Translate this page

Editor's Choise

Maud the moth + trajedesaliva - Bordando el manto terrestre (2023)

Εικόνα
 ...ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo... Το dark ambient project, trajedesaliva (Mon Ninguén & unavena) από τη Γαλικία της Ισπανίας, συνεργάζεται με τον γεννημένο στη Μαδρίτη τραγουδιστή και πιανίστα Maud the Moth (Amaya López-Carromero) για να δημιουργήσει ένα soundtrack για το έργο του Remedios Varo.   Το soundtrack έχει το τίτλο "Bordando el manto terrestre" (Κεντώντας τον μανδύα της Γης) και είναι ένα μουσικό ταξίδι dark ambient/drone/gothic synth με μια πινελιά νεοκλασικού και αιθέριου και περιστρέφεται γύρω από τον φανταστικό, ονειρικό κόσμο του σουρεαλιστή ζωγράφου Remedios Varo, ενός ζωγράφου που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1908 και έζησε εξόριστος στο Μεξικό μέχρι τον θάνατό του το 1963. Χρησιμοποιώντας αναλογικά συνθεσάιζερ, ένα οπλοστάσιο ακουστικών οργάνων και πολύπλευρων φωνών, οι μουσικοί των δύο αyτών project φέρνουν αντίστοιχες ιδιοσυγκρασίες στην παλέτα, δημιουργώντας ένα soundtrack γεμάτο συμβ

Julie London (1926-2000)




Η Julie London ηταν Αμερικανιδα ηθοποιος και τραγουδιστρια, γνωστη για τη χαρακτηριστικη, λεπτη και αισθησιακη φωνη της και τη νωχελικη της συμπεριφορα. Στη διαρκεια της  καριερας της, τις δεκαετιες του '50 και '60, κυκλοφορησε 32 αλμπουμς κυριως jazz, με σημαντικοτερο τραγουδι το "Cry Me A River" που κυκλοφορησε το 1955.
Η 35-ετη καριερα της ξεκινησε το 1944 με μικρους ρολους σε κινηματογραφικες ταινιες, η ομορφια της ομως και το sex appeal που διεθετε την οδηγησαν γρηγορα στο να γινει κορυφαια ηθοποιος και pin-up girl. Κορυφαιες στιγμες της καριερας της ως ηθοποιου ηταν στις ταινιες "Man in the West" (1958) διπλα στον Gary Cooper και "The Wonderful Country" (1959) μαζι με τον Robert Mitchum. Αργοτερα συνεχισε την καριερα της ηθοποιου, που ειχε αφησει για χαρη του τραγουδιου, με τη συμμετοχη της στη τηλεοπτικη σειρα (Ιατρικο Δραμα) "Emergency!" (1972-1979) διπλα στον συζυγο της στην πραγματικη ζωη, Bobby Troup και παραγωγο τον πρωην συζυγο της Jack Webb. Στη σειρα αυτη επαιξε το γυναικειο πρωταγωνιστικο ρολο της νοσοκομας Dixie McCall, με μαγαλυ επιτυχια, κατι που την εκανε ερυτερα γνωστη.

Τα Πρωτα Χρονια

Η Julie London γεννηθηκε στη Santa Fe της California το 1926 και το πραγματικο της ονομα ηταν Gayle Peck. Οταν ηταν 3 ετων η οικογενεια της μετακομισε στο San Bernardino της California, ωπου η Julie εκανε το ντεμπουτο της τραγουδωντας επαγγελματικα στο δημοσιο ραδιοφωνικο σταθμο. Το 1941 στα 14 της, η οικογενεια μετακομισε στο Hollywood και μετα απο λιγο αρχισε να εμφανιζεται σε ταινιες. Αποφοιτησε απο τη σχολη Hollywood Professional το 1945.

Γαμοι

Το 1947 παντρευτηκε τον ηθοποιο Jack Webb, τους συνεδεσε η μεγαλη τους αγαπη για την jazz. Απεκτησαν δυο κορες, την Stacy και τη Lisa. Χωρησαν το 1954, η κορη τους Stacy Webb σκοτωθυηκε σε τραχαιο ατυχημα το 1996. Το 1959 παντρευτηκε τον jazz μουσικο και συνθετη Bobby Troup και παρεμειναν παντρεμενοι μεχρι το θανατο του το 1999. Ειχαν μια κορη, την Kelly Troup, η οποια πεθανε το 2002 και δυο διδυμους γιους, τον Jody και τον Troup. O Jody πεθανε το 2010.

Καριερα

Η Julie London ξεκινησε να τραγουδαει με το ονομα Gayle Peck σαν εφηβη πριν ακομα αρχισει να παιζει σε ταινιες. Δουλευε σαν χειριστρια  ανελκυστηρα οταν την ανακαλυψε η πρακτορας μοντελων Sue Carol. Ωστοσο στα πρωτα χρονια της σαν ηθοποιος δεν επαιξε ρολους στους οποιους τραγουδουσε. Η καριερα της σαν τραγουδιστρια ξεκινησε το 1955 με μια ζωντανη εμφανιση στο Club 881 του Los Angeles. ΟΙ πρωτες της ηχογραφησεις εγιναν στην εταιρεια Bethlehem Records.
Το πιο διασημο τραγουδι της, το "Cry Me A River" γραφτηκε το 1955 απο τον συμμαθητη της Arthur Hamilton και μεχρι το τελος της ιδιας χρονιας ειχε ηδη πουλησει ενα εκατομμυριο αντιτυπα.
Το τραγουδι αυτο ακουστηκε στις ταινιες "The Girl Can't Help It" (1956), "Passion of Mind" (2000) και "V for Vendetta" (2006).

Αν και εχει μεινει στην ιστορια γνωστη περισσοτερο σαν τραγουδιστρα, εχει κανει περισσοτερες απο 20 ταινιες με σπουδαιοτερη το "Man of the West" (1958) με πρωταγωνιστη τον Gary Cooper.

Εκτος απο το "Emergency!" εχει εμφανιστει σε πολλες ακομα τηλεοπτικες σειρες με πιο γνωστες το  Rawhide (1960) και The Big Valley (1968).

Τελευταια Χρονια

Η Julie London υπεστη εγκεφαλικο επεισοδιο το 1995 και ηταν σε κακη κατασταση μεχρι το θανατο της στις 18 Οκτωβριου 2000 στο Encino της California σε ηλικια 74 ετων
Το αστέρι της στον Walk of Fame του Hollywood βρίσκεται στο 7000 Hollywood Boulevard στο Λος Άντζελες.

Ας μου επιτρεψει ο αγαπητος Franky αλλα ακουστε και εσεις την εκτελεση αυτη απο το "Fly Me to the Moon" , για μενα ειναι η καλυτερη...!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)