Translate this page

Editor's Choise

JACART - "Θέλω να Ταξιδέψω" (2021)

Εικόνα
...όταν η παράδοση ανταμώνει με τη ροκ...    Οι jacart κυκλοφορούν το παρθενικό τους τραγούδι με τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Οι jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος. Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ.   Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είνα

I Am Your Autopilot - The Stillness of the Sea (2013)

Οι I Am Your Autopilot είναι ένα Βρετανικό ντουέτο της Electronica από το Manchester. Αποτελείται από τους Jonny Lexus και Joel Nally οι οποίοι συνεργάζονται στενά και με τον Fredo Viola, έναν επίσης Βρετανό multimedia artist και μουσικό που εδώ και χρόνια κατοικεί μόνιμα και κάνει καριέρα στην Αμερική. Η μουσική τους είναι ακουστική electronica, κινηματογραφική, σπαρακτική με δυνατές φωνητικές αρμονίες και μπορούμε να διακρίνουμε σε αυτή επιρροές από Simon & Garfunkel, Laurie Anderson και Air μέχρι Grizzly Bear.

Στις 11 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "The Stillness of the Sea" από την Airside Recordings. 'Αποτελείται από 13 κομμάτια και εδώ θα βρούμε τους I Am Your Autopilot στο δημιουργικό τους αποκορύφωμα μουσικά αλλά και στη γνώση τους για τη τεχνολογία. Το άλμπουμ είναι μια συλλογή από σχολαστικά δημιουργημένα τραγούδια που συνδυάζουν άριστα soulful ηλεκτρονικά, χορωδιακά φωνητικά, ορχηστρικές υφές, κοφτές ακουστικές κιθάρες και αναλογικά synths.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια διασκευή στο ελάχιστα γνωστό Space-rock classic, "Little Neutrino" από την 70'ς μπάντα Klaatu, που είναι ίσως πιο γνωστοί για το κομμάτι “Calling Occupants of Interplanetary Craft” που έγινε hit το 1977 από τους The Carpenters.
Επίσης ξεχώρισα μετά από τις πρώτες ακροάσεις, το ομότιτλο "The Stillness of the Sea" και τα "Stars", "When Sunday Comes" και "Deep Water Horizon".
Σε γενικές γραμμές το νέο άλμπουμ των I Am Your Autopilot, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους, ένας αυτόματος πιλότος για όμορφα μουσικά ταξίδια, ένα soundtrack για να συντροφέψει τις χειμωνιάτικες βραδιές μας.


Περισσότερα για το "The Stillness of the Sea" των I Am Your Autopilot θα βρείτε στο λινκ που ακολουθεί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)