Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Kishi Bashi - "Lighght" (2014)

Ο  Ιαπωνικής καταγωγής τραγουδιστής, τραγουδοποιός και multi-instrumentalist K Ishibashi, γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον αλλά πέρασε τα πρώτα του χρόνια στην ανατολική ακτή όπου ακόνισε τις ικανότητές του ως βιολονίστας περιοδεύοντας με γκρουπ σαν τους Sondre Lerche, Regina Spektor, και αργότερα τους Of Montreal. Το 2003 ίδρυσε στο Μπρούκλιν το indie pop σχήμα Jupiter One και κυκλοφόρησε μαζί τους δύο EPs και δύο full-length άλμπουμ.
Ο Ishibashi ξεκίνησε σόλο καριέρα το 2011 υιοθετώντας το ψευδώνυμο "Kishi Bashi"  και αφού άνοιξε συναυλίες των Lerche, Alexi Murdoch, και Of Montreal, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ τον Απρίλιο του 2012 με τίτλο "151a" στην Joyful Noise Recordings. Ο τίτλος προέρχεται από τον Ιαπωνικό όρο, " 一期一会(いちごいちえ)" που προφέρεται με τον ίδιο τρόπο όπως το 151a και σημαίνει "once in a lifetime" δηλαδή, "μια φορά στη ζωή". Το άλμπουμ αυτό έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, η μουσική του Kishi Bashi βασίζεται στο βιολί που στα χέρια του παίρνει φωτιά, οι στίχοι είναι πολύ συναισθηματικοί. Δείγμα από το πρώτο αυτό άλμπουμ του είναι το τραγούδι "Manchester" που ακολουθεί.


Το δεύτερο άλμπουμ του Kishi Bashi πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου και πάλι από την Joyful Noise Recordings και θα έχει το τίτλο "Lighght".
Ο τίτλος προέρχεται από το ποίημα του μινιμαλιστή ποιητή Aram Saroyan και όπως εξηγεί ο Kishi Bashi, "Η κατάφωρη επίθεση του ποιήματος στη κλασική λογοτεχνική φόρμα είναι ελκυστική για μένα". Και συνεχίζει: "Αν και έχω σπουδάσει κλασική σύνθεση, προτιμώ να ακολουθώ ένα αντισυμβατικό δρόμο όταν πρόκειται για τη δημιουργία και τη σκέψη πάνω στη μουσική".
Το βιολί παραμένει και εδώ πρωταρχικό όργανο αλλά ο Kishi Bashi έχει επεκταθεί και σε άλλα όργανα, τα τραγούδια παίρνουν μια μορφή avant-pop ενώ υπάρχουν και ανατολικοί χρωματισμοί σε κάποιες απαλές μπαλάντες. Ο καλλιτέχνης σε αρκετά κομμάτια αυτοσχεδιάζει θυμίζοντας Philip Glass και αρκετές είναι οι στιγμές που φλερτάρει με 70'ς prog (ELO η Yes).
Το υπέροχο εξώφυλλο είναι μια δημιουργία της Susan Pelham.
Από το άλμπουμ αυτό, προς το παρόν, διατίθεται μόνο ένα κομμάτι, είναι το "Philosophize In It! Chemicalize With It!", το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν λίγους μήνες στο ομότιτλο EP και σας το παρουσιάζω μαζί με τους στίχους.




Lyrics
And if you fly into the sky 
and if your body is a penny and dime 
ready to throw it in a fountain of my many monies 
and if you push it I will take you offline 
Philosophize in it! Chemicalize with it! 
I fell in love with you the only way I know 
I went for many miles until I couldn't go 
concerned but anyways, I didn't even know about you and me 

I made a guess about your craziness and no, 
I didn't even think about how many boys you've been with before 
concerned but anyways I love everything about you 

And if your body is a penny and dime 
ready to throw it in a fountain of my many monies 
and if you push it I will take you offline 
Philosophize in it! Chemicalize with it! 

Picture our wedding it'd be summer sour and summer sweet 
we'd paint the ceiling red, we'd go to the Greek and straight to the street 
concerned but never bleak 
we'd find the day about you and me 

and with our eyes we shall see 
between you and me 
who's crazier for the other one? 
it's me... it's you... it's me… no, it's you... 

And if you fly into the sky 
and if you push it I will take you offline 

And if your body is a penny and dime 
ready to throw it in a fountain of my many monies 
and if you push it I will take you offline 
Philosophize in it! Chemicalize with it!

Περισσότερα για το άλμπουμ "Lighght" του Kishi Bashi θα βρείτε στο link που ακολουθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)