Τι να ‘ναι αυτό που κρύβεται πίσω από μία μόνο λέξη; Το "Αnime" είναι το 8ο κατά σειράν studio album του Φοίβου Δεληβοριά. Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του. Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση. Πέραν της στενής καλλιτεχνικής οικογένειας του Φοίβου (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη, συμμετ
Τους The Flaming Lips, θα τους λατρεψεις η θα τους απορριψεις εξ αρχης! Το συγκροτημα απο την Οκλαχομα εδω και 30 χρονια εχει καταπιαστει με οτιδηποτε περιεργο project υπαρχει. Ο ηχος τους περιλαμβανει πλουσια πολυεπιπεδα ψυχεδελικα στοιχεια, ενω οι στιχοι σε παραπεμπουν στο Space Rock με τιτλους οπως "What Is the Light? (μια αδοκιμη υποθεση που υποδηλωνει οτι η χημικη ουσια [στον εγκεφαλο μας] με την οποια ειμαστε σε θεση να βιωσουμε το αισθημα του να είσαι ερωτευμενος ειναι η ιδια χημικη ουσια που προκαλεσε το "Big Bang")". Αισθηση κανουν επισης oι περιτεχνες εμφανισεις τους που διαθετουν κοστουμια, μπαλονια, μαριονετες, προβολες βιντεο, συνθετες φωτεινες διαμορφωσεις στο χωρο, γιγαντιαια χερια, μεγαλες ποσοτητες κονφετι και αλλα.
Το 2002, το περιοδικο Q χαρακτηρισε τους The Flaming Lips σαν ενα απο τα «50 Bands για να δείτε πριν πεθάνετε».
Μετα απο 4 χρονια κυκλοφορει σε 2 μερες (16 Απριλιου) το νεο τους αλμπουμ με τιτλο "The Terror".
Ηδη διατειθετε ολοκληρο για steaming μεσω του NPR.org . Συμφωνα με την ιστοσελιδα τους, το αλμπουμ αποτελειται απο "εννεα πρωτοτυπες συνθεσεις, που αντικατοπτριζουν ενα σκοτεινοτερο φασμα του συγκροτηματος απ' ο,τι οι προηγουμενες δουλειες, ενω στιχουργικα υπαρχει μια πιο εσωστρεφης προοπτικη, αλλα τελικα, ισως και να μη συμβαινει τιποτα απο τα παραπανω. Ειναι στην κριση του ακροατη, να αποφασισει τι σημαινει ο δισκος για εκεινον".
Μετα την πρωτη ακροαση του "The Terror" και τη προσγειωση μου πισω στη Γη, μπορω να πω πως αισθανθηκα οτι ακουσα ισως το πιο ολοκληρωμενο -με αρτια δεμενα μεταξυ τους κομματια- αλμπουμ εδω και πολυ καιρο...
Η Γεωργία Νταγάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικής λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής. Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο. Έπειτα από πολλές και αξιόλογες συνεργασίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ο Αντώνης Μίτζελος, ο Γιώργος Ανδρέου και πολλοί άλλοι, δημιούργησε την δική της ηλεκτρική και ακουστική μπάντα η και μόνο μ’ ένα πιάνο, παίζοντας σε όλη την Έλλάδα, σε μαγαζιά και σε καλοκαιρινές συναυλίες.
...let's raise a glass or two, to all the things I've lost on you ...!!! Η όψη της αρχικά σε ξεγελά καθώς με την πρώτη ματιά μοιάζει με 25χρονο αγόρι. Έχει κοντά σγουρά μαλλιά, είναι μικροκαμωμένη και νευρική. Η φωνή της όμως προδίδει αμέσως την ταυτότητα της. Πρόκειται για την 34χρονη Laura Pergolizzi, που έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομά της, LP. Η LP γεννήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης και μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 2010.
Οι Άλφα Πέντε ξεκίνησαν ως το project δυο νέων Ελλήνων μουσικών, του Σταύρου (Ohmer) και του Σπύρου (Ναυαγός). Η μουσική τους είναι χιπ χοπ με ελληνικό στίχο και σίγουρα δεν είναι από τα ονόματα εκείνα που είναι πολύ γνωστά στο κοινό. Πήραν το όνομά τους από Το «Α», το οποίο είναι από τη λέξη άρθρο, που είναι το άρθρο 5 του συντάγματος, και λέει ότι «στην ελληνική επικράτεια όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, καταγωγή, θρησκευτικά πιστεύω, κοινωνικό στάτους, κλπ.».
Οι The National Fanfare of Kadebostany είναι... η ορχήστρα της Δημοκρατίας της Kadebostany. Genre: idm / electronica / noise / balkan / experimental / instrumental / πιάνο, τσέλο, ακορντεόν, μπάντζο, σαξόφονο, βιολί, φαγκότο... (ενίοτε ανατολίτικο, ενίοτε πομπώδες και εμβατηριακό, ενίοτε ακατάληπτος θόρυβος) Στην πραγματικότητα πρόκειται για το project του Ελβετού παραγωγού Kadebostan, σε συνεργασία με τους Rational Diet, ένα "ensemble ακουστικής μουσικής δωματίου", με έδρα του το Minsk της Λευκορωσίας.
