Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

Old Smile - Over This Wall (2015)

Η ανακάλυψη του δίσκου αυτού μοιάζει σαν το ξέθαμα ενός θησαυρού κρυμμένου στη άμμο, ανέγγιχτος, καθαρός και μαγικός...!!!

Ο Tom Herman jr. είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτόν τον μουσικό θησαυρό. Ο ίδιος κάνει τη παραγωγή, παίζει, μιξάρει και ηχογραφεί χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Old Smile. Πριν λίγο καιρό μας είχε απασχολήσει με το εξαιρετικό EP "Feeling This Pass" και τώρα έρχεται να μας μαγέψει με το τρίτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ που έχει τίτλο "Over This Wall".
Αν πρέπει να κατατάξουμε το άλμπουμ σε κάποια κατηγορία θα διαλέξουμε την "psychedelic pop" ή "lo-fi indie" με επιρροές από Tame Impala αλλά με έναν ήχο πιο "καθαρό" απαλλαγμένο από κάθε τι που θα μπορούσε να τον κάνει εμπορικό.
Ακούγοντας το "Over This Wall" θα καταλάβετε πως η τέχνη είναι κεντρικής σημασίας για το θέμα και την παραγωγή αυτού του άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει 15 κομμάτια και κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένη έκδοση 30 μόλις κασετών ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μία από αυτές τις κασέτες έχει μια μοναδική, ξεχωριστή φωτογραφία για εξώφυλλο.

Η χρήση του synth και τα απαλά κρουστά συγχωνεύονται και ανακατεύονται δημιουργώντας κάτι τόσο ρευστό και διαφανές που μοιάζει με ονειρικό πορτραίτο πάνω σε ακουαρέλα. Το "Over Τhis Wall" είναι πολύ ώριμο και συνάμα χαλαρό, μας προσεγγίζει χωρίς βιασύνη, είναι σχεδόν σαν να καθόμαστε σε διαλογισμό και κάτι μας παρασύρει μακριά, πάνω από τον τοίχο σε μια κατάσταση χωρίς βιασύνη και προορισμό.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια από το σπουδαίο αυτό άλμπουμ θα διάλεγα τα "Carried Away", "Your Conviction", "Over This Wall", "Climb" και το κορυφαίο "No Urge".


Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στη σελίδα του Old Smile στο bandcamp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)