Translate this page

Editor's Choise

Φοίβος Δεληβοριάς - Anime (2022)

Εικόνα
  Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ

I Am Your Autopilot - The Stillness of the Sea (2013)

Οι I Am Your Autopilot είναι ένα Βρετανικό ντουέτο της Electronica από το Manchester. Αποτελείται από τους Jonny Lexus και Joel Nally οι οποίοι συνεργάζονται στενά και με τον Fredo Viola, έναν επίσης Βρετανό multimedia artist και μουσικό που εδώ και χρόνια κατοικεί μόνιμα και κάνει καριέρα στην Αμερική. Η μουσική τους είναι ακουστική electronica, κινηματογραφική, σπαρακτική με δυνατές φωνητικές αρμονίες και μπορούμε να διακρίνουμε σε αυτή επιρροές από Simon & Garfunkel, Laurie Anderson και Air μέχρι Grizzly Bear.

Στις 11 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "The Stillness of the Sea" από την Airside Recordings. 'Αποτελείται από 13 κομμάτια και εδώ θα βρούμε τους I Am Your Autopilot στο δημιουργικό τους αποκορύφωμα μουσικά αλλά και στη γνώση τους για τη τεχνολογία. Το άλμπουμ είναι μια συλλογή από σχολαστικά δημιουργημένα τραγούδια που συνδυάζουν άριστα soulful ηλεκτρονικά, χορωδιακά φωνητικά, ορχηστρικές υφές, κοφτές ακουστικές κιθάρες και αναλογικά synths.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια διασκευή στο ελάχιστα γνωστό Space-rock classic, "Little Neutrino" από την 70'ς μπάντα Klaatu, που είναι ίσως πιο γνωστοί για το κομμάτι “Calling Occupants of Interplanetary Craft” που έγινε hit το 1977 από τους The Carpenters.
Επίσης ξεχώρισα μετά από τις πρώτες ακροάσεις, το ομότιτλο "The Stillness of the Sea" και τα "Stars", "When Sunday Comes" και "Deep Water Horizon".
Σε γενικές γραμμές το νέο άλμπουμ των I Am Your Autopilot, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους, ένας αυτόματος πιλότος για όμορφα μουσικά ταξίδια, ένα soundtrack για να συντροφέψει τις χειμωνιάτικες βραδιές μας.


Περισσότερα για το "The Stillness of the Sea" των I Am Your Autopilot θα βρείτε στο λινκ που ακολουθεί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)