Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Imelda May - Tribal (2014)

Η Ιρλανδή βασίλισσα του rockabilly, η Δουβλινέζα Imelda May,  μόλις κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο “Tribal” με 12 μικρής διάρκειας τραγούδια. Το άλμπουμ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο της “Mayhem” (2010) ή αν προτιμάτε από εκεί που μας άφησε ο Eddie Cochran πριν μισό αιώνα, μιας και λίγα πράγματα θα εκπλήξουν κάποιον που γνωρίζει το rock’n’roll του ’60.
Η Imelda May είναι συναρπαστική και διασκεδαστική μουσικός στα γρήγορα κομμάτια, ειδικά στο δυναμικό “Wild Woman”, αλλά και μελωδικά ικανή σε πιο αργά κομμάτια, όπως το υπέροχο “Gypsy In Me”.

"There's a wild woman living inside of me, dying to be free," μας λέει. Απελευθερώνει την άγρια γυναίκα μέσα της πατώντας σε γνωστά μουσικά μονοπάτια, με μια έκρηξη παλιού σχολικού rock’n’roll,  θορυβώδη riffs και οξύ μπάσο. Το rock’n’roll της είναι  άγριο,  ζωντανό και δυναμικό. Όταν την ακούς, είναι αδύνατο να μην παρασυρθείς  από τον ανεμοστρόβιλο των κρουστών, της κιθάρας και των φωνητικών. Τα δυο πρώτα κομμάτια του άλμπουμ, το ομώνυμο “Tribal” και το “Wild Woman” που αναφέραμε και πιο πάνω,  είναι υπόδειγμα «αγριότητας». Τα πραγματικά σπουδαία κομμάτια όμως είναι τα βραδύκαυστα “Gypsy In Me” και  “Wicked Way” με blues αποχρώσεις και το εύθραυστο “Little Pixie” που είναι εμπνευσμένο από την πρόσφατη μητρότητά της.
Εν ολίγοις, το Tribal είναι ένα θαυμάσιο άλμπουμ και η Imelda May αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ήρθε για να μείνει!




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)