Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Rick Miller - Heart Of Darkness (2014)

Πέντε τραγούδια που μιλάνε για  Κάστρα και Ιππότες ορκισμένους στη "Κυρα" τους μέχρι το θάνατο, πλαισιωμένα με απίστευτη progressive psychedelic rock μουσική όπως αυτή που μάθαμε εμείς οι παλαιότεροι να ακούμε από τους Pink Floyd, τους Genesis και τους Moody Blues. Αυτό είναι το νέο cd, με τίτλο "Heart Of Darkness", του Καναδού, από το Lakefield του Ontario, Rick Miller και ότι καλύτερο για να ξεκινήσουμε τις παρουσιάσεις καινούριων άλμπουμ για το 2014.
Ο συνθέτης και multi-instrumentalist, Rick Miller ξεκίνησε να δισκογραφεί το 1983 με το new age album "Starsong", ακολούθησαν κάποια ακόμα album και EP όσο καιρό ο Miller εργαζόταν στα Sound Design Studiοs του Τορόντο. Αυτό διήρκεσε μέχρι τα τέλη του 90 και τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική που τον αντιπροσωπεύει πραγματικά, την ατμοσφαιρική Progressive Rock.
Κυκλοφόρησε έτσι τέσσερα album: The One (2003), Dreamtigers (2004), The End of Days (2006) και Angel of My Soul (2008). Οι προσπάθειες αυτές έδωσαν στον Miller μια καλή φήμη , και το 2009 υπέγραψε με την καναδική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία Unicorn Records και κυκλοφόρησε το "Falling Through Rainbows" (2009). Ακολούθησαν το πειραματικό "In the Shadows" (2011) με στοιχεία jazz και metal, το "Dark Dreams" (2012) και το "Immortal Remains" (2013), όλα από την Prognosis Records.
Η μουσική σε όλο το άλμπουμ είναι μαλακή, σκοτεινή και μελαγχολική χωρίς εξάρσεις αλλά όχι υποτονική, το δέσιμο του Τσέλο και του Φλάουτου με τις κιθάρες είναι υποδειγματικό.
Θεωρώ πως το "Heart Of Darkness" βρίσκει τον Miller στην κορυφαία δημιουργική του περίοδο ως τώρα, το Blood Of The Rose είναι ένα επικό κομμάτι που μοιάζει να έρχεται σαν συνέχεια του "Power and The Passion" των Eloy... υπερβολή; δεν νομίζω, ακούστε το και μάλλον θα με δικαιώσετε...!!!
Ο Rick Miller έγραψε στίχους και μουσική σε όλα τα κομμάτια, σχεδίασε ο ίδιος το εξώφυλλο του άλμπουμ, ενώ έπαιξε και ηχογράφησε όλα τα όργανα έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των:

Kane Miller: Acoustic guitar and violin 
Sarah Young: Flute 
Mateusz Swoboda: Cello 
Barry Haggarty: Stratocaster guitar 
Will: Drums and Percussion 
Ruth Archer: Lyrics on Blood Of The Rose


Lyrics

Noble knight, a champion,
Upon the finest steed.
Golden sword and burnished shield,
Before this king I kneeled.

Sworn to serve my allegiance,
My ladies sword, her colours I wear.
Loyal to the end.

Deep, dark night you are haunting me,
A thousand years have passed,
And still I’m not free.
I long to see the golden dawn.
The blood of the Rose,
Is all that’s left in my heart.

Stammering and staring,
It was their last hour.
A madness of farewells.
A man had given all other bliss
And all his worldly worth for this.
To waste his whole heart in one kiss.
Upon her perfect lips.

A blood red tear in the raven’s eye.
The grandeur lost to grey.
Castle walls come crashing down,
Lost to those who betray.
I’ve lost the heart of my lady,
Shattered blade, you can’t save me.
Gone for eternity.

Deep, dark night you are haunting me,
A thousand years have passed,
And still I’m not free.
I long to see the golden dawn.
The blood of the Rose,
Is all that’s left in my heart.

Περισσότερα για τον Rick Miller και το "Heart Of Darkness" στο link που ακολουθεί.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)