Translate this page

Editor's Choise

Λέσχη Γονεοκτόνων του Ambroche Bierce

Εικόνα
Η πρώτη metal μουσική θεατρική παράσταση...!!!

Η «Λέσχη Γονεοκτόνων», η αμφιλεγόμενη και καυστική συλλογή διηγημάτων του Ambrose Bierce (1842-1913) παρουσιάζεται δραματοποιημένη για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Ανδρέου.

Οι Okwaho, ζωντανά επί σκηνής, επενδύουν το αλλόκοτα υπέροχο κείμενο με doom sludge metal μουσική σε πρωτότυπη σύνθεση.
Ο “Bitter Bierce” ανεβαίνει στη σκηνή
O πικρός Bierce. Έτσι αποκαλούσαν τον Ambrose Bierce, πρωτοπόρο του horror fiction και του αμερικανικού weird, ο οποίος έμεινε στη λογοτεχνική ιστορία ως ένας από τους πατεράδες του ψυχολογικού θρίλερ. Γράφει ιστορίες βίαιης σάτιρας σε μια πρόζα ξηρή και με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ. Το Nothing matters του ταιριάζει γάντι.
Η παράσταση είναι μια σπονδυλωτή ανατομία της βίας. Μια cult, γκροτέσκα, βιτριολική, παρανοϊκή, αλλά στέρεα αλλόκοτη μαύρη αλληγορία για το τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο κακό (και σ…

Bjork - Vulnicura (2015)

Το νέο άλμπουμ της Bjork "Vulnicura" κυκλοφόρησε χθες στο iTunes, δύο μήνες νωρίτερα από ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Αυτό συνέβη γιατί κάποιος θεώρησε σωστό να διαθέσει το υλικό του άλμπουμ στο διαδίκτυο.
Το album είναι προσωπικό και ιδιαίτερα συναισθηματικό και αρχικά η 49χρονη ερμηνεύτρια/δημιουργός είχε τις αμφιβολίες της για την κυκλοφορία του, όμως αποφάσισε να το δώσει στον κόσμο.Η Bjork την περασμένη εβδομάδα μέσω του twitter είχε δημοσιεύσει ένα χειρόγραφο σημείωμα που αποκάλυπτε την κατά προσέγγιση ημερομηνία κυκλοφορίας, το tracklisting και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή του δίσκου. Η Ισλανδή τραγουδοποιός / παραγωγός για την δημιουργία του δίσκου συνεργάστηκε στενά με τον Βενεζουελανό παραγωγό Arca (Alejandro Ghersi), που έχει κάνει την παραγωγή σε πολλά τραγούδια του Kanye West και της FKA Twigs, και τον σκοτεινό παραγωγό της ambient, The Haxan Cloak .

Στο νέο αυτό άλμπουμ της Bjork το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του Biophilia (2011), η ίδια έχει γράψει έξι από τα τραγούδια ενώ δύο από αυτά μαζί με τον Arca και ένα με τον John Flynn. O Arca έχει επίσης κάνει τη παραγωγή μαζί της σε έξι από αυτά ενώ σε δυο την έχει αναλάβει μόνη της. Ο Haxan Cloak έχει αναλάβει την παραγωγή όπως και τα περισσότερα remix του άλμπουμ. Συμμετέχει επίσης ο Antony Hegarty των "Johnsons" στα φωνητικά του "Atom Dance". Δείτε εδώ το σημείωμα:To "Volnicura" είναι πιθανόν το πιο συναρπαστικό άλμπουμ της χρονιάς. Οι βαθιά συναισθηματικοί στίχοι του, η μελοδραματική ερμηνεία της Bjork και η σπουδαία παραγωγή θα σας σηκώσει από τα πόδια σας και θα σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο γεμάτο με αληθινά όμορφες μουσικές.
Από το "Stonemilker" που ανοίγει το άλμπουμ θα μπείτε σε μια μαγευτική, θαυμαστή περιπέτεια μέσα από τα συναισθήματα και τις αιτιολογήσεις, μια περιπέτεια που θα διαρκέσει σε όλη την ακρόαση του "Vulnicura".

Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το "Vulnicura" από εδώ, ενώ για τη κυκλοφορία σε cd και βινύλιο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Μάρτιο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)