Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Bjork - Vulnicura (2015)

Το νέο άλμπουμ της Bjork "Vulnicura" κυκλοφόρησε χθες στο iTunes, δύο μήνες νωρίτερα από ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Αυτό συνέβη γιατί κάποιος θεώρησε σωστό να διαθέσει το υλικό του άλμπουμ στο διαδίκτυο.
Το album είναι προσωπικό και ιδιαίτερα συναισθηματικό και αρχικά η 49χρονη ερμηνεύτρια/δημιουργός είχε τις αμφιβολίες της για την κυκλοφορία του, όμως αποφάσισε να το δώσει στον κόσμο.



Η Bjork την περασμένη εβδομάδα μέσω του twitter είχε δημοσιεύσει ένα χειρόγραφο σημείωμα που αποκάλυπτε την κατά προσέγγιση ημερομηνία κυκλοφορίας, το tracklisting και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή του δίσκου. Η Ισλανδή τραγουδοποιός / παραγωγός για την δημιουργία του δίσκου συνεργάστηκε στενά με τον Βενεζουελανό παραγωγό Arca (Alejandro Ghersi), που έχει κάνει την παραγωγή σε πολλά τραγούδια του Kanye West και της FKA Twigs, και τον σκοτεινό παραγωγό της ambient, The Haxan Cloak .

Στο νέο αυτό άλμπουμ της Bjork το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του Biophilia (2011), η ίδια έχει γράψει έξι από τα τραγούδια ενώ δύο από αυτά μαζί με τον Arca και ένα με τον John Flynn. O Arca έχει επίσης κάνει τη παραγωγή μαζί της σε έξι από αυτά ενώ σε δυο την έχει αναλάβει μόνη της. Ο Haxan Cloak έχει αναλάβει την παραγωγή όπως και τα περισσότερα remix του άλμπουμ. Συμμετέχει επίσης ο Antony Hegarty των "Johnsons" στα φωνητικά του "Atom Dance". Δείτε εδώ το σημείωμα:



To "Volnicura" είναι πιθανόν το πιο συναρπαστικό άλμπουμ της χρονιάς. Οι βαθιά συναισθηματικοί στίχοι του, η μελοδραματική ερμηνεία της Bjork και η σπουδαία παραγωγή θα σας σηκώσει από τα πόδια σας και θα σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο γεμάτο με αληθινά όμορφες μουσικές.
Από το "Stonemilker" που ανοίγει το άλμπουμ θα μπείτε σε μια μαγευτική, θαυμαστή περιπέτεια μέσα από τα συναισθήματα και τις αιτιολογήσεις, μια περιπέτεια που θα διαρκέσει σε όλη την ακρόαση του "Vulnicura".

Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το "Vulnicura" από εδώ, ενώ για τη κυκλοφορία σε cd και βινύλιο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Μάρτιο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)