Translate this page

Editor's Choise

Ioanna Gika - Thalassa (2019)

Εικόνα
...το "Roseate" δεν σου δημιουργεί μόνο αισθήσεις, αλλά σε κάνει να θες να περάσεις σε πράξεις, όπως «να ανάψεις ένα τσιγάρο» ή να βρεις κάποιον «να σε αγκαλιάσει»...!!!
(Roling Stone Magazine)

Η Ioanna Gika γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνα πατέρα, αλλά μεγάλωσε σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και βέβαια και για λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Η Ioanna Gika είναι ένα κορίτσι του κόσμου, κοσμοπολίτισσα αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένη χάρη στην οικογένειά της, ενώ ο παππούς της είχε λάβει μέρος και στη Σύσκεψη της Γενεύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ.

Το ταλέντο της στη μουσική φάνηκε από τα παιδιά της χρόνια όπου συμμετείχε και σε διάφορα μιούζικαλ όπως το West Side Story και το Guys and ladys, όπου όμως επέμενε να αλλάζει τους στίχους των τραγουδιών. Δεν είναι τυχαίο ότι απόκτησε τη δική της μπάντα, τους Io Echo μαζί με τον Leopold Ross, κατορθώνοντας με το πρώτο τους άλμπουμ Ministry of Love να τραβήξει το ενδιαφέρον της Αμερικής, και όχι μόνο.

Old Smile - Over This Wall (2015)

Η ανακάλυψη του δίσκου αυτού μοιάζει σαν το ξέθαμα ενός θησαυρού κρυμμένου στη άμμο, ανέγγιχτος, καθαρός και μαγικός...!!!

Ο Tom Herman jr. είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτόν τον μουσικό θησαυρό. Ο ίδιος κάνει τη παραγωγή, παίζει, μιξάρει και ηχογραφεί χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Old Smile. Πριν λίγο καιρό μας είχε απασχολήσει με το εξαιρετικό EP "Feeling This Pass" και τώρα έρχεται να μας μαγέψει με το τρίτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ που έχει τίτλο "Over This Wall".
Αν πρέπει να κατατάξουμε το άλμπουμ σε κάποια κατηγορία θα διαλέξουμε την "psychedelic pop" ή "lo-fi indie" με επιρροές από Tame Impala αλλά με έναν ήχο πιο "καθαρό" απαλλαγμένο από κάθε τι που θα μπορούσε να τον κάνει εμπορικό.
Ακούγοντας το "Over This Wall" θα καταλάβετε πως η τέχνη είναι κεντρικής σημασίας για το θέμα και την παραγωγή αυτού του άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει 15 κομμάτια και κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένη έκδοση 30 μόλις κασετών ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μία από αυτές τις κασέτες έχει μια μοναδική, ξεχωριστή φωτογραφία για εξώφυλλο.

Η χρήση του synth και τα απαλά κρουστά συγχωνεύονται και ανακατεύονται δημιουργώντας κάτι τόσο ρευστό και διαφανές που μοιάζει με ονειρικό πορτραίτο πάνω σε ακουαρέλα. Το "Over Τhis Wall" είναι πολύ ώριμο και συνάμα χαλαρό, μας προσεγγίζει χωρίς βιασύνη, είναι σχεδόν σαν να καθόμαστε σε διαλογισμό και κάτι μας παρασύρει μακριά, πάνω από τον τοίχο σε μια κατάσταση χωρίς βιασύνη και προορισμό.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια από το σπουδαίο αυτό άλμπουμ θα διάλεγα τα "Carried Away", "Your Conviction", "Over This Wall", "Climb" και το κορυφαίο "No Urge".


Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στη σελίδα του Old Smile στο bandcamp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)