Translate this page

Editor's Choise

IOTA PHI - MAZI (new single, 2024)

Εικόνα
“Η Βασίλισσα της avant-garde pop” - Esquire    “Queen of the Revolution” – Madame Figaro “Stunningly emotive vocals... atmospheric soundscapes” - Rolling Stone India “Ilia has perfected a performative style like no other in the music industry…she gradually shed her layers as she shuffled into a hypnotic and futuristic goth-pop that took a mystical turn with the use of the traditional organ of santour, creating a perfectly orchestrated musical chaos.” Maro Angelopoulou – Europavox Η IOTA PHI μετά την συνεργασία της με το εμβληματικό γκρουπ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στο κομμάτι Ίριδα", κυκλοφορεί το πρώτο single από τον επερχόμενο της δίσκο. Σε σύνθεση και παραγωγή της ίδιας, με σταθερό συνεργάτη τον Μιχάλη Δέλτα, το ΜΑΖΙ είναι ένα αναπάντεχο και τολμηρό κράμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Στοιχεία ρεμπέτικου, ντραμς 808, ηλεκτρονικός πειραματισμός και tribal στοιχεία συνθέτουν το ηχοτόπιο του ΜΑΖΙ. Ένα love story ή μια ιστορία για τις ψυχές των ανθρώπων. Την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκο

Orion Rigel Dommisse - Omicron (2014)

Η Orion Rigel Dommisse είναι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με βάση της το Providence του Rhode Island  αλλά η ίδια γεννήθηκε στο Newport News της Virginia και εκεί μεγάλωσε, σε μια περιοχή με πολλές μουσικές σκηνές. 'Έχοντας πολύ καλό "μουσικό" αυτί, μάθαινε εύκολα τα τραγούδια που έπαιζε ο κιθαρίστας θείος της. Εκείνος αντίθετα δεν διέθετε καλό αυτί και της ζητούσε να τον βοηθάει γράφοντάς του τη μουσική.
Η μικρή τότε Orion δεν ήξερε καν να γράφει μουσική και έτσι σημείωνε μόνο τα ονόματα από τις νότες. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία εννέα ετών, το παίξιμό της όμως ενοχλούσε τους παππούδες της και έτσι παρακάλεσε η ίδια για έναν δάσκαλο πιάνου, έτσι έμαθε και αγάπησε τη μουσική.

Μεγαλώνοντας πέρασε και από κάποιες μπάντες, με σημαντικότερη το progressive rock συγκρότημα, "Kiss Kiss", ενώ τώρα που ακολουθεί σόλο καριέρα κάνει κάποιες εμφανίσεις με τους "Eyesores".

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "What I Want From You Is Sweet" δημιουργώντας ένα είδος μουσικής που ανακατεύει folk, indie και dreampop μελωδίες και πιστέψτε με, το έκανε εξαιρετικά. Τα τραγούδια του άλμπουμ που είναι βγαλμένα μέσα από προσωπικά βιώματα αλλά και από τη φαντασία της και διηγούνται ιστορίες για χωρισμούς, ασθενείς οργανισμούς αλλά και πριγκίπισσες και κάστρα, σε γοητεύουν και δύσκολα φεύγουν από το μυαλό σου. Ακολούθησε το 10" vinyl album με τίτλο "Chickens" που κυκλοφόρησε το 2011.

Και τα δύο αυτά άλμπουμ πέρα από την όμορφη ακουστικά μουσική από το τσέλο, το βιολί  και τα άλλα έγχορδα που χρησιμοποιήθηκαν χαρακτηρίζονται και από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της Orion Rigel. Τη μουσική της πολλοί την αναφέρουν σαν "new folk" και τη κατατάσσουν μαζί με ονόματα όπως Joanna Newsom και Devendra Banhart, η ίδια αναφέρει πως δεν της αρέσει να μπαίνουν "ταμπέλες" στη μουσική της και πως αυτό γίνεται καθαρά για λόγους marketing επειδή κάποιοι θέλουν να την ταξινομήσουν, κάτι που εκείνη δεν το θέλει. Αν υπάρχει μια μπάντα που ίσως την επηρεάζει, αυτή είναι οι "The Residents" τους οποίους λατρεύει.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε σε 12" βινύλιο από την What a Mess! Records το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Omicron". Εδώ η Orion Rigel Dommisse κάνει ένα βήμα μπροστά και ντύνει τις πραγματικά υπέροχες συνθέσεις του άλμπουμ με εξαιρετικές κιθάρες και ντραμς που έλειπαν εντελώς από τις προηγούμενες δουλειές της. Το αποτέλεσμα είναι ένας πιο pop δίσκος, dreampop θα μπορούσαμε να πούμε, horror pop θα έλεγα εγώ, μιας και τα εννέα κομμάτια του άλμπουμ είναι ιστορίες με τέρατα, δαίμονες και άλλα συναφή που στοιχειώνουν τις νύχτες στη φαντασία της Orion Rigel. Η ίδια έγραψε και τραγουδάει όλα τα κομμάτια. Ακόμα παίζει πιάνο και συνθεσάιζερ ενώ αυτή τη φορά αφήνει το cello στην Janel Leppin, μια σπουδαία μουσικό που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Marissa Nadler. Οι υπόλοιποι μουσικοί που πήραν μέρος στην ηχογράφηση είναι οι Jens Bosten (bass, harmony vox), Eddy Crampes (guitar, harmony vox), Emmanuel Mario (drums, percussion) και Benjamin Glibert (guitar, contrabass στο "Take Her Away"). Το κομμάτι αυτό είναι και η κορυφαία στιγμή του άλμπουμ, ενώ αν μπορώ να πω πως κάποια κομμάτια ξεχωρίζουν περισσότερο θα διαλέξω τα: "Nightgaunt", "Hewn", και "Cave".


Περισσότερα για το άλμπουμ "Omicron" της Orion Rigel Dommisse στο link που ακολουθεί:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γεωργία Νταγάκη

LP - Lost On You (2016)

Οι ΑΛΦΑ ΠΕΝΤΕ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.!

The National Fanfare of Kadebostany - Walking with a Ghost (2012)

Adrian John Loveridge - 400 Dragons (1981)

The Renegades - Matelot (1965)

Γνωριστε την Ikira Baru...

Ο Σταυρός του Νότου 1979

Madrugada - The Riverbed (1999)

Pete International Airport - Safer With The Wolves (2017)