωρίς βιασύνη και προορισμό.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια από το σπουδαίο αυτό άλμπουμ θα διάλεγα τα "Carried Away", "Your Conviction", "Over This Wall", "Climb" και το κορυφαίο "No Urge".


Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στη σελίδα του Old Smile στο bandcamp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)