Ένα υπέροχο, σπάνιο τραγούδι από τον Adrian John Loveridge . Κυκλ o φόρησε το 1981 στο επίσης δυσεύρετο άλπουμ του με τίτλο “ Square One ”. Ελάχιστες πληροφορίες μπόρεσα να βρω για αυτόν τον καλλιτέχνη, μόνο ότι γενήθηκε στο Lyme Regis της Αγγλίας γύρω στο 1950 και ζούσε στη Νέα Υόρκη το διάστημα που ηχογράφησε το album . Κάποιος από τη γενέτειρά του ενημέρωσε μέσω ενός σχολίου του στο youtube , ότι ο Loveridge απεβίωσε προ δεκαετίας. Το ίδιο άτομο ανέφερε ότι ο Loveridge είχε γράψει πολύ υλικό, αλλά η μόνη πραγματική του επιτυχία ήταν όταν έγραψε δυο τραγούδια για ένα άλμπουμ της Laura Branigan . Τέλος αναφέρω ότι το πρωτότυπο τραγούδι γράφτηκε το 1979 από ένα συγκρότημα ονόματι Thieves , για το οποίο επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία. Lyrics: 400 dragons it's gonna be rough six million soldiers of fortune I'd fight them all for a night in your love... 400 dragons and if that ain't enough send ten million Venus invaders I'd
Χθες και με καθυστερηση αρκετων μηνων ειναι η αληθεια, ειδα την ταινια του Ακι Καουρισμακι, Le Havre. Πολυ καλη ταινια, αλλα η χαρα ηταν διπλη γιατι ανακαλυψα ενα κομματι-διαμαντι απο το 1965. Το κομματι ειναι απο τους The Renegades και λεγεται Matelot, που σημαινει ναυτης χαμηλης βαθμιδας.
H Ikira Baru είναι μια κολομβιανή τραγουδίστρια. Είναι από την Μπαρανκίγια, στην Καραϊβική ακτή της Κολομβίας - την ίδια πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Shakira. Οι άνθρωποι στην Μπαρανκίγια είναι φιλόξενοι, αγαπούν τη διασκέδαση και τη μόδα και είναι μεγάλοι λάτρεις της μουσικής. Αυτή η ατμόσφαιρα άφησε το στίγμα στην Ikira από νωρίς στη ζωή της. Άρχισε να παίρνει μαθήματα τραγουδιού στην ηλικία των 5. Είχε διάφορους δασκάλους στο τραγούδι στην Κολομβία, την Αργεντινή και την Αυστραλία.
Ο «Σταυρός του Νότου» ξεκίνησε με τις χειρότερες προοπτικές για τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη αίσθηση στο κοινό μετά τη μεταπολίτευση με τους πρώτους του δίσκους (όπως τα «Τραγούδια της λευτεριάς» [1978] και η «Μουσική πράξη στον Μπέρτολτ Μπρέχτ» [1978]) και είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τη δουλειά του.
Οι Madrugada ήταν ένα Νορβηγικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην πόλη Stokmarknes το 1992. Το συγκρότημα αρχικά αποτελούνταν από τα μέλη Σίβερτ Χόιεμ (φωνητικά), Ρόμπερτ Μπούρας (κιθάρα) και Frode Jacobsen (μπάσο). Οι Madrugada ήταν γνωστοί για τον χαρακτηριστικό νωχελικό και ελαφρά μελαγχολικό τους ήχο.
...a solo project from Peter Holmstrom, guitarist for The Dandy Warhols...!!! Pete International Airport είναι το πνευματικό παιδί του Peter G. Holmström. Το όνομα αυτό δανείζεται από έναν τίτλο τραγουδιού από την άλλη μπάντα του, τους The Dandy Warhols. Το νέο άλμπουμ του Pete International Airport, "Safer With The Wolves" είναι ένα σχολαστικά δημιουργημένο ψυχεδελικό ταξίδι μιας ροκ ψυχής στη σκοτεινή καρδιά της ηλεκτρονικα. Στα 11 κομμάτια του άλμπουμ ακούγονται οι φωνές τραγουδιστών από συγκροτήματα όπως The Black Angels, Daydream Machine, Black Rebel Motorcycle Club, Dark Horses και Hopewell. Το άλμπουμ διατίθεται για αγορά σε ψηφιακή μορφή στο bandcamp ενώ έχει κυκλοφορήσει σε διαφανείς κασέτες πορτοκαλί / κόκκινου χρώματος σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό μόλις 50 αντιγράφων. Περισσότερα για το άλμπουμ "Safer With The Wolves", στο link που ακολουθει: Safer With The Wolves by Pete International Airport
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου