Translate this page

Editor's Choise

Still Corners - Slow Air (2018)

Εικόνα
...back to shoegaze sound...!!!

Οι Still Corners είναι ένα essential synth και dream pop duo  που δημιουργήθηκε το 2008 στο Λονδίνο και αποτελείται από την Tessa Murray (φωνητικά) και τον Greg Hughes (παραγωγός και multi-instrumentalist). Από το 2008 προστέθηκαν στο σχήμα οι Leon Dufficy (κιθάρα) και Luke Jarvis (μπάσο) για τις ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ. Αργότερα και συγκεκριμένα το 2013 προστέθηκε στο ζωντανό σχήμα και ο Jack Gooderman στα τύμπανα.
Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο απο το ποίημα "New Hamshire" του Robert Frost, εκεί ο Greg διάβασε τη φράση "still corners" που αιχμαλώτισε το πνεύμα της μουσικής τους πολύ όμορφα.

Άρχισαν να ηχογραφούν το 2007, κυκλοφορώντας το EP "Remember Pepper" και αργότερα το 2010, κάποια singles, όπως το 7ιντσο "Do not Fall In Love / Wish", το "Great Pop Supplement" και το "Haunting Endless Summer" δείχνοντας τη μοναδική ικανότητα τους να δημιουργούν ηχητικά διαμαντάκια, όπου αποκρυστα…

J.J. Cale (1938-2013)



Αμερικανός τραγουδοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στους μουσικούς και στους ψαγμένους ροκάδες της δεκαετίας του '70. Θεωρείται από τους σκαπανείς του «Ήχου της Τάλσα» (Τulsa Sound), ενός υποείδους της ροκ μουσικής, που συνδυάζει το μπλουζ, το ροκαμπίλι, την κάντρι και την τζαζ. Μεγάλες του επιτυχίες τα τραγούδια After Midnight και Cocaine, που έκανε γνωστά ο Έρικ Κλάπτον.
Ο Τζον Γουέλντον Κέιλ (John Weldon Cale), γνωστός ως Τζέι Τζέι Κέιλ (JJ Cale), γεννήθηκε στην Πόλη της Οκλαχόμα στις 5 Δεκεμβρίου 1938. Μεγάλωσε στην Τάλσα της Οκλαχόμα και αποφοίτησε από το τοπικό Λύκειο το 1956. Οι μουσικές του ανησυχίες τον οδήγησαν στο Λος Άντζελες, όπου αρχικά δούλεψε ως ηχολήπτης. Η αποτυχία του να καθιερωθεί ως μουσικός τον οδήγησε πίσω στην Τάλσα, όπου για μία δεκαετία τα ίχνη του χάνονται. Το 1966 τον βρίσκουμε μέλος των Leathercoated Minds. Το συγκρότημα ηχογραφεί ένα δίσκο με τίτλο A Trip down the Sunset Strip, που περιέχει διασκευές γνωστών ψυχεδελικών τραγουδιών.
Το 1970 γίνεται γνωστός, όταν ο Έρικ Κλάπτον ηχογραφεί το τραγούδι του After Midnight, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στα τέλη της ίδιας χρονιάς. «Ένιωσα υπέροχα γιατί έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα. Ήμουν άφραγκος εκείνη την περίοδο και δεν είχα να φάω. Και δεν ήμουν νέος. Είχα ξεπεράσει τα τριάντα» είπε σε μία συνέντευξή του. Την ίδια εποχή άλλαξε το όνομά του σε JJ Cale, για να ξεχωρίζει από τον συνονόματό του Τζον Κέιλ των Velvet Underground.
To 1972 o Κέιλ κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Naturally και αμέσως αποσπά την προσοχή των μουσικόφιλων για τον ξεχωριστό χαλαρό ήχο του, που συνδυάζει το μπλουζ, τη φολκ και την τζαζ, τα ρέοντα κιθαριστικά σόλο και τα λακωνικά φωνητικά, αλλά και για την υιοθέτηση προηγμένων τεχνικών ηχογράφησης. Η μεγαλύτερη προσωπική του επιτυχία από το πρώτο του άλμπουμ είναι το τραγούδι Crazy Mama, που έφθασε στο Νο22 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.
Μέχρι το 2009 κυκλοφόρησε άλλα 13 άλμπουμ, πάντα στο ίδιο μοτίβο, που τον έκανε γνωστό. Το 2006 συνεργάστηκε με τον Έρικ Κλάπτον στο άλμπουμ The Road to Escondido, το οποίο τιμήθηκε με  Γκράμι την επόμενη χρονιά.
Πολλά από τα τραγούδια του έγιναν επιτυχίες από άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα: The Band (Crazy Mama), Τζεφ Μπεκ (Magnolia), Τζόνι Κας (Call Me The Breeze), Έρικ Κλάπτον (After Midnight, Cocaine), ΜπομπΝτίλαν (Cocaine), Γουάιλον Τζένιγκς (Clyde), Kansas (Bringing It Back), Lynyrd Skynyrd (Bringing It Back, Call Me The Breeze, Same Old Blues), Tom Petty & The Heartbreakers (Thirteen Days, Call Me The Breeze, I'd Like to Love You, Baby), Τζόνι Ρίβερς (Crazy Mama, Don't Go To Strangers), Santana (Sensitive Kind), Captain Beefheart (Same Old Blues) και Ράντι Κρόφορντ (Cajun Moon).
Ο Τζέι Τζέι Κέιλ, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή, έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου 2013, σε νοσοκομείο της πόλης Λα Χόγια της Καλιφόρνιας.


Προσωπική Δισκογραφία

    Naturally (1972)
    Really (1973)
    Okie (1974)
    Troubadour (1976)
    5 (1979)
    Shades (1981)
    Grasshopper (1982)
    #8 (1983)
    Travel Log (1990)
    Number 10 (1992)
    Closer to You (1994)
    Guitar Man (1996)
    Live (2001)
    To Tulsa and Back (2004)
    Roll On (2009)

 SENSITIVE KIND


DON'T CRY SISTER


COCAINE



Σχόλια

  1. In my humble opinion JJ Cale is a very underestimated artist, not to mention that his "Cocaine" version is the best.
    Is it because of the originallity? Perhaps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LP - Lost On You (2016)

Γεωργία Νταγάκη

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)