Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

The Liberators - Power Struggle (2013)


"Powerful and inspiring. These are the kinds of albums you want in your glove box when you need to do something serious."

Το "Power Struggle" είναι το δεύτερο άλμπουμ των The Liberators μετά το ομότιτλο που κυκλοφόρησε το 2011 και είχε την υπογραφή του frontman των Antibalas, Amayo.
Πρόκειται για μια συναρπαστική afro-funk-jazz μπάντα 10 μουσικών από το Σίδνεϊ, που με τον ήχο της οδηγεί την Αυστραλιανή afrobeat αναζωπύρωση.
Η εγγραφή (no-nonsense, no-overdub fashion) έχει γίνει κατευθείαν στη ταινία δίνοντας μας έτσι την καταπληκτική ατμόσφαιρα των live τους, εκεί που συχνά έχουν εμφανιστεί μαζί με τους Mulatu Astake και Craig Charles. Το άλμπουμ περιλαμβάνει οχτώ σπουδαία τραγούδια που αξίζει να τροφοδοτήσουν κάθε επανάσταση.

Το άλμπουμ ανοίγει με το “Cairo Uprising”, ένα χαρακτηριστικό single που μελωδικά παίζει μεταξύ εξωτικού και τρομακτικού αλλά σίγουρα απλώνεται σε όλο το κομμάτι μια ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Κλασική funk ανακατεύεται αριστοτεχνικά με μια παραγωγή και ενορχήστρωση βασισμένη σε jazz, σχεδόν κάθε όργανο έχει τη ευκαιρία να λάμψει.
Το "Soul Dive" δεν είναι διαφορετικό, είναι ένα δυνατό κομμάτι με εξαιρετικό riff που μοιάζει να γράφτηκε πριν από έξι δεκαετίες, κάτι που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί.
Το "Dark River" είναι χτισμένο γύρω από funky, το μπάσο πρωταγωνιστεί και το τραγούδι ρέει χαοτικά με τους μουσικούς να εναλλάσσονται στον έλεγχο του ενώ αντίθετα στο "Power Struggle" που έδωσε και το τίτλο στο δίσκο, οι μελωδίες τραβάνε σε αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, εμένα πάντως κάπου εδώ μου θύμισαν τους δικούς μας Mode Plagal.
Στο πολύ όμορφο funky-soul, "Water Somewhere" συμμετέχει στα φωνητικά η Roxie Ray με την οποία έχουν συνεργαστεί και στη πρώτη τους δουλεία.
Όλο το σκηνικό γύρω από το οποίο είναι χτισμένος ο δίσκος βγάζει μια ραδιουργία, υπάρχει μια ηλεκτρική ενέργεια σε αυτά τα κομμάτια, το "Dos Caras" για παράδειγμα είναι ένα ταιριαστό σκηνικό σε ότι αποτρόπαιο έχετε σχεδιάσει.


Το άλμπουμ είναι εξαιρετικό σε σύνθεση και εκτέλεση, πνευστά, κιθάρες,πλήκτρα και τύμπανα, είναι όλα εδώ σε ένα πανέμορφο μείγμα από funk, soul και afrobeat. Κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου από την Recordkicks και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο link που ακολουθεί.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